Dzisiaj jest 01 lut 2025, 7:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Niestety doszedłem dlaczego moj skuter stanął na drodze i nie chciał i odpalic po 5 km jazdy .Okazało sie najgorsze zatarł sie cylinder Malossi sport po przebiegu 2500km . Co mogło byc tego przyczyną patrz foty , kumpel mówi ze patrząc na wyrwe w cylindrze cos musiało sie tam dostac. Czy mogło sie tak stać przez brak smarowania . Dozonik chyba działa był olej w wężach i zbiorniczku . Co mogło byc przyczyną.
http://img481.imageshack.us/my.php?image=aro4.jpg
http://img463.imageshack.us/my.php?image=bxr1.jpg
http://img463.imageshack.us/my.php?image=cjs3.jpg
http://img243.imageshack.us/my.php?image=aaj9.jpg
http://img243.imageshack.us/my.php?image=bxq7.jpg

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Brak lub za małe smarowanie :idea:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Niamoge otworzyć fotek. Ale jak jest jakaś rysa to napewno od pierścinia który penkł bo miał zamałe smarowanie.

Zip SP Race...

Tytuł:
*

Pojazd:
Fotki chodza skopiuj i wklej w IE . Tam nie ma rysy tam jest scianka na tłoku starta na głebokosc kilku mm, a w cylindrze zadra tez na kilka mm. To wyglada jak by cos wpadło od strony swiecy bo od tej sie zaczyna zadra .Powiedzcie co musze zaslepic odlaczyc jak chce zrezygnowac z dozownika

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wystaczy niewlewać oleju do dozownika, a połączenie gaźnika z dozownikiem odłączyć i zaślepić. Tak by było najlepiej. I lać mięszanke.

Zip SP Race...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
mozliwe ze cos sie dostalo jakies prszusze pisaczek cos , ale raczej za male smarowanie

SR prawie ukonczona w 100%

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Male smarowanie!! Z tego co widac po fotkach tloka to tego smarowania nie bylo wogole albo jak bylo to bardzo i to bardzo malutkie !!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Byłem w niemczech i tam we wszystkich tuningowanych motorach wymontowywuje się dozowniki - a to dlatego że w czasie od średnich obrotów dozownik dobrze dozuje ale w małych (np. na postoju ) prawie wcale i wtedy jest najbardziej narażony motor na zatarcie.
W tej chwili mam 3 skutery 2 Aeroxy i Derbi Predatora i w Aeroxach mam wymontowane dozowniki -------można kupić taką tubkę Shella która idealnie sie przydaje do wlewania do baku akurat na 5 litrów benzynki kilka groszy a sprawa załatwiona

Tytuł:
*

Pojazd:
Może i prawda z tym demontażem dozownikiem ale w moim Kymco ZX mam dozownik i mam 70 Polini Sport. Mam już na tym cylku zrobione ponad 4 tyś i dzisiaj właśnie rozkręciłem silnik i cylek i tłok są jak nówka. A co do smarowania na wolnych obrotach to kwestia ustawienia regulacji pompki :wink: ael i tak ją wymontowuje i będe robił mieszanke bo boje sie że sie mozę zepsuć pompka. Mam pytanko do janek6666 a w jakim stanie była pompka oleju mozę miała luzy na tulejce?? Jeśli tak to to mogła być przyczyna małego smarowania

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie wiem w jakim stanie poniewaz jej nie wyjmowałem zostawiłem na miejscu tylko zaslepilem przeowdy i odpialem linke .Czemu rozbierasz silnik .Mam tez pytanko jakie masz rolki sprezyne ,sprezynki przy polini sporcie

Tytuł:
*

Pojazd:
Rozbieram silnik bo mi łożyska sie wyrobiły na wale ale już są wymienione :wink: Wiec tak rolki mam seryjne chyba 8,4g sprężynki w sprzęgle niebieskie i centralną też niebieską ale moge jest za mięka bo sprzęgło szybko łapie ale nie muli za bardzo. W środe zakładam wrio Polini Speed Control i wtedy zobacze jak będzie chodził. Może nie będe musiał wymieniać sprężyny centralnej. :?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]