Dzisiaj jest 10 sie 2025, 15:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cześć. Jako że przyszła pora zimowych remątów skuterka, miałbym do was kilka pytań odnośnie poprawy osiagów/mocy mojego chińskiego 4t jakim jest Coliber :) Zacznę od tego że na wakacje tego roku wsadziłem chińską 80 i dyszę do gaźnika 85. Następnie zmuszony zostałem do wymiany wariatora (stary się strasznie wytarl) niestety brak funduszy na lepszy sprzęt i padło na wariator WM Motor (ta podróbka Naraku). Do tego dołożyli rolki 5.3g, które założyłem. Teraz skuterek leci 65-70 licznikowe. Dowiedziałem się jednak że Coliber ma krótkie przełożenia i potrzebuje cięższych rolek (8-9g) i będzie się wtedy lepiej zbierał, czy to jest prawda ? Planuję też zmianę sprzęgła gdyż to moje już się kilka razy spaliło. Słyszałem o regule że im cięższe rolki tym twardsza sprężyna sprzęgła, więc jaką dać coś w przedziale 18-22% może więcej ? No i nurtujące mnie pytanie filtr stożkowy. Zdania na jego temat są widzę bardzo podzielone jedni za drudzy przeciw, jednak na wszelkich wyścigach skuterów te stożki widnieją a więc ? Zaznaczam, że zależało by i najbardziej na przyśpieszeniu, maksymalna nie musi być duża (60-65km/h wystarczy). Wiem że każdy skuter ustawia się indywidualnie ale jednk prosił bym o porady, ktoś tu z forum napewno już grzebal przy tym silniku :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Czarnuch
Jeśli zależy ci na przyśpieszeniu to nie kupuj przełożeń tylko kup stożek np.polini airbox i daj większą dysze coś około 100. A jeśli chodzi o te rolki to nie bo będzie ruszał z niskich obrotów a nawet zza niskich obrotów np. mój kolega ma wilge (coś jak coliber) i wsadził rolki 7,5g i to ledwo co jechało i to na tym kicie naraku 90cc. A po założeniu rolek 4,8g jak się nie myle, kupieniu stożka i dyszy lata to jak szalone :twisted: . A jeśli chodzi o sprężyne centralną to daj hebo 50%, sprężynki hebo niebieskie, rolki 5g i będziesz latać

Zapraszam do mojego Czarnucha :D
Nigga Style

Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 14:38 przez romecik07, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Fiat Stilo 3D, Corolla E12 D4D
nie kupuj żadnych markowych filtrów powietrza, kup chiński gąbkowy a efekt ten sam, tylko kasy w kieszeni zostanie

Tytuł:
**

Pojazd: Honda NSR 125 STUNT
barto96,
ja kupiłem podróbę malossi e5 :/ za 45zł i nie narzekam na niego :P

Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 15:41 przez arek9865, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Czarnuch
barto96 pisze:
nie kupuj żadnych markowych filtrów powietrza, kup chiński gąbkowy a efekt ten sam, tylko kasy w kieszeni zostanie

Cytuj:
np.polini airbox

Ja tylko podałem przykład :roll:

Zapraszam do mojego Czarnucha :D
Nigga Style

Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 16:37 przez romecik07, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
kamxp125, wybebesz wydech, tj. tą puszkę rozetnij, wywal te ,,plasterki miodu,, z wydechu, następnie zamiast seryjnego kolanka wydechu załatw sobie rurkę o większej średnicy i wspawaj zamiast seryjnej rurki.

A ta twoja chińska 80ccm ma seryjną głowicę, czy dostałeś w zestawie??

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
seryjna :) czyli mowice ze dac stozek a da dysza 85 za mala do stozka ? to pomysle tez na sprezyna sprzegla +50 nie za twarda wkoncu to nie naraku tylko chinska podroba wiec moze +22 ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]