Dzisiaj jest 28 lut 2025, 10:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62889 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 3145  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
Glupota jest kupownie auta jezeli nie stac kogos na jego utrzymanie,ale oszczedzanie na gazie i jezdzenie mocnym autem? Jedynie gdyby byla mala roznica miedzy ben/lpg..a niestety tak nie jest.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Za to moja siostra i szwagier nie są debilami i nie gazują aut- mają Lexusa RX300 i Saaba 2.3T i gazu nie cierpią. Powiedzieli: "jak ich stać na paliwo i na przyjemności to po co gaz?".

Jacek987 pisze:
To może zmień forum?

Nie sapaj :D . Bo też widzę uraziłem dumę a napisałem prawdę. Pokaż mi w DE zagazowany kultowy czy klasy luksusowej wóz? A u nas? Co rusz snoob jakiś.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
razor99 pisze:
czarekcw, oni myślą, że oszczędzają na gazie? a droższy serwis a droższe badania techniczne a przeglądy gazu i okresowe wymiany podzespołów?

Przegląd droższy o 60-70zł - robimy raz w roku

Eksploatacja? Wymiana filtra gazu + ewentualna regulacja co 30tyś km? Ja u siebie nie robiłem nic przez 70-80tyś - do instalacji nie bylo w ogóle zaglądane.

EDIT

Cytuj:
Jacek987 napisał/a:
To może zmień forum?

Nie sapaj . Bo też widzę uraziłem dumę a napisałem prawdę. Pokaż mi w DE zagazowany kultowy czy klasy luksusowej wóz? A u nas? Co rusz snoob jakiś.

Nie uraziłeś, ale wielce sie użalasz tutaj na tamte forum i zaproponowałem Ci zmiane :)

Pokaż mi w DE dziurawe drogi. - nie porównuj PL do DE :)

PS: Nie sapie :)

Obrazek
Obrazek

Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 21:36 przez Jacek987, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
TZRfan, jeżeli nie stać mnie na paliwo do 2.4 to nie kupuję tylko wezmę 2.0 ewentualnie inwestuję w porządną instalacją jak jest używany bo jak biorę fabrycznie nowy samochód daję za niego 200-300tyś i montuję po jakimś czasie gaz bo nie stać mnie na paliwo to sory, ale trzeba było kupić golfa 1.6 tdi, Po prostu polak nie myśli o przyszłych kosztach tylko się napali i kupi. Wielkie mi co mogłem wziąć i Avensisa 2.0 152KM Prestige wtedy w salonie, ale nie chciałem 2.0 bo na codzienne dojazdy na polibudę starczyło mi 1.3 99 koni jakie oferuje Yaris mogłem kupić nawet Aygo czy iQ 1.0 tylko na drodze ekspresowej bym ten samochód zarżnął bo to są samochody typowo do miasta.

Jacek987, błąd, że nic nie robiłeś co 2 lata wymienia się parowniki i coś tam jeszcze

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 21:41 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Albo jak widzę w miarę nowy wóz no prawie sportowy (typu Celica) i gaz- no ludzie, trzeba mieć coś z psychiką... Jak te wieśniackie normalne Calibry gazują to mnie to nie rusza, ale gdyby te z limitowanych serii zaczęli montować LPG to zatłukłbym. Tak samo i inne auta klasy wyższej. Nie stać cię na utrzymanie to kup coś niższej klasy a nie dowartościowujesz się takim wozem.

Kumpel co pracuje na stacji ma co raz bekę z lamusów co mają ekstra wozy ale tankuje im LPG :D .

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarekcw, święte słowa

dzisiaj gadaliśmy z jakimiś kolesiami co BMW do nas podbili 2.5 benzyna bez gazu i mieliśmy bekę z tych co kupią super mocną furę a potem beczą, że chla i się gazem ratują. Do cholery nie stać mnie na Audi A4 kupuję Golfa chyba logiczne?

czarekcw, niektórzy muszą kupić super furę nawet jak nie mają za co lać bo penisa jakoś trzeba wydłużyć

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw, nie wiem czy juz nizej moge zejść. Jazda maluchem byłaby droższa :cool:

Ale czego się spinasz? Po prostu nie chcesz zaakceptować LPG. Dlaczego LPG to zło? Wyjaśnij mi? Oświeć mnie. Jest tańsze paliwo , to nie bo po co na nim jeździć - toż to wstyd. Po co jeździć golfem IV? Toż to wstyd, na zachodzie uważane za stare gówno.

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jacek987, czy ja neguję LPG w dupowozach typu Golf czy inne pospolite auta? Nie, chodzi mi o auta, które odciskają piętno na motoryzacji.

A ja wiem że czwórka to wstyd na zachodzie ale mnie na niego stać a nie na jakąś BMW 7 i do tego LPG montować :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jacek987, tu nie chodzi o to. Masz 10-12tyś na samochód ok możesz kupić większy i zamontować gaz bo wiadomo, że kogoś raczej nie stać w takim wozie na spalanie, ale cholera jasna idzie do salonu kupuje nowe BMW M5 i montuje LPG? :roll: to jest po prostu żenada plebs jak się patrzy nowobogaccy za dychę

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
A ja wiem że czwórka to wstyd na zachodzie ale mnie na niego stać a nie na jakąś BMW 7 i do tego LPG montować

A ja bym wolał jeździć bumcią na podtlenku LPG , niż małym ciasnym,słabym, niewygodnym golfem.

EDIT

razor99 pisze:
cholera jasna idzie do salonu kupuje nowe BMW M5 i montuje LPG?

A niech sobie montuje :) Wali mnie to po całości.

EDIT 2:

razor99 pisze:
Jacek987, błąd, że nic nie robiłeś co 2 lata wymienia się parowniki i coś tam jeszcze

Kto Ci takich głupot nagadał ? Mój latał 3 latka na jednym parowniku bez zarzutu :)

Obrazek
Obrazek

Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 21:59 przez Jacek987, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jacek987 pisze:
A ja bym wolał jeździć bumcią na podtlenku LPG , niż małym ciasnym,słabym, niewygodnym golfem.

To czemu sobie nie kupiłeś auta klasy luksusowej? Bo co, bo niby wersja jakaś limitowana tej trójki czy zza oceanu? No proszę, gadasz jak tamte wieśniaki.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 21:55 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Z4 E85/530dA E60 M-Tech/Sierra
czarekcw, kupił trójke za grosze. Za te pieniądze nie kupiłby nawet rozbitej 7.

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
No do nowych fur,czy np Porshe czy cos gaz to porazka,to sie zgodze.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
czarekcw, przeczytałem sobie tamten temat z innego forum i prawda jest taka, że porównując z Twoim "oponentem" nie masz żadnego argumentu przebijającego któryś z jego.

To co ktoś robi z autem, to kwestia indywidualna. Ciebie to boli, to niech boli. Nie Twoj samochód, nie Twoja sprawa.
Ktoś woli zaoszczędzić i oszczędza.

I teraz takie moje małe spostrzeżenie: na diesle najeżdżacie. Mówicie, że lepsze już benzyna+lpg.
A teraz wychodzi odwrotnie. Lepiej diesla niż benzyne z lpg.
Kurde... Przyjmijcie jedną postawę i jej się trzymajcie.

Czekam, jak mnie zjedziecie :P
Jeśli chodzi o mnie, to 0 spiny. Dołączam się do konwersacji;p

Sam miałem Alfę z gazem i tyle. Wiem jak to wygląda w praktyce.
Lepsze 2.5 z gazem niż czyste 1.6.
Koszta w utrzymaniu podobne(chodzi o codzienną eksploatację, a nie grubsze naprawy).

Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 22:02 przez lucek15, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
To czemu sobie nie kupiłeś auta klasy luksusowej?

Za 2200zł ? Poszukaj czegoś w naprawde dobrym stanie :)

czarekcw pisze:
Bo co, bo niby wersja jakaś limitowana tej trójki czy zza oceanu? No proszę, gadasz jak tamte wieśniaki.

Dla Twojej wiadomości , jest zza oceanu , a że taka się trafiła to co zazdrościsz? "Tamte wieśniaki" - powiedz to któremuś prosto w oczy na jakimś spocie, bo przez neta obrażać i zgrywać kozaka to każdy potrafi.

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarekcw, święte słowa
lucek15, tutaj nie chodzi o to, ze benzyna + lpg to zła sprawa, ale jak ktoś da 200-300tyś na samochód i montuje gaz to lekka przesada. A montuj gaz w alfie bo ok nie masz nawet 100tyś na samochód tylko 10-12tyś więc są małe szanse, że by Cię było stać na utrzymanie M3 ba z czystym 2.0 byś mógł mieć problem więc tutaj się zgodzę gaz to dobra sprawa i nic do tego nie mam, ale jak plebs kupuje super furę i montuje gaz to już przegięcie :roll:

Tytuł:
Awatar użytkownika

lucek15 pisze:
I teraz takie moje małe spostrzeżenie: na diesle najeżdżacie. Mówicie, że lepsze już benzyna+lpg.

To tak:
-diesel do przebiegów ok 20 000km i wyżej
- benzyna to poniżej przebiegu co dałem do diesla
- a LPG to do aut typu Golf, Seicento itp i może robić przebiegi dla mnie niewiadomo jakie, ja i tak LPG nie będę wstawiał bo nie chcę być kolejnym wieśniakiem za kółkiem wieśwagena z oblepionymi spojlerami, glebą, czarnymi jak smoła szybami, jakimiś chromami itp itd.

lucek15 pisze:
Koszta w utrzymaniu podobne(chodzi o codzienną eksploatację, a nie grubsze naprawy).

Tyle że właśnie serwis opiera też się na grubych naprawach. Ty za ile robiłeś zawieszenie? Coś koło 1000zł? Bo ja za 450zł z robocizną :lol: :lol: . A po co mi ten duży kocioł? Do wyścigów których nie uprawiam? 1.6 dobrze się zbiera do 120km/h i tyle max jeżdżę, nie potrzebuję wiecej.

Jacek987 pisze:
powiedz to któremuś prosto w oczy na jakimś spocie, bo przez neta obrażać i zgrywać kozaka to każdy potrafi.

Powiedziałem wprost na spocie Passata że jeden to wieśniak i co? I nic, palant coś się sapał słownie ale w mordę ani ja ani on nie dostaliśmy. Ja nie mam cykora.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 22:09 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Z4 E85/530dA E60 M-Tech/Sierra
czarekcw pisze:
glebą

Jeśli dla Ciebie to wieś, to pozdrawiam :lol:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Borek96, no niestety gleba na co dzień to wiocha chcesz robić ok, ale jeździj sobie na zloty a nie pod remizą patrz jaką mam glebę a wiejskie cizie kisiel w majtach mają

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
a LPG to do aut typu Golf, Seicento itp i może robić przebiegi dla mnie niewiadomo jakie, ja i tak LPG nie będę wstawiał bo nie chcę być kolejnym wieśniakiem za kółkiem wieśwagena z oblepionymi spojlerami, glebą, czarnymi jak smoła szybami, jakimiś chromami itp itd.

Wieśniakiem? Wrzucasz wszystkich do jednego wora - typowe zachowanie oburzonego człowieka. Jak nie ma argumentów na obrone, to zaczyna wyzywać :) Hehe i kto tu jest wieśniakiem? Troche kultury i się nie spinaj , bo żyłka śmierdząca Ci pęknie i nawet swoim gofrem nie pojedziesz.

czarekcw pisze:
Jacek987 napisał/a:
powiedz to któremuś prosto w oczy na jakimś spocie, bo przez neta obrażać i zgrywać kozaka to każdy potrafi.

Powiedziałem wprost na spocie Passata że jeden to wieśniak i co? I nic, palant coś się sapał słownie ale w mordę ani ja ani on nie dostaliśmy. Ja nie mam cykora.

Pokazał klase, że gówna lepiej nie ruszać , bo śmierdzi :lol:

Obrazek
Obrazek

Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 22:12 przez Jacek987, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62889 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 3145  Następna