Dzisiaj jest 08 lut 2025, 13:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Zrób a1 wiesz jak ja żałuję że nie robiłem A1 :( czasu nie cofnę mam bardzo mało do prawka więc a1 mi się nie opłaca już ale żałuję bardzo że nie robiłem. Kasa była ale kupiłem WSK jawke wyremontowałem WSK i po kasie żeby dało się czas cofnąć to na bank robiłbym A1

LwG

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja osobiście zrobiłem prawko A1 w lipcu a we wrześniu mam urodziny więc Do prawka zostało koło 10 miesięcy niecałych i nie żałuje tego wyboru :) Co do RS to tak jak mówi Asaroth, Trzeba znaleźć ładny model ;)

MotoZiomki !!!
http://www.facebook.com/Motoziomki?fref=ts
Zapraszam do polubienia !

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
Asaroth, tanią to znaczy? wiesz, że to wartość względna;)

na rs myślę, że będę miał około 5,5tyś.

Tytuł:

Pojazd: Brak :O
mass143, nowa buda czy pośrednia;d? co to remontow to trzeba dobrze trafić kumpel miał rs przejeździł sezon bez zmiany sprzedał i teraz drugi koleś jeździ chyba 3 sezon na tym samym tłoku :) a ja juz 2 sezon i 2 tłok chyba;d;d;d;

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
mass143, Co myślisz o tej? http://allegro.pl/aprilia-rs-125-rs125- ... 18883.html

MotoZiomki !!!

Tytuł:
Awatar użytkownika

TeDeX, pośrednia oczywiście <3

Darkness, trochę słabe foty no i delikatnie brudna jest ale wydaję się być w porządku. Przebieg myślę, że ok, rocznik spoko i zarejestrowana;)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mass143, Tanią, czyli pośrednia za 4 tys. :).
Tyle się tego naoglądałem i nasłuchałem, że jak cena wydaje się okazyjna i właściciel nie pisze o wadach to sobie z miejsca daruje.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

a taka rs za np. 4-4,5tyś tyle, że sprowadzona np z niemiec? wiem, że to głównie chodzi od konkretnego egzemplarza ale tak ogólnie pytam.. w ogóle lepiej kupić coś co już jeździ po kraju i jest zarejestrowane czy coś sprowadzonego?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
nie ma na to reguły

trzeba się przejechać osłuchać i nie patrzeć na rocznik i przebieg

jeśli silnik zdrowy i poważniejszej przygody nie miała to brać

Tytuł:
Awatar użytkownika

dam radę podłączyć manometr na miejscu czy za dużo rozbierania jest?:)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja osobiscie polecam 50 ccm jak na poczatku napisales ze jazda sie nudzi z tym sie zgodze ale jesli wezmiesz sie za stunt to jestem pewny ze nie bedzie nudy ;) Ja sam jeżdze juz prawie 2 sezony i nie moge sie doczekac kiedy znowu bede mogł jechac na stunty ;P

Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 18:27 przez junior7, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
junior7, Albo mnie coś ominęło albo on wgl nie pisał nic o stuncie... A co do Stuntu to i tak 125 fajnie :) Jednak mam małe porównanie co do 50cc a 125cc i powiem szczerze że 50cc nie ma mocy...

MotoZiomki !!!

Tytuł:
Awatar użytkownika

junior7, żebym mógł jeździć musiałbym zmienić skuter bo ditechem się nie da:P tata się nie zgodzi w życiu na coś pokroju bws'a albo slidera, rozmawiałem z nim o tym i dał mi to jasno do zrozumienia hehe, a kupić np sr aeroxa nrg po prostu mi szkoda bo po jakimś czasie z tego skutera będzie padło i zapewne wypadło by to wtedy jak będzie potrzebna kasa na samochód.

jeździłem również na Leonardo 125 na trasach 5-15km i czuć różnicę w porównaniu do mojej sr'ki.. przelotowa prędkość 80-90km/h to duuuża różnica do maksymalnej 80km/h.

edit: http://otomoto.pl/aprilia-rs-125-rs125- ... 84229.html ładna.. ciekawe jak silnik :wink:

Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 18:51 przez mass143, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: GSX-R k5, Probe II
Szczerze mówiąc ciężko przejeździć używaną RS'ką 2 sezony bez jakichkolwiek awarii :mrgreen: Zawsze jakaś pierdółka się sypnie, coś się zużyje itp. Ale z tym musisz się liczyć w każdym wysilonym 2t. Ja subiektywnie nie mogę nic powiedzieć o awaryjności, bo GS'ką się nie najeździłem a nowa stoi w częściach. Jak ją poskładam to możesz wpaść do mnie i się przejedziesz, ale to raczej za kilka miesięcy :wink:

edit: Na zdjęciach wydaje się ładna, ale jeśli przy tym przebiegu nie była nigdy remontowana to nie pojeździsz zbyt długo.

Najtańszy https://modafinil-sklep.com.pl sklep z Modafinilem
Pewne https://tabletki-poronne.com i skuteczne tabletki wczesnoporonne.

Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 18:57 przez FiRe, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

FiRe, zaproszenie przyjęte jeśli będę miał czym przyjechać:) jakieś drobne sprawy spoko, mogę bez problemu dołożyć coś ale nie chciałbym żeby ją przywieźć do domu i po paru km okazało się, że muszę szykować 2tyś na remont silnika ;D bo np w sr padła jedna świeca w drugim dniu i później kolejna i kolejna aż kupiłem irydową:)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Jeśli chcesz mieć 100% pewny sprzęt to jest chyba tylko jedno wyjście: kupić coś taniego i samemu sobie wyremontować :) Jak trafisz na jakąś okazję to wyjdzie Cię to taniej niż kupno 'igiełki'. Wiadomo, nie każdy chce się bawić w rozpoławianie silnika od razu po kupnie, ale moim zdaniem jest to jedna z lepszych możliwości. Przynajmniej wiesz czym jeździsz.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio ZIp II
mass143, a nie lepiej kupić 125/50

Zobacz mojego zipka ------->
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1770100#1770100

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak się wydaje, ale złożyć to żeby jeździło bez problemów to już większy problem:) miałem NRG niby wszystko dobre bo był tłok vertex, szlif,łożyska SKF,uszczelniacze corteco,gaźnik dellorto, milion świec które wciąż się sypały i przerywał,nowy cewkomoduł, a jednak coś było nie tak i za cholerę nie chciał jeździć jak powinien.

FiRe, Ty miałeś 2 rs'ki to pewnie wiesz:) jakbym pojechał oglądać, dam radę wpiąć bez zbytniego rozkręcania manometr?

actimel, już wolałbym jeździć bez prawka. 125/50 jest bez sensu bo bym jeździł tylko tam gdzie znam drogę i wiem, że nie stoją bo w razie czego bym się cykał np jechać 70km/h na 50cc czy aby nie jedzie za mną jakaś vectra albo ceed :lol:

Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 19:15 przez mass143, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

zdejmujesz siedzenie (kluczykiem), odkręcasz jednego imbusa (przed wlewem paliwa), podnosisz bak i masz dostęp do cylka od góry, tak więc z manometrem nie powinno być żadnych problemów :wink: Tylko uważaj na te papierowe zawiasy przy baku, szybko pękają i się łamią

Co do składania - jak wszystko robisz spokojnie, powoli i bez nerwów to musi jeździć. Wiem z własnego doświadczenia, że jak chcesz zrobić jak najszybciej, aby tylko się móc przejechać to nic z tego nie będzie. Nawet jak coś nie działa to do wszystkiego da się dojść, wystarczy siąść przy moto i szukać po kolei. Sam jestem dosyć 'narwany', nie lubię czekać i chciałbym wszystko zrobić na już, ale staram się tego oduczyć :P

Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 19:45 przez FiRe, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

FiRe, jeśli kompresja w motorku który ma np. 17-20tyś przebiegu będzie rzędu 9-10bar wtedy można brać inaczej wiadomo, że remont szykuje się nieubłaganie. Wolałbym wymienić sprzęgło czy łożyska po takim przebiegu niż cylinder za 1500zł. Jeśli tak to w razie kupna (mniej więcej okolice kwietnia dopiero:P) jadę z manometrem.

W kwestii składania motoru "po swojemu" chodzi też o mojego tatę. Dla niego kupić coś i od razu grzebać to głupota i w razie czego nawet by nie pojechał ze mną po taki motor.
Przykład: kupił sobie do pracy VW Golf'a 3 1.9D za 4tyś i jedyne co robił od dwóch lat to hamulce, ja kupiłem sr, wydawała się być w porządku, chodziła równo, cichutko, odpaliła na miejscu za pierwszym razem. Po pierwszym dniu padła świeca, później druga i trzecia, następnie pompka paliwa później wtryskiwacz aż się zatarła :lol: oczywiście według wszystkich jest to moja wina bo "grzebie". Wiadome, że jak czuję że coś się dzieje to muszę sprawdzić ale moja rodzinka jest dziwna bo myśli, że jak się nie dotyka to będzie jeździć i jeździć...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna