Dzisiaj jest 03 mar 2025, 23:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: akumulator X 8
*

Pojazd: Piaggio X8 125
Witam. Jaki aku kupić do piaggio X 8 poj.125 ? Ten co w nim był ma poj. 11 AH ale brak info jaki prąd rozruchu. Znalazłem na aukcjach dwa , oba 11AH z opisem ze pasuje do piaggio x 9 i innych ( X 8 nie było na liście ) tyle że jeden ma prąd rozruchu 90 A a drugi aż 160 A. Nie chce przesadzić by czegoś nie spalić. Dzięki za każde info.

PICIU

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd:
piotr.h pisze:
Witam. Jaki aku kupić do piaggio X 8 poj.125 ? Ten co w nim był ma poj. 11 AH ale brak info jaki prąd rozruchu. Znalazłem na aukcjach dwa , oba 11AH z opisem ze pasuje do piaggio x 9 i innych ( X 8 nie było na liście ) tyle że jeden ma prąd rozruchu 90 A a drugi aż 160 A. Nie chce przesadzić by czegoś nie spalić. Dzięki za każde info.

pradem rozruchu niczego nie spalisz im wiekszy prad rozruchu tym lepiej kreci w poczatkowej fazie rozrusznikiem i tyle ,napiecie jest zawsze takie samo, kup ten co ma 160A

Airsal t6 Racing,TECNIGAS RS II,Rms racing pro ,Dellorto 17,5,wał rms racing HPC
,malossi multivar, TOP racing 22%,gas-box...

https://www.kurjerzy.pl/pp/gbbdb12

Ostatnio zmieniony 26 gru 2011, 19:23 przez raper, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Hymmm powiem ci że ja miałem duuuży problem z akumlatorem do piaggio X8 cięzko było dostać ponieważ są odwrotnie plusy i minusy niż normalnie i musi być odpowiedni wymiar długośc i szerokość. Jak kupiłem z allegro okumlator w promocji nowy VARTA za 88zł jeśli będziesz chciał to jutro ci symbol podam ;D i chyba mam 10 lub 11 Ah i kręci ładnie nie narzekam ;D praktycznie X8 odpalałem też na 4ah i też rechnął ;D

Tytuł:
*

dawidNRG pisze:
Hymmm powiem ci że ja miałem duuuży problem z akumlatorem do piaggio X8 cięzko było dostać ponieważ są odwrotnie plusy i minusy niż normalnie i musi być odpowiedni wymiar długośc i szerokość. Jak kupiłem z allegro okumlator w promocji nowy VARTA za 88zł jeśli będziesz chciał to jutro ci symbol podam ;D i chyba mam 10 lub 11 Ah i kręci ładnie nie narzekam ;D praktycznie X8 odpalałem też na 4ah i też rechnął ;D

No właśnie jest problem. Też znalazłem varte i niby pasuje wg. podanych wymiarów ale będe wdzięczny za symbol. A przy okazji bo widze że masz X8 posiadasz instrukcje obsługi pl?

PICIU

Tytuł:
*

Pojazd:
musisz mieć taki akumulator identyczny jak mój ;D http://allegro.pl/akumulator-yb9l-b-12n ... 50540.html aa i nie przejmuj sie że ma 9Ah skoro nadaje sie do ścigacza 500ccm to u skutera 125ccm kręci jak głupi ;D ja mam ten akumulator i polecam!!!!

A TU KTÓRY ROK MASZ TEGO SWOJEGO x8??? ja mam rocznik 2006r nowy model czyli nowe zegary w kluczyku pilot wszystko otwieram z pilota i z tyłu jest inna klapa i wszystko w kolorze. Tu masz linka do mojego X8 http://polskajazda.pl/Motocykle/Piaggio/X8-125/136424

Aaaa no ja do swojego mam instrukcje obsługi książki servisowe bo miałem sprowadzonego z francji tylko że w instrukcji nic nie pisze po polsku ale jeśli czegoś nie wiesz to służę pomocą ;D

Tytuł:
*

Dzięki za info o aku. W moim jak go kupiłem jest 11AH ale jak twierdzisz że 9AH da rade to poszukam.
Rocznik mojego 2004, też wszystko w kolorze tyle że bez otwierania z pilota a elektrycznie z guzików przy kierownicy (siedzenie i tylna klapa). A przy okazji kolego pytanie - czy przy Twoim P X8 też zapalają się światła zaraz po przekręceniu kluczyka w stacyjce (zanim odpalisz silnik) ? :roll:

PICIU

Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 21:34 przez piotr.h, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
No ja miałem montować akumulator do swojego też 11Ah ale nie chciał wejśc w kieszeń. Więc 9Ah wchodzi bedz problemu i odpala jak głupi. Te 2 Ah to nie ma różnicy aaaa w servisie sie pytałem to do silników 125ccm powinno sie wkładać akumulatory do 10ah bo później moze nie doładować i będzie sie rozładowywał akumulator.

No u mnie w mojej X8 też światła świecą po przekręceniu kluczyka coś konstruktorzy nie przemyśleli :roll: ty masz 2004rok X8?? ile dałeś??

Ty masz pewno ściętą dupe na klapie a zobacz jaką ja mam ładną klape z tyłu jakiego uroku dodaje do tyłu :mrgreen:

Tej a może sie spotkamy kiedyś i polatamy razem?? Z jakiego miasta jesteś?

Tytuł:
*

Mało przemyślane te światła, strata prądu przy odpalaniu! Fakt, ładna ta Twoja klapa, przy moim tradycyjna a dałem 2200. :cool:
Co do aku to ten 11AH pasuje w kieszeń i ten co znalazłem na allegro też ma takie wymiary i nawet biegunowość.

PICIU

Ostatnio zmieniony 02 sty 2012, 20:11 przez piotr.h, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]