Dzisiaj jest 31 sty 2025, 23:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
vrathe, właśnie jest na odwrót bo inżynier nadzoruje robotników a po zawodówce jesteś tylko szeregowym pracownikiem.

TheDyszka, dobrze mówisz inżynierów nam potrzeba a humanistom dziękujemy chyba, że ktoś musi mieć magistra bo do tesco wymagają to ok kończy się humanistyczne. Ktoś po jakichkolwiek studiach technicznych nigdy nie będzie pod czeladnikiem (tak czeladnik jest po zawodówce) tylko nad

Wiecie co, ale to jest dobry żart, że inżynier szuka pracy u kogoś po zawodówce i co inżynier u takiego robi? pilnowałby go? :mrgreen:

żeby nie było wątpliwości:
http://pl.wikipedia.org/wiki/In%C5%BCynier

http://pl.wikipedia.org/wiki/Czeladnik
jest różnica co nie?
żeby nie było po zawodówce jesteś czeladnikiem "Kształcenie zawodowe odbywa się na poziomie czeladniczym, zgodnie z profilem danej placówki"

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 22:30 przez razor99, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
vrathe pisze:
lulek1993 Masz coś do mnie ?

i czy ja mówię że to super sprawa ? mówię tylko że taki razorek bedzie szukał roboty u takich jak ja. Jak nie on to inny po studiach no sory ale tak jest że ten po studiach ma gorzej z robotą niż ten co ma niższe wykształcenie

zreszta wali mnie to dziekuje dobranoc

Chyba w zbieraniu puszek.Skoro Ciebie to wali to po co piszesz? Teraz kto ma wyksztalcenie ,,zawodowe'' niech nie liczy na zarobki wieksze niz 1800-2000 i to przy dobrych wiatrach.

Pozdro

Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 23:22 przez lulek1993, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

lulek1993, niestety taka prawda po mało, której zawodówce zarobi się więcej jak te 2tyś chyba, że haruje się od rana do wieczora to tak, ale po zawodówce o "profilu" mechanik samochodowy to kokosów nie będzie gdyż takich mechaników jak i techników jest po prostu za dużo

I teraz dobre pytanie co może robić inżynier zatrudniony w warsztacie samochodowym? Siedzieć i się patrzeć a płacić mu muszą :mrgreen: Bo samochodów nie naprawia nawet tego nas nie uczą tylko uczeni jesteśmy jak to działa jak to budować wytwarzać projektować poprawiać oraz eksploatować :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 04 sty 2012, 8:32 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chodze do technikum chemicznego, praktyki mam tylko miesiac w roku, niestety... Ale za to mam 8 godzin w tygodniu pracowni chemicznych, preparatyka nieorganiczna oraz chemia analityczna. Glowne doswiadczenie nabieramy nie na praktykach, lecz na przedmiotach zawodowych. Cisna nam niezle w technikum, majca, chemia, fizyka, chemia fizyczna to jest po prostu masakra... Wyboru nie zaluje, bo prawdopodobnie po technikum szukam pracy i ide na studia zaoczne zrobic inzyniera i wtedy bd szukal pracy o lepszej płacy, a czesto zarobki w moim zawodzie (technik analityk) przekraczaja poziom 6.000zl>, lecz niestety rzadko spotyka sie taka oferte w PL, trzeba albo miec znajomosci, albo miec szczescie i podlapac oferte pracy... Ogolnie polecam Technikum... Wg. mnie to jest dla ludzie nie do konca zdecydowanych czy chca isc potem na studia... :D

Obrazek

Ku pamięci [*]
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
lulek1993 No chyba ty będziesz puszki zbierał ;] Nie wiem jak o mnie chodzi ale na początek podkreślam na początek mi wystarczy 2tys zarobku ;]

Tytuł:
*

Pojazd:
2 tyś zarobić u nas w kraju to nie jest wcale mało. A po liceum to myślisz że będziesz miał więcej haha. Od razu po szkole myślisz że będziesz zarabiał 5tyś zł jak skończysz liceum, studia itd? ciężko jest teraz znaleźć dobrą pracę bez znajomości nawet na budowę cię nie przyjmą bo wolą po zawodówce wziąć bo przynajmniej miał praktykę i coś wie. Nie każdy musi iść do liceum/technikum ja jak bym poszedł to na pewno nie dał bym rady i dlatego wybrałem zawodówkę.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hera, po liceum nie znajdziesz pracy dobrej bo liceum jest do tego żeby iść po nim na studia kto idzie do lo z myślą o pracy po nim to robi "interes życia", ale mało kto u nas to rozumie i idą do liceum bo krótko a potem zasuwają po kasach za 1200-1500zł. Podstawą zarobków są dobre studia/technikum/zawodówka a nie pójście na łatwiznę po socjologii politologii administracji czy co tam jeszcze humanistyczne nic nie zarobisz bo pracy nie ma pójdziesz na biotechnologię, mechanikę i budowę maszyn, energetykę, elektrotechnikę, telekomunikację czy coś w tym stylu pracę masz od ręki. U nas na polibudzie wiszą ogłoszenia, że przyjmą do pracy właśnie ludzi w wykształceniem mechanicznym

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Beta Ark/Audi A4 B5
lulek1993, razor99, Co do tej zawodówki ze zarabiaj 1500-2000??

Dobry zawód oczywiście po lini Górniczej jest Górnik Typowy Gronik po zawodowce może liczyć 2500-3500,ale również Górnik nie robi na powierzchni jak mechanik który może sobie iść na przerwę odkręci parę śrubek i gitara(nie mam nic do mechaników)a górnik musi du**pac ze tak powiem :twisted:

Stage6 Sport Pro 70
Top Racing HIGH-TECH
Yasuni C16 CHROM ** /SSP +40 CHROM**
Stage6 R/T FKM Viton
Dell'orto 21 MM
Polini Air Box
Top Racing Alu 21mm
Malossi X-Kelvar
Stage6 R/T Oversize
Stage6 TC MK II
CNC R/T
CDI Malossi

Tytuł:

Pojazd: opel combo c
Nie wiem jak u was, umnie wszyscy znajomi starsi jak i młodsi którzy zarabiają ponad 4k na mies. odziedziczyli firmę po ojcu. Moja siostra. skończyła prawo, zawsze czołówka w nauce, stypendium. Szukała pracy ponad 2 lata ale zawsze spotykała się z odpowiedzią (nie masz dośw. papa) a studia miała na najwyższym poziomie. Nie dawno skończyła geodete i co? Szukają takich młodych pracownic ale zarobki max 2,5k.

W tych czasach "nie za bardzo" liczy się wykształcenie (same ekstra mądre osoby siedzą w MCDONALD i na lewo szukają pracy) ale dobry pomysł na lub firma po ojcu, taka prawda. Typek głupi jak but, ale nie, ojciec ma działalność, wciągu 2 lat dorobił się PORSCHE, a drugi mądry z kierunkiem na polibudzie jeździ VW 15 letnim i wiąże koniec z końcem.

Każdy narzeka na zawodówkę, może u nas bardziej patrzą na papier ale dalej po za granicą luż nie bardzo. Sam mam pomysł skończyć technikum, studia, magister i jechać za granice. Powiem wam to dobra(jeśli ktoś znajdzie prace) rzecz, posiedzisz max z 6 lat, dorobisz się własnego domu, język podszlifujesz. Każdy się wymądrza że ma studia, nie jeździ VW, ale jak długo? Dopóki rodzice nie będą już na emeryturze lub coś?

PAPIER TOALETOWY

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ziomal101 pisze:
górnik musi du**pac ze tak powiem

D**pac to musieli 20 lat temu. Jak myślisz dlaczego wszyscy pchają się tak teraz na te kopalnie. Sam chętnie bym poszedł :mrgreen:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Beta Ark/Audi A4 B5
RiderNRG, Czyli w dzisiejszych czasach na dole robią Same Maszyny??

Stage6 Sport Pro 70
Top Racing HIGH-TECH
Yasuni C16 CHROM ** /SSP +40 CHROM**
Stage6 R/T FKM Viton
Dell'orto 21 MM
Polini Air Box
Top Racing Alu 21mm
Malossi X-Kelvar
Stage6 R/T Oversize
Stage6 TC MK II
CNC R/T
CDI Malossi

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ziomal101 pisze:
na dole robią Same Maszyny??

Czy ja to powiedziałem też trzeba pracować jak w każdej pracy. Ale maszyny sporo teraz pomagają i ludzie nie muszą już tyle pracować. W dodatku bardzo dobre zarobki np mechanik piekarz itp zarobi połowę tego 25 lat pracy i emerytura. I nie próbuj mi wmówić że na kopalni jest źle.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iniector, ale to akurat nic dziwnego jeżeli chodzi o prawo. Gdyż aplikacje ciężko zrobić chętnych bardzo dużo miejsc pracy mało. Geodezja? sam składałem na miejsce 6 osób chętnych i się dziwić, że nie ma pracy jak przeładowany rynek jest? A co z pracą będą marudzić skoro na jedno miejsce kilku chętnych to pracodawcy dadzą małą pensję a chętni i tak będą

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z tym, że nie patrzą na papier w naszym kraju to się nie zgodzę, bo ile razy się słyszy odpowiedź typu "nie ma pan kwalifikacji" no i nara. Wielu ludzi nie pracuje w swoim zawodzie, ale najczęściej we własnych działalnościach, a i tak do tego celu trzeba się w jakiś sposób dokształcić, przekwalifikować.
Z kolei sytuacja, że młodzi przejmują interesy po rodzicach, to w sumie też chyba nic złego. Skoro rodzice do czegoś doszli, to szkoda byłoby to zostawić, jak można to dalej rozwinąć.

Peugeot JetForce R-Cup

Ostatnio zmieniony 04 sty 2012, 15:03 przez TheDyszka, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A teraz z trochę innej beczki czy da się przepisać z 3 klasy Technikum do 2 klasy Liceum w połowie semestru czy trzeba będzie zawalić rok żeby moc się przenieść z 3 TECH do 2 LO?
Kolega chciał się przenieść i podobnież się nie da, tak powiedziała mu dyrektorka w szkole do której chciał się przepisać...

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
lulek1993 pisze:
Teraz kto ma wyksztalcenie ,,zawodowe'' niech nie liczy na zarobki wieksze niz 1800-2000 i to przy dobrych wiatrach.

ojciec ma wykształcenie zawodowe, aktualnie na miesiąc wyszło mu ok 11tyś zł:) w anglii, w polsce zależy od miesiąca ale spokojnie 3-4tyś zarabia spokojnie, jedynie w zimie słabo z zarobkiem.

Ostatnio zmieniony 04 sty 2012, 19:04 przez mass143, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
mass143, dobra już się nie chwal, bo słyszę takie wywyższanie to .. pożal się boże.. :roll:

Po chuuu się tu "chwalicie" kto ile zarabia, gówno to kogo obchodzi, więc skońcie siać te herezje.

Ostatnio zmieniony 04 sty 2012, 22:05 przez Darex, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

stuntmat, inżynier to stopień uzyskany po 3,5 roku studiów ( studia I stopnia) jak masz inżyniera to dalej po 2-2,5 letnich studiach ( II stopnia) uzupełniasz na właśnie magistra co do tytułów to najniżej jest inżynier/licencjat potem masz magistra doktora doktora habilitowanego profesora nadzwyczajnego i profesora zwyczajnego

Ostatnio zmieniony 04 sty 2012, 22:36 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

stuntmat, z pracą w sumie nie mam pojęcia jak jest, ale raczej jest dużo lepsza i lepiej płatna w końcu magister ma już wyższy tytuł naukowy

Tytuł:
Awatar użytkownika

stuntmat, na pewno możesz pracować na uczelni :mrgreen:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna