Dzisiaj jest 28 lut 2025, 18:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
motul scooter-expert semi-synth taki zielony miałem w tgb i było naprawdę ledwo ledwo dymu

ipone full syntetyk, yamalube

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Putoline syntetyczny.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
*

Pojazd:
Adiii, Właśnie dlatego część ludzi mówi,że olej Orlenowski zły.. bo często zmieniają z mineralnego na syntetyk np. na orlenowskiego i gadają później że złe oleje.Leje go cały czas do swojego i kumple tak samo leją go i jest wszystko OK
zajcowej21,Zależy co masz zapisane ale wydaje mi się,że ten za 16zł to jest co ja go leje pisze 2TSemisynthetic to jest najwidoczniej poł syntetyk..

Ostatnio zmieniony 31 paź 2011, 15:29 przez St4lker, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Okej, kupię jakiś do 40zł syntetyczny no i zobaczę, dzięki za porady;-)

http://polskajazda.pl/Motocykle/Aprilia ... _50/130007

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja leję motul 510 2t full syntetyk i nic nie kopci, jak jest zimny to też prawie nie kopci tylko trochę, a mój kolega leje http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 1a4ae90437 do sr na rcingu i też mu nic nie kopci a oleje dobrych i znanych marek

Derbi GPR 70ccm Racing http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... c&start=40

Tytuł:

Pojazd:
variat_or, jak mnie wkurza takie gadanie że orlenowski olej jest zły. Ja jeźdzę na tym czerwonym i zero nagaru. Kumpel apką rs a teraz cpi jeździ na mixolu i jeździ jak nowy. Olej to tylko smarowanie i ewentualnie mniejsze kopcenie, ale to przecież 2t i trochę dymić musi ale w ramach rozsądku :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 01 lis 2011, 10:11 przez karol159620, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak macie źle wyregulowane silniczki od dozowników to się nie dziwcie ,że wam kopci poza tym to jest 2sów i on ma kopcić.Co do orlen semisynthetic lałem go i jest sprawdzony.Do serii jest on zdecydowanie wystarczający.Jednak jestem zdania takiego ,że jak ktoś ma tuning to powinien lać tego synthetica.Jednak do serii semisynthetic jest zdecydowanie wystarczający.PS dla nie lubiących Orlena Yamaha od 2011 w serwisach zalewała swoje motocykle właśnie olejami marki Orlen.

Obrazek Piszę poprawnie.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
Kumpel apką rs a teraz cpi jeździ na mixolu i jeździ jak nowy. Olej to tylko smarowanie i ewentualnie mniejsze kopcenie, ale to przecież 2t i trochę dymić musi ale w ramach rozsądku

no to niech jeździ dalej :mrgreen:

masz rację, olej to tylko smarowanie, ale to od oleju zależy żywotność silnika i to, ile pohula na takim mixolu za 10zł a ile na castrolu za 30zł :roll:

SPRZEDAM KASK FIRMY MAX STAN JAK NOWY 0 RYS itp + GOGLE SAFEBET! CENA JEDYNE 140zł PISAĆ PRIV to wyśle foty :)

Tytuł:

Pojazd:
variat_or, masz rację niech jeździ. Ja leje ten czerwony z kilku powodów: jest tańszy, poprzedni właściciel go lał i nie chciałem zmieniać żeby coś nie siadło, mam dobrze dobraną mieszankę i nie powstaje aż taki nagar.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2