Dzisiaj jest 08 maja 2025, 9:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
witam, mam pytanie, otóz chyba cylinder stracił kompresje w suzi, i chce go wymienić, silnik był po remoncie , był wymieniany wal łozyska ale cylek facet dał jakis chinski i tani, (ok 70zeta), i od początku był z nim problem, gasł na trasie, po ponownym odpaleniu znów było ok, osttanio jak zgasł to juz nie chce odpalić, iskra jest, wał kreci, niby wszystko ok ale nie odpala, myslałem ze uszczelka pod głowicą, i dlatego taka przyczyna, pozatym od remontu silnika zaczął "dzwonić" jakby łozysko igiełkowe pod cylindrem, moze to być tez wina tego chinskiego cylka?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja u siebie zalozylem chinską 65ccm za 105 zł , podczas docierania raz dałem mu w palnik- łozyska poszły... . Po wymianie 1500 km i znowu łozyska do wy.... . A igiełkowe łozysko też mi okropnie dzwoniło, ale teraz troszkę ucichło. W piątek kupiłem tłok nad wymiarowy i w poniedziałek dam do szlifu, oczywiscie wszystkie łozyska również do wymiany.
Ogólnie zeby nigdy nikomu wiecej do głowy nie przyszło kupować chinskich 50ccm i 70 ccm.
Najlepiej przeszlifowac oryginał lub kupic jakis markowy cylek z tłokiem. Tyle mam do powiedzenia ;p

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
tak było by najlepiej, cylek dać do szlifu ale przy remoncie facet jak załozył ten chinski tandet to ten oryginał wypierdzielił chyba na złom, to samo z wałem,łozyskami, wsadził zamienniki a oryginały zostawił sobie albo wyrzucił, teraz chce jakis normalny zamiennik, na którym bedzie sie bezproblemu jezdzic ;[

http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 3a5ae98e72

http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 3a5ae98e72

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
moze airsal 50, bo da teca cylindrow zaufania nie mam

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja miałem przykra przygode z TEC ECO.Tez mam morini AC.
Gdy zalozylem nowke tec eco od mielocha zrobilem moze 2km powolutku i cyliner sie zatarl.I zrobila sie duza rysa na cylku taka ze skuter nawet odpalic nie chcial.
Wiecej TEC nie kupie bo stracilem zaufanie :) kolega mi go doradzil ale nigdy wiecej :)
Obecnie kupilem Tańszy WM motor i juz zrobilem ponad 1000km a wiele razy dostal w palnik i narazie nic sie nie dzieje :)

A co do airsal to slyszalem ze dobra firma tylko jezeli to jest powloka nicasil to musisz dobrze dotrzec bo jak zatrzesz to bedzie szkoda kasy :)

Ostatnio zmieniony 21 lis 2011, 14:23 przez areeek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
areeek pisze:
A co do airsal to slyszalem ze dobra firma tylko jezeli to jest powloka nicasil to musisz dobrze dotrzec

z docieraniem trzeba uwazac, bo sie grzeje
areeek pisze:
Obecnie kupilem Tańszy WM motor

ja ci go odradzam, po 250km ksiazkowego dotarcia zabezbieczenie poszlo

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]