Dzisiaj jest 22 lut 2025, 20:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Fiat Stilo 3D, Corolla E12 D4D
po co taka petycja jak byle jaki handlarz znajdzie jakis taki sam samochod ktory jest rozbity i podmieni liczniki? jak w przypadku seicento ktore moj dziadek kupil

Ostatnio zmieniony 15 sty 2012, 19:59 przez barto96, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
pawelNS, Niby jak udowodnisz to sprzedającemu? :) Przy elektronicznych zegarach jest to prawie nie do rozszyfrowania. W analogowych jest prosciej bo jezeli robi to burak u pana władka w warsztacie to zostawi umielone sruby lub linie papilarne pod szybą zegarów albo nierówno ustawi cyfry. Handlarz i tak sie wyprze i powie ze od tego czasu co kupiłes mogłes juz to sam 10 razy zrobic wiec jest to prawie nie mozliwe do udowodnienia;]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Big BORE, niektóre marki mają taki bajer, że elektronika zapisuje kiedy co się zepsuło jak również można zawitać do ASO

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Bmw e82
To się kasuje błedy i tak samo może zrobic to każdy felek . Cofanie licznika też wcale nie nalezy do trudnch mowa tu o cyfrowym . Wystarczy komputer i odpowiedni kabelek . Bach i 100tyś do tyłu . Gołym okiem tego nie zauważy ale pewnie jak by podłączył komputer to było by wszystko jasne

Akcja jak dla mnie nie ma sensu . Można zrobić laskę handlarzowi jak bedzie chciał cofnąć to i tak to zrobi . Ale skonczy się to ludzie przestaną kupować samochodów bez ksiązki serwisowej

facebook.pl/weldonespawmichalak
Spawanie TIG. MAG . MMA - aluminium, stal nierdzewna, stal czarna itp

Tytuł:
**

Pojazd:
DziuraCMG pisze:
A co mnie najbardziej rozbawia jak dzwoni koleś po Golfa III z 96 roku i pyta się o książke serwisową

A ja mam od swojego piaggio które sprzedałem było z 93r. albo 94r. :D

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja wiem przynajmniej, że u siebie mam oryginalny :mrgreen:. Jak to dobrze, że w Polsce nie ma zbyt wielu dobrych dróg przez co się kręci mniejsze przebiegi :lol:.

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
razor99, x2

Bardziej bym powiedzial "Stop umyslowi polskich kupcow starych trupow" ;) Przychodzi ci taki z miernikiem,narzeka ze za duzy/maly przebieg,kazda ryska itd. Kreca bo musza,polaczek widzi >220tys w aucie to juz dla niego TRUP :o

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
TZRfan pisze:

Bardziej bym powiedzial "Stop umyslowi polskich kupcow starych trupow" ;) Przychodzi ci taki z miernikiem,narzeka ze za duzy/maly przebieg,kazda ryska itd. Kreca bo musza,polaczek widzi >220tys w aucie to juz dla niego TRUP :o

To samo miałem z Fordem ; O.

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Normalka :) Wiec niech sie 90% kupcow starych trupow ogarnie,bo wiekszosc wydziwia jakby kupowala auta roczne czy dwu letnie za gruba kase.Na gieldach chodza i sami nie wiedza czego chca,ostatnio ogladali autko,przejechali sie itd a za chwile ze "Ale my diesla szukamy,zastanowimy sie".. :lol: To po co gitare zawracali,spalali paliwo,jechali na przejazdzke? Na gieldzie sa fajne myki :) Przychodzi godzina 10 wiara idzie z kosciola,ogladaja kazde auto,wypytuja itd.."Jaka cena?" "A chcesz kupic?" "Nie,mam taki sam" :lol: Albo typ podchodzi "drogo Pan ceni" "jak Pana interesuje to mozemy sie dogadac" "nie,mam taka sama,przyjade nia za tydzien :mrgreen: "

Ostatnio zmieniony 15 sty 2012, 23:07 przez TZRfan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
TZRfan, Też tak często robiłem tylko tyle, że w komisach. :lol:

Teraz planuje poprzeczkę podnieść wyżej i brać auta testowe z salonów :<

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Asaroth, wkurzysz sie z perspektywy sprzedajacego..na gieldzie po godzinie 10 jest masakra,sami gapia wkurzajacy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
A najlepsze są mierniki na magnes- niewprawieni ludzie sami rysują karoserię :D . Dlatego od szwagra czasem pożyczam znacznie lepszy miernik jak coś potrzebuję.

Ale też- pitoli ci taki na giełdzie że nie bity, nic nie było robione itp, zerkam na książkę serwisową a tam adnotacja że błotnik był robiony a cwel głupią minę robi :) .

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Ostatnio zmieniony 15 sty 2012, 23:25 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
czarekcw, pewnie typ nawet nie wiedzial,bo wiekszosc z nich niemieckiego nawet nie zna..sam blotnik to pikus wg mnie,bo co to jest? Ludzie chca slyszec takie bajki,gdyby mowili "no,malowalem dach,drzwi,blotnik,prog" to juz by nikt im tego nie kupil.Fakt ze nieraz jak mowia ze nie malowany a tu typ wyciaga miernik to sie mieszaja :D "panie,ktory teraz malowany nie byl.."-chociaz to tez prawda :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Ale ja też nie oczekuję Bóg wie czego, sam mam błotnik robiony przedni (tamten wóz też miał robiony przedni), część absolutnie wymienna więc po co ściemy walić? Fakt, tam na giełdzie był nieźle zrobiony i nie zauważyłem patrząc na auto, dopiero jak zerknąłem na książkę i popatrzyłem głebiej to coś widać ale ASO w DE bdb zrobiło robotę.

Dlatego, jeśli były robione przednie błotniki, maska lub sama klapa (bez podłogi) to auto można brać. Co innego jak podwozie było ruszone.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr + Alfa 146 Ti
Szczerze? Leje na przebieg ciepłym moczem, poszukując samochodu biorę laptopa + kabelek. Wpinam się i widzę jaki jest przebieg... Wg. mnie przebieg się nie liczy tylko stan...
Śmieszy mnie to jak ktoś zauważy w 15 letnim samochodzie 200k km i odrazu skreśla go z listy kupna, bez sensu

@Edit:
Czarek dobrze prawisz... Ale niestety na rynku coraz więcej spawaków tz. 3w1, tak nadział się mój kuzyn kupując a3, dopóki nie wziął jej na podnośnik było wszystko dobrze, później już schody :P

Ktoś się podszywa pode mnie pod nr gg 41030559!!

Ostatnio zmieniony 15 sty 2012, 23:34 przez Zwol4, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zwol4 pisze:
Szczerze? Leje na przebieg ciepłym moczem, poszukując samochodu biorę laptopa + kabelek. Wpinam się i widzę jaki jest przebieg... Wg. mnie przebieg się nie liczy tylko stan...
Śmieszy mnie to jak ktoś zauważy w 15 letnim samochodzie 200k km i odrazu skreśla go z listy kupna, bez sensu

@Edit:
Czarek dobrze prawisz... Ale niestety na rynku coraz więcej spawaków tz. 3w1, tak nadział się mój kuzyn kupując a3, dopóki nie wziął jej na podnośnik było wszystko dobrze, później już schody :P

Ahh, mój tatuś ma auto 13 lat, przebieg 278 tysięcy kilometrów ... i co, też kręcony ? :)

Cytuj:
.a siedze w branży juz pare ładnych latek .

Cytuj:
Cytat:

:cool: :cool:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Fiat Stilo 3D, Corolla E12 D4D
tak jak moja mama sprzedawala poloneza po ojcu jak umarl, poldek nówka sztuka kupiony z salonu a jeden typek srał sie ze licznik krecony. zal mi goscia

jak mowia statystyki, ze co 2 auto sprowadzone ma falszywy przebieg, tego nawet nie udowodnisz kolesiowi bo najczesciej cyferki na liczniku sa podrapane co oznacza ze ktos sie nim bawil a on ci moze powiedziec ze albo juz taki kupil albo wada fabryczna, bez sensu

Tytuł:
**

Pojazd:
Wystarczy kabel i laptop i program i 50zł za nic :D Wiem bo brat robi ,tylko takie jak audi a4,a6.

My Aprilia SR'R :

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... d469b6be03

Komentować :P

Tytuł:
*

Pojazd:
to czekaajcie zdąże zipa skręcic :lol: :lol: :lol:

Walić preclów

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
barto96, Mamy XXI wiek i liczniki elektroniczne :<.

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna