Dzisiaj jest 01 mar 2025, 2:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Szukam...ale nie mogę nigdzie znaleźć głowicy do silnika Minarelli AM6. Koniecznie potrzebuje głowicy BEZ ROWKÓW ma być pod spodem gładka :) jak ma rowki to odpada :lol: musi być bez.! :mrgreen: Może ktoś zna jakiś sklep internetowy czy na allegro aukcje ma jakaś na której sprzedaje ktoś głowice do Minarelli AM6 bez rowków jak ma rowki to odpada.!.! nie może mieć rowków do o koła tego kurde przedstawię to na zdjęciu proszę tu link :D

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/61d ... 87a97.html

miejsce gdzie zaznaczone jest czerwoną otoczką musi być gładkie nie możne być tam rowku na uszczelkę , wiadomo o cho chodzi :P

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator

Pojazd: Yamaha Majesty 250
Wiadomo o co Ci chodzi , tylko powiedz dlaczego chcesz, aby tych rowków tam nie było?

"Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:" - Mycen

Mycen, pamiętam i dziękuję .

Tytuł:
*

Pojazd:
Bo mam rowki w cylindrze już a w głowicy dlatego już być ich nie może i właśnie te rowki w mojej obecnej głowicy i to jest mój problem ;-) I muszę koniecznie mieć głowice bez rowków.

Tytuł:
Ex Moderator

Pojazd: Yamaha Majesty 250
Przyglądając się tej fotce, to wydaje mi się że masz dwa wyjścia. Pierwsze , możesz splanować tą część głowicy, rowek nie jest głęboki ma chyba około 0,5mm , więc gdybyś splanował trochę , to oprócz większej kompresji , nic by się nie stało.
Drugie rozwiązanie, to dać grubszą uszczelkę, ona powinna "wejść" w te rowki i uszczelnić cylek z głowicą. Można zrobić podwójną uszczelkę, z dwóch stron z aluminium (nawet wyciąć z puszki po piwie) a w środku oryginalną albo z klingerytu lub preszpanu.

"Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:" - Mycen

Mycen, pamiętam i dziękuję .

Tytuł:
*

Pojazd:
No to widział ktoś gdzieś na allegro lub w jakimś sklepie internetowym lub ma do sprzedania głowice BEZ ROWKÓW NA USZCZELKĘ TĄ MNIEJSZĄ musi być płaskie to miejsce na tą mniejszą uszczelek jak ma rowek na uszczelkę tą mniejszą to odpada MUSI BYĆ RÓWNE BEZ ROWKÓW !

Czy Ty nie umiesz inaczej pisać?
Kąkol

NIE UMIEM !!!!!!!! :evil:

Ostatnio zmieniony 09 kwie 2009, 10:49 przez jaakuub, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
siema :D
ja Ci jeszcze potrzebna ta głowica to pisz mam na stanie :p uzywana ale przebieg bardzo mały :) i to chyba polini :D

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ]