Dzisiaj jest 23 lut 2025, 19:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Koledzy mam pytanie takie z ciekawości: Poniżej podaje wam takie coś ,które znalazłem:D

Najpóźniej w 2011 r. w UE będzie funkcjonowaç kategoria prawa jazdy AM, która wg dyrektywy 2006/126/WE uprawnia do poruszania się motorowerami i lekkimi quadrycyklami. W założeniach kategoria AM jest jedyną, w której weryfikacja umiejętności możliwa jest na podstawie egzaminu teoretycznego. Poszczególne państwa unijne mogą jednak wymagać zdania egzaminu praktycznego i przejścia badań lekarskich. Wstępnie dolną granicę wieku dla ubiegających się o prawo jazdy AM ustalono na 16 lat, ale istnieje możliwość zmniejszenia go do 14 lat lub zwiększenia do 18 lat. W Polsce obecnie trwają prace nad projektem, który dopuści quadrycykle do ruchu. Prawdopodobnie pojazdami lekkimi będą mogły jeździć osoby, które uzyskają uprawnienia AM, ciężkimi natomiast osoby, które otrzymają prawo jazdy B1. Prace mają zakończyć się w 2009 r.

I teraz powiedzcie mi jak to z tym jest..Jakie to są te lekkie a jakie to te ciężkie?Czy mj znajomy mógł by się poruszać http://allegro.pl/mazda-121-na-kategori ... 74773.html takim autem ,posiadając karte motorową? Oglądałem na tvn turbo w zakup kontrolowany..I mówili,że można poruszać się od 13 roku życia i wystarczy posiadać karte motorowerową? :mrgreen: Zaciekawiło mnie to xD

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Skoro mówicie że 3 miesiące to nie za dużo także w ferie idę sie zapisać :wink:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
nynek, wydaje się za dużo;) Ale to tak się rozkłada:
1. 30h praktyk, które nie są codziennie, zajmie to około 1.5miesiąca.
2.30h jazdy i to też oczywiste, że codziennie jeździć nie będziesz;) Mój kolega z klasy jeździ 2/3razy w tygodniu.

Wczoraj był zapisać się na egzamin, to ma 1lutego. 18tkę ma za tydzień.

Kurde, tez już tylko odliczam czas do 18tki:D W marcu prawko zaczynam :cool:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zapisz się wcześniej. Teraz jest nawał ludzi to będzie ci łatwiej umówić się z instruktorem.
Ja się załapałem na ostatni kurs wakacyjny to wykłady codziennie przez 2tyg były. Potem jazdy, ale z racji że miałem właśnie 3 miesiące to zacząłem jeździć po miesiącu od zakończenia wykładów, na spokojnie mogłem się umówić jakie godziny mi pasowały bo z miesięcznym wyprzedzeniem miał całe dnie wolne i mogłem się wpisać jak mi pasuje ;] Na egzamin czekam prawie miesiąc wiec to też trzeba brać pod uwagę planując rozkład jazd, bo warto mieć z 6h przed egzaminem.

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
VDamiaNV, Ja się zapisałem na początku grudnia chyba 6 grudnia jak pamiętam. I mam codziennie wykłady jeszcze chyba tylko 2-3 dni zostało. A później na spokojnie będe godziny wyjeżdzał do marca bo wtedy 18. Ogólnie to według mnie lepiej jest zapisać się przed 18 3 miesiące. Ale ja się już nie załapie na stare przepisy ;/

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Po roku odpowiadacie... :roll:

limak1808 pisze:
ja bym był na takiego chetny
limak1808 pisze:
bym go
limak1808 pisze:
trzepał

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2