Dzisiaj jest 01 wrz 2025, 17:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, znajomi nie potrafią mi na ten temat odpowiedzieć więc zakładam temat, dla większości pewnie banalny i dziwny, ale na prawdę mam z tym problem i sprecyzowanie mojego problemu jest dosyć trudne.

Chodzi o część w gaźniku która blokuje iglice aby nie wypadała w przepustnicy, wcześniej w gaźnikach chińskich jakie miałem blokowała to zawleczka w kształcie literki V (podobna do takiej która jest przy nowych skarpetach :P) wtedy ta zawleczka blokowała tę zapinkę na ząbki iglicy i iglica stała sztywno, przy ruchach palcem do środka tloczka nie ruszała się.

W simnsonie itd. iglicę blokuję zapinka na ząbki iglicy która jest szeroka na średnicę przepustnicy i wtedy sprężyna nachodząc na nią blokuje iglicę i też stoi sztywno, wyglada to tak -> http://allegro.pl/simson-s50-przepustni ... 90704.html po lewo od iglicy.

Mój problem polega na tym co blokuję tę iglicę w gaźnikach dellorto? zawleczka na ząbek iglicy do gaźnika PHBN (kupiona na mielochu) ma ok. 2mm i w przepustnicy chodzi sobie luźno, sprężyna nie ma jak tego zablokować, bo musiała by być to wielkości takiej jak w simsonach, a to zabezpieczenie w kształcie litery V ze starego gaźnika jest za duże aby zablokować tę małą zawleczkę.

Myślę, że ktoś zrozumie o co mi chodzi i pomoże:) Ja osobiście nie mam juz pomysłów co z tym zrobić, mogę dorobić sobię takie kółeczko jak w Simsonach i zrobić otworek na iglicę, lub kupić nowe skarpety i przerobić jakoś tę zapinkę :P ale to by była prowizorka, a samo to że będę znał odpowiedź na to męczące mnie pytanie będzie pozwalało mi spać:P

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam:)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd:
DiJay pisze:
......

nie myślałeś żeby kupić inne zabezpieczenie? takie malutkie zabezpieczenie powinno sztywno wchodzić jak i sztywno schodzić przy zgejmowaiu "precyzyjnymi kleszczemi" zadzwon do mieloch zapytaj się co i jak. Nie wiem czy udzieliłem poprawnej odpowiedzi więc wiesz.

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Baker, tobie chodzi o zdejmowanie zabezpieczenia z iglicy? Bo jesli chodzi o to, to nie w tym leży mój problem:)
Zabezpieczenie jest dobre, pod moja iglice. Chodzi mi o to co usztywnia iglicę i to właśnie zabezpieczenie (zawleczkę)

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Do dell'orto przy najmniej u mnie zawleczka wyglądal w kształcie litery M.
Ale możesz zrobi tak jak mówisz wytnij kawalek blaszki żeby dociskała iglice a blaszke dociskała spręzyna.

A najlepiej to zrób zdjęcie gaźnika to bardziej będziemy mogli pomóc ;)

Tytuł:
*

Pojazd:
W gaźniku PHBN iglicę blokuje taki plastik: http://skutercentrum.pl/plytka-iglicy-p ... lorto.html :)

Tytuł:
*

Pojazd:
ziomq i o to mi właśnie chodziło:) Z 3 dellorto jakie kupiłem ostatnimi czasy w żadnym nie było czegoś takiego, skoro to jest taki plasticzek to jakoś samemu trzeba będzie sobie zrobić z kawałka blaszki coś na wzór :)

Wielkie dzięki!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja zrobiłem ten element z kawałka pleksi - chyba z opakowania po płycie CD. Wycinasz kółko o odpowiedniej średnicy, nawiercasz otworek w środku na iglicę (dobrze gdyby iglica wchodziła w niego na wcisk a nie latała luźno) i z jednej strony pilniczkiem (lub czymkolwiek ostrym) robisz małe wcięcie na linkę gazu.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
polecam małą podkładkę :)

szymon113 pisze:
spróbuj jeszcze tym programem od sony ericssona przelecieć telefon, może wtedy wstanie

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]