Dzisiaj jest 07 lut 2025, 19:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Co lepsze?
*

Pojazd:
Jak myślicie jaki rodzaj motoru jest lepszy (chodzi mi o 50) lepszy cross czy ścigacz. Piszcie co myślicie jakie są plusy i minusy danego rodzaju bo chce kupić sobie jakiś pojazd i nie wiem co byłoby lepsze. Dodam że mam 188 cm wzrostu.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Hrr/Ninja 250r
Mając na myśli cross mówisz o motocyklu na oponach kostkowych o pojemności 50cc ? Wnioskując po tym co napisałeś porównanie jest takie, że cross w teren, a ścigacz na asfalt . A jeżeli w pisaniu "cross" chodziło ci o supermoto - cross na oponach szosowych no to w sumie silnik ten sam bo am6 lub Derbi osiągi w sumie po odblokowaniu podobne w budowie różnią się tym, że supermoto wygląda właśnie tak crossowo i jest wyższy . Zazwyczaj są też wygodne chociaż zdarzają się wyjątki i np po długich trasach, ale to w sumie w każdym supermoto mozesz być obolały głównie po prostu od długiego siedzenia może boleć pupa . Ogólnie jak dla mnie to są podobne chociaż ja skłaniał bym się ku supermoto po prostu bardziej mi pasują ;]

Hary ! :
viewtopic.php?t=226138&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ninja ! :

kawasaki-ninja-250r-technicznie-sprawna-sesja-t369596.html

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Peugeot Trekker
A gdzie mieszkasz ? Na wsi czy w mieście. Bo jak mieszkasz w mieście to nie kupuj crossa. Jak na wsi to możesz kupić jakieś enduro czyli cross tylko że z homologacją czyli ze światłami migaczami czyli można go zarejestrować :P . Jednak tak jak kolega wyżej pisze kupiłbym na twoim miejscu supermoto lecz nie 50 bo to jest słabe i dużo z niej nie wyciśniesz na serii a tunning drogi. Lepiej kup 125 supermoto jakieś i widze że masz 16 lat to zrób prawko na 125ccm i śmigaj albo nie rób i uciekaj :mrgreen: . Tak jak ja :lol:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja bym wybrał jednak http://kwejk.pl/obrazek/776521/lamoro%C ... 99%A5.html

No ale jak chcesz Alchem :D, i jestem za SuperMoto ale np. tzr'k ma ten sam silnik to już twój wybór co wybierzesz bo różni się to tylko wyglądem.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]