Dzisiaj jest 23 lip 2025, 16:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, planuję w najbliższym czasie zakupy, doradźcie w kilku kwestiach

Najważniejsza z nich to ssanie. Kupiłem gaźnik bez ssania, posiada ono tylko tłoczek i nic więcej, gaźnik to Dellorto PHBN. Czy kupując ssanie z linku poniżej wciskam je tylko do gaźnika i nic już więcej robić nie muszę? Włącza/wyłącza się ono końcówką, bez link itd. chodzi mi o to, że ssanie np. Polini potrzebuje chyba tego adaptera co jest normalnie, a jest ono jakby tylko taką przedłużką zwykłego ssania, nie widziałem nigdy jak to oryginalnie wygląda. Które ssanie w moim wypadku opłacało by się kupić najbardziej? Chyba to dellorto. Poniżej link
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 64c5b9bebd

Którą watę tłumiącą polecacie? Z tego co wyczytałem to Hebo jest najtańsza, bo za 20zł, ale szybko się przepala i nawet dobrze tłumi, RMS jest średniej klasy, ale starcza na dłużej i wychodzi taniej od Hebo, Waty Yasuni podobno są średniej klasy.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wate do tłumika to ja taką zwykłą szkalną wlożyłem i było git szkoda kasy jak dla mnie.

A co do ssania to nie takiego tylko poszukaj zamiennika na allegro 2 lub 3 razy tańszego.
A takie ssanie się wkęca na gwint.

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie ma takich cudów na allegro:)

A co do waty, to mam zwykłą ociepleniową teraz u siebie (tak mi powiedział poprzedni właściciel wydechu) i dźwięk jest totalnie jak seryjny, podobno na wacie z prawdziwego zdarzenia o wiele ładniej chodził.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Muszą by zamienniki tych ssan bo chinczycy podrabiają wszystko.
Ja nie zauważylem zamiany dźwięku po wymianie oprócz tego że cichszy był.

Ostatnio zmieniony 03 gru 2011, 18:35 przez hubert514, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Raczej te części się nie psują, a jak ktoś dokupuje to już raz na jakiś czas co widać po samych recenzjach na mielochu, najwięcej osób kupuje to na linkę, ale u mnie chyba tego nie można zrobić, bo na czymś tę linkę trzeba by było powiesić, a ja mam tylko tłoczek, nie mam sprężynki itd. dla tego chcę kupić to małe od dellorto z mielocha, z tego co mogę się domyśleć to konsktrukcja tego jest tego tak banalna, że można by to było zrobić samemu z jakiegoś starego automata co mam w domu, ale łatwiej potem sprzedać gaźnik z takim dodatkiem za 50zł

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]