Dzisiaj jest 14 lis 2024, 23:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siemanko
Postanowiłem że chce uwiecznić postęp prac przy moim nowym nabytku tzn.Piaggio nrg mc2 96r chłodzony cieczą.Zacznę od tego że motor kupiłem za śmieszne pieniądze mianowicie było to całe 300zł,skuter jest opłacony ma przegląd zarejstrowany wszytsko jest jak najbardziej ok.Wiadomo że za taką cene nie będzie rarytasu;) ale nie ma tragedii osobiście jestem zadowolony.Postanowiłem włożyć w niego troche pieniędzy,czasu.serca i zrobić go naprade perfekcyjnie,tak by ludzie się za nim odwracali;)
Wszystko zacząłem od sprowadzenia go do piwnicy i rozkręcenia na drobne elementy.
Wszystkie plastiki przejrzałem pęknięte oddałem do pospawania i mi je pospawali.Tak się złożyło że mój kolega Grzesiek ma w tej chwili przestuj w pracy a ponieważ jest lakiernikiem zaoferował mi się że pomaluje mi skuter.Dogadaliśmy się co do zapłaty.Wszystko jak najbardziej oki;)NO ale powstał ogromny dylemat JAKI KOLOR???? myślałem myślałem i w końcu podjąłem odważną decyzje mianowicie skuter będzie pomalowany Uwaga na taki jaskrawy zielony myśle że będzie się żucał w oczy;) tutaj link

http://www.google.pl/imgres?q=ral+6018& ... 29,r:5,s:0

I przednia kratka wlotu powietrza oraz niektóre drobne elementy będą w kolorze białym,natomiast wszyskie czarne plastiki tzn podłoga itd będą pomalowane czarną strukturą.Wszystko będe pokazywała na bierząco razem ze zdjęciami itd i oczekuje od was komentarzy,uwag,porad bo napewno się to przyda każdy postęp będzie tutaj ukazany pozdrawiam;)

Powoli,ale do Celu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Hrr/Ninja 250r
Bardzo ciekawy projekt . Malowanie może wyglądać ciekawie bo będzie bardzo jasne i powinno robić wrażenie . Masz jeszcze jakieś inne plany oprócz malowania plastików np prace przy silniku , tuning silnika, polerki, malowanie innych elementów, jakieś customy , dodatki ?

Hary ! :
viewtopic.php?t=226138&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ninja ! :

kawasaki-ninja-250r-technicznie-sprawna-sesja-t369596.html

Tytuł:
*

Pojazd:
Oczywiście,o silniku narazie nie wspominałem,bo to zrobie wtedy gdy doprowadze całą optykę do końca ale tuning napewno będzie.Napewno malowane będą jeszcze felgi tylko zestanawiam się jeszcze nad kolorem i bardzo możliwe że obszyję siedzenie białą skórą.Co do polerki no to kapa od kopniaka i niektóre elementy przy przednim zawieszeniu;)

Powoli,ale do Celu

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
projekt dobry,ale jak dla mnie kolor nie za bardzo to taki zielony fluo jest

Tytuł:
*

Pojazd:
Wiadomo wszytsko stopniowo,wolę wolno a dokładnie,zadbać o każdy detal.Wiadomo że wszytsko będzie uzależnione od budżetu bo to najważniejsze ale w miare możliwości przy każdej dostawie PLN-ów będe starał się coś robić by byl coraz lepszy efekt;)

Powoli,ale do Celu

Tytuł:
*

Pojazd:
no to jest taki trochę jak fluroscencyjny ale chodziło mi o to żeby troche nie ładnie mówiąc był "oczojebny":D

Powoli,ale do Celu

Tytuł:
*

Pojazd:
Siemka Sorry bardzo za tak długą nieobecność ale miałem troche problemów ze zdrowiem i tak wyszło.Co do skutera nie moge sie doczekać wszystkie plastiki ktore miały być w strukturze mam już w domu jestem mega zadowolony!Oprócz tego otrzymałem już elementy ktore miał być na biało(tylny bagażnik,kratka z przodu na czache,i takei małe elementy plastików bocznych)tez wyszło super! naprawde jestem zadowolony teraz na dniach dostane reszte elementów w kolorze.Były by już bo tylko pomalowac wsyztsko już poszpachlowane,dotarte,pospawane ale za duże mrozy i kolega moj sie obawia'że farba może usiąść" oprócz tego przec cały ten czas wyczyściłem całą rame umalowałem ją czarnym sprejem,wyszło też ładnie dużo drobiazgów dokładnie wymyłem,wyczyściłem i klamki na dnaich bede(kolega który ma do tego maszyne)wziął zedrze mi czarny lakier z nich a że są aluminiowe to wypoleruje je na lustro>niedługo będe dodawał wszystkego pokolei zdjęcia.Pomóżcie mi co do silnika jaki najlepszy set? teraz jest wszsytko seria a chce zeby miał super przyspieszenie i v max komentujcie,pytajcie,pomagajcie Dzięki Iwo!:)

Powoli,ale do Celu

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak tam ??? Dawaj zdjecia bo ciekawy jestem jak wyszlo :)

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=146356

SETUP to
1. Yasuni Z
2.Malossi Multivar
3.rolki 7.2g
4.sprezyna cent. HEBO CZARNA
5. Sprezynki hebo niebieskie
6.Gaźnik dellorto 17,5

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
dokładnie ja również czekamy na foto!

Gdzieś?Coś?Z Pasją?

CPI Hussar
Romer Chart 210
Suzuki RM 85
Yamaha Rex
Piaggio Typhoon
Yamaha TZR
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=204376 /Wiem co to klasyk kobieto lekkich obyczajów!

Tytuł:
*

Pojazd:
panowie zamówiony set silnika juz przyszedł jeżeli chodzi o optyke wszystko już elegancko pomalowane zaraz wrzucam foto!:)

Powoli,ale do Celu

Tytuł:
*

Pojazd:
Czekam na foty!

Obrazek
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1631904#1631904

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]