Dzisiaj jest 04 gru 2024, 19:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: PRANIE SPODNI
*

Pojazd:
Siema mam problem bo nie wiem jak wyprać spodnie crossowe o'neal. Są zdrowo uwalone ,więc czekam na poradę.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Eltron pisze:
Siema mam problem bo nie wiem jak wyprać spodnie crossowe o'neal. Są zdrowo uwalone ,więc czekam na poradę.

1. sposób:
- zwinąć w kłębek
- otworzyć pralkę
- wrzucić do pralki
- zamknąć pralkę
-nastawić program
- włączyć pralkę
- odczekać 30-60min
- wyciągnąć spodnie
- wysuszyć spodnie
- i cieszyć się czystymi spodniami.

2. sposób:
- najgorszy bród zmywasz ręcznie "w misce z proszkiem" :P
- a później postępujesz dalej zgodnie ze sposobem nr. 1.

3. sposób:
- daj jej twojej mamie, żeby je wyprała ;)

Czy to takie trudne ? :D :mrgreen:

Śledź na bieżąco relacje z mojego garażu na Facebook'u: KLIK

Tytuł:
*

Pojazd: Ice '04/Jetforce '06/R125 '09
Wsadź w pralkę i wypierz, ale w temperaturze nie większej niż 30*C, no i bez płynu do płukania. Wcześniej wyjmij protektory, jeśli to możliwe. Ja tak zrobiłem z moimi dwiema tekstylnymi kurtkami i wszystko było w porządku. Nie licz jednak na to, że efekt prania będzie powalający - jak masz tam jakieś białe, zszarzałe od brudu elementy, to różnica nie będzie duża.

Tytuł:

Pojazd:
Jak przyjeżdzasz z lasu, terenu jednym słowem z offrodu. Najpierw niech ktoś zmyje wszystkie błoto i najgorszy syf. Bo inaczej zapchasz pralkę i w ogóle. Są inne sposoby np.

Jak wyczyścić ubranie z błota – na początek rozkładamy nasze ubranie tak aby było dobrze widać gdzie jest ubrudzone. Teraz należy szczotką o miękkim włosiu usunąć błoto z materiału. Robimy to tak aby pozostały już tylko same ślady po błocie na materiale ale bez okruchów błota. Następnie przygotowujmy zwykła ściereczkę którą namacamy ciepłą wodą i dobrze wyciskamy. Kolejnym krokiem jest przyłożenie ściereczki do miejsca ubrudzenia błotem i delikatne ścieranie.

Ścierka powinna być wilgotna ale nie kapiąca wodą. Pocieranie miejsca ubrudzenia ścierką na pewno pomoże pozbyć się wszystkich śladów po błocie – choć dotyczy to tylko i wyłącznie ubrań ciemnych. W przypadku ubrań białych lub jasnych należy skorzystać z pralki lub punktowego prania ręcznego. Ubrania ciemne natomiast czyści się w około 2 minut do stanu idealnego wyglądu tylko dzięki ścierce z wodą i pocieraniu na miejscu po błocie.

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Dzięki wielkie Oskar., widzę że ty myślisz nieco. Reszta jak się nie zna to niech nie zabiera głosu, mówię do Tom_Q, to ja może wytłumaczę. W spodniach jest coś takiego jak membrana, więc nie można używać proszku, aby jej nie zniszczyć.

Tytuł:
*

Pojazd:
1. Wkładasz spodnie do pralki,
2. Zasypujesz łopatą łupin orzecha włoskiego żeby lepiej "wytarło" zanieczyszczenia.
3. Dozownik pralki zalewamy do pełna płynem "Dimer"
4. Najlepiej sprawdza się program do Jedwabiu i Wełny, woda+ i wirowanie na 1200obr.
5. Suszymy w słońcu.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]