Dzisiaj jest 09 sie 2025, 7:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
@speeds9

+1

Gdybym teraz chcial robic racinga albo cos mocniejszego to nie pitolilbym sie z tymi pseudo mechanikami tylko zaladowal skuta na pake i zawiozl do Poznania .Niech skladaja ,reguluja na hamowni ,a potem tylko odbior :wink: Moim zdaniem problem jest taki ,ze te wszystkie warsztaty mozna porownac do samochodowych tzn. jezeli chcesz naprawiac/robic cos w seryjnym aucie ,to uderzasz do normalnego ,zwyklego warszatu ,ale do tuningu wybioera sie juz wyspecializowane np: VTG czy Promotor .W PL jest ten problem ,ze tuningiem skuterow zajmuje sie tak na powaznie tylko jeden "osrodek" :| U reszty co najwyzej mozesz liczyc na regulacje gaznika ,wlozenie jakis czesci czy rozpolowienie silnika .Niestety grubszy tuning czy profesjonalna regulacja ich przerasta :lol:

Metrakit SP Series II ,Stage6 HPC ,Dell'orto 21mm , Reverse X-Treme ,Polini Air Box ,Stage6 VForce3 ,Malossi Multivar ,Stage6 Racing Torque Control ,Stage6 WingCooler Team , CDI Malossi ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
więc gdzie mam szukać pomocy w dokończeniu pracy przy aerox

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Witam !

Ja sie moge podjac dokonczenia prac.

GG: 12843177

Wszystko do Skuterów i nie tylko.
Naprawa/ Serwis / Tuning / Malowanie / Przerabianie

www.motobusko.pl

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
akjak, A co jest do dokończenia.?

Tytuł:
*

Pojazd:
wyregulować i po sprawdzać to i owo ;)

Tytuł:
*

Pojazd:
na pewno jest problem z odpaleniem skutera z ręcznego lub z kopniaka,nie mam mocy takiej jaką miał przed uszkodzeniem silnika.

sorry że piszę post za postem a co myślicie o warsztacie na Wale miedzeszyńskim 262 znanym pod nazwą Moto-land.

Zamiast przepraszać po prostu edytuj poprzedni post.
Faciu3

Ostatnio zmieniony 01 gru 2011, 19:21 przez akjak, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Oni specjalizują się w Kymco głownie ale z roxem powinni sobie poradzić.
NIECH CIĘ BÓG STRZEŻE ŻEBY ODDAWAĆ ROXA DO SERWISU NA KSIĘCIA JANUSZA W WARSZAWIE.:)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hehe na księcia janusza byłem,to ceny to mają z kosmosu !!! aerox 2004r 4tyś zł -.-(zeby jeszcze był w ładnym stanie)
matjag556, a czemu tak odradzasz ?? :mrgreen:

ghost, Ja jak bym miał wydać około 10tyś zł na skuter to pojechał bym do Niemiec i dał im do zrobienia bo szwaby jednak mają łeb nie od parady :P wiem bo kumpel dał mieszka przy granicy to przejechał się do nich i zostawił speedfight'a i dał im około 2tyś euro,poczekał z tydzień i skuter miał na hamowni około 28 koni:)

Airsal 70 sport
Stage6 ProReplica
Polini Speed Control
Gazior 21
itp...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie wyklinajcie na mechanikow, bo skuter to nie jest boeing 747, zeby sie na nim nie znac. Problem polega na tym, czy jak ktos przyprowadzi padło do warsztatu, to komu sie bedzie chciało tam grzebac i sprawdzac wszystko po kolei co poprzeni mechanik nedopatrzył. To jest nieopłacalne i dlatego nikt nie chce sie padaki podjac. Wola robic proste rzeczy, bo na tym najlepiej sie zarabia.

Moja rada: jak ma byc dobrze, to zrob to sam. A jak nie umiesz to szykuj hajs, błagaj kogos, zeby zechciał sie podjac i niech to bedzie 1 osoba, ktora bedzie znała historie tego skutera i co w nim było do tej pory robione.

Z benzyna nie wyrabia? A coz tam jest do sprawdzania? Układ paliwowy w skuterze ma metr długosci. Rzeczywiscie roboty na miesiac.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
speeds9, kupiłem u nich roxa i mnie trochę wydymali z serwisem.Długa historia,ale na pewno nie polecam.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
@patrolek

hmmm czyli chcesz przymusic ludzi zeby sie znali :?: :wink: Klient ma prawo miec zerowe pojecie ,a mechanik ma OBOWIAZEK za kase (zreszta niemala) zrobic porzadnie .

Co do padaki ... Jezeli ktos sie zna to i trupa doporwadzi do uzywalosci :wink: Kwestia kasy (wziecia za roboczo-godzine) .

Metrakit SP Series II ,Stage6 HPC ,Dell'orto 21mm , Reverse X-Treme ,Polini Air Box ,Stage6 VForce3 ,Malossi Multivar ,Stage6 Racing Torque Control ,Stage6 WingCooler Team , CDI Malossi ...

Ostatnio zmieniony 06 gru 2011, 20:19 przez ghost, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
@ghost

Mam 3 kumpli, co pracują w serwisie skuterów właśnie. Mają luźne podejście do swojej pracy, np. Nie działa? To weź go na złom oddaj. Im się po prostu nie chce dociekać co tam się stało, bo to nie ich własność. Co innego, gdyby kazał im szef, lub chodziłoby o ich własny motur. Czasami trzeba umieć dobrze zagadać :D, a najlepiej walić od razu do szefa, chociaż jak się zna pracowników to nie wypada.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
czytaj sa slabymi mechanikami :wink: Moze nie w sensie roboty ,ale podejscia ... Najgorsze ,ze tak jest w wiekszosci przypadkow ... :|

Tytuł:
*

Pojazd:
Podsumowując temat.Wynika z tego że w okolicy Warszawy niema dobrych fachowców od skuterów. jeśli się mylę to mnie poprawcie i podajcie dobre adresy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
O jakie konkretne regulacje ci chodzi ? :mrgreen: jeżeli ci nie szkoda kasy to kup pneumatyczny klucz i rolki od 3g do np 8g spręzynki sprzęgła wszystkie jakie są ,centralki takie jakie są itp i próbuj regulować ja pytałem się o regulacje to mi powiedzieli masz pneumat a za każdą godzinę pracy w warsztacie jakieś pieniądze i mozesz tak zrobić jak nie masz gdzie tego robic.Regulacja to tylko gdzieś w niemczech ja jak bym miał ponad 10tyś zł to bym kupił roxa rozebrał pomalował ramę zrobił costum plastików i zaczął składać silnik od podstaw w niemczech bo oni mają sprzęt i produkty takie jak bigbore :) co w polsce pare sklepów je ma albo na zamówienie :P

Airsal 70 sport
Stage6 ProReplica
Polini Speed Control
Gazior 21
itp...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
W razie czego zapraszam do warsztatu MStechcnik w Warszawie na ul Regulskiej 36 tel 500 177 382 :) www.mstechnik.dbv.pl

www.mstechik.dbv.pl

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
z tego co wiem to scooterkingz ma swoją siedzibie w Warszawie na ul. Buńczuk 6a

@EDIT

z tym że nie wiem czy tam się zajmują naprawą skuterów, lecz myślę że powinni :cool:

http://www.scooterkingz.pl/

Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 15:25 przez rokson, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2