Dzisiaj jest 30 sty 2025, 20:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Stalker
Też mi się podobało - tor w Radomiu jest mega fajny - dziurawy nawet bardziej niż obiekt w Szczecinie, ale jedzie się super - prawie jak cross :D . Miałem konkretną glebę w pierwszym biegu ale udało mi się dojechać do końca.

Protesty zawsze psują atmosferę - ale raz poraz muszą być żeby ostudzić ewentualne zapały niedozwolonych przeróbek.

Bardzo podobała mi się reakcja na protest Kuby Sudoła i jego taty - poprostu ze spokojem rozebrali wszystko co było trzeba i pokazali wszyskim że jest okay. Co do samego Kuby Sudoła - to jedzie coraz lepiej i w przyszłym roku da popalić w klasie 2. :wink:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzieki junior. Szkoda tylko ze Kamil Nowaczynski i jego tata krzyczeli ze juz za rok nie beda jezdzic :|.Junior Moze sie uda i pojade do niemiec na zawody to sie jeszcze spotkamy ;)

WMMP Superstock 600
CBR600RR

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
A właśnie ciekawe jak będzie w sezonie 2007, kto będzie jeździć i jakie będą klasy no i ten cały powalony regulamin... Ja już bym zaczął moto szykować tzn 2-SP... Ale jeszcze nic nie wiadomo, więc fajnie by było jakby regulamin został wcześniej troche ustanwiony na sezon 2007 :D

Aprilia GP-1 DiTech 02'
Piaggio Zip SP by Malossi
Aprilia RS 125cc Replica
Yamaha R6 08
Honda CBR 125R 07

Tytuł:
**

Pojazd:
Junior pisze:
Też mi się podobało - tor w Radomiu jest mega fajny - dziurawy nawet bardziej niż obiekt w Szczecinie, ale jedzie się super - prawie jak cross :D . Miałem konkretną glebę w pierwszym biegu ale udało mi się dojechać do końca.

Protesty zawsze psują atmosferę - ale raz poraz muszą być żeby ostudzić ewentualne zapały niedozwolonych przeróbek.

Bardzo podobała mi się reakcja na protest Kuby Sudoła i jego taty - poprostu ze spokojem rozebrali wszystko co było trzeba i pokazali wszyskim że jest okay. Co do samego Kuby Sudoła - to jedzie coraz lepiej i w przyszłym roku da popalić w klasie 2. :wink:

Dokładnie Junior protesty sa po to żeby je składac!!! I tak jak móiwłes na sensowne rzeczy... A nie tak jak to było w przypadku protestu Kamila Nowczynskiego na Kube Wróbla że został wykluczony za brak klapki osłaniajacej cylnder... A jak wiadmo prawie nikt nie ma takiej klapki... Rozumiem protesty na czesci które powoduja wzrost osiagów skutera ale nie na takie duperele... Jak tak bedziemy robic ,to każego da sie wykluczyc za brak jakies tam pierdoły... Dla tego powinien zostac zmieniony regulamin według mnie. I chodzi o to zeby można było usuwac własnie takie klapki, zbiorniki oleju itp...

Pozdro

www.pizzerianocna.pl - Polecam Pizza w Nocy w Poznaniu

Tytuł:
Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Stalker
Czy macie jakieś uwagi do regulaminu - warto stworzyć nowy temat i takie uwagi spisać.

Prawdopodobnie będą to tylko kosmetyczne poprawki. Ale możliwości przeróbek będą takie same.

Co do moich uwag do wyścigów to jest tylko jedna - miejsca imprez.
Z racjii tego, że z zachodniej Polski startuje 90% zawodników - nie ma żadnych nowych kierowców z Warszawy, Lublina, Suwałk czy Radomia - imprezy powinny się odbywać w zachodzniej Polsce. Jazda np do Suwałk czy Radomia gdzie startuje 1-2 zawodników z poza Wielkopolski mija się z celem. Pozatym uważam, że więcej eliminacji w zachodniej częsci naszego kraju wpłynie na zwiększenie liczby startujących.

Osobiście planuje w przyszłym roku startować głównie w mistrzostwach Niemiec i innych zagranicznych imprezach w klasie 70cc.

Tytuł:
**

Pojazd:
Taak Junior, to dobry pomysł...Są takie fajne tory jak kisielin gostyn czy bydgosz... Ponoc swietny tor jest w Koszalinie!!!!!!

Tytuł:
**

Pojazd:
Trzeba przyznać, że ogólnie było przyjemnie :) Trochę nie byłem przygotowany na tyle "ludu" :shock: Poprzednio praktycznie wszystkich sie kojarzyło w parku maszyn, a tu doszło SuperMoto i Quady :twisted: Wskutek tego musiałem zostawić sqter za bramą :lol: :x

Zdjęcia i ew. filmiki będą w niedługim czasie na www.sqtery.com , wiec tako, jako może będzie OK :D Niestety nie mam sprzętu do fotografowania zawodów - czyste amatorstwo :roll:

Bardzo podobało mi się palenie gumy by ludzi z Radomia :D Zrobiłem ok. 3 minuty filmik :wink:
Z samych wyścigów też również chyba z 3 mam :)

Jedyny dla mnie minus to to, że znów mam problemy ze sqterem (przycierka :x , ale przynajmniej doszliśmy do przyczyny :roll: ).

Pozdrawiam i pamiętajcie o Radomiu w przyszłorocznym harmonogramie :wink:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Popieram wypowież Juniora by zawody były oraganizowane w zachodniej części Polski. Simon prześłi jeśli możesz te filmiki mi na meila binek-14@tlen.pl . Z góry tenx. Ja na 2007r napewno będę startował w 2 klasie, a na jakiej maszynie to jeszcze wam tego niezdradze. :lol: I popieram niewielka zmiane regulaminu nawiązująca do detali...

Zip SP Race...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moim zdaniem miejsca imprez są dobre, tylko uważam, że powinny być pewne, a nie jak w tym i w poprzendich latach, Szczecin się wymigał. Jeżeli chodzi o eliminacjeto mogło by ich być więcej, aż do października, bo mnie świadomość, że Radom był ostatni dobija.

Co do Regulaminu jestem za nastepuącymi zmianami:
-można wyrzucić dozownik, bo i tak nikt z niego nei korzysta na wyścigach
-można wyrzucić rozrusznik - to są wyścigi i rozrusznik jest zbędny
to chyba wsio jak narazie, ale napewno coś sobie jeszcze przypomne.

Co do zawodników to z Wawy będzie dalej tylko 3, 3 będzie na 100%. Zresztą nie ma się co dziwić jak nie mamy gdzie ćwiczyć i gdzie promować tego sportu. Firmy z Wawy które sięścigały się już wycofały, bo w 2004 z teog co pamiętam było nas 6 zawodników i gdyby do tego doszło kolejnych 3 to byłoby się już czym pochwalić.
A WLKP ma tor i treningi w każdy wtorek, do tego firmy, które mocno propagują ten sport.

http://www.sqtery.com - portal skuterowy
GG: 4629293
E-mail: wildwest@sqtery.com
http://www.kymco-tuning.prv.pl- strona o Kymco S9

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja bym jeszcze w regulaminie zmienił ilość eliminacji na większą. I możliwość przerabiania plastików, jak i zmiana wałów na wzmacniane.

Zip SP Race...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Również proponuję zmiane w reg. co do 2 klasy:
-brak dozownika
-brak rozrusznika
-może dozwolona zmiana wału??

W obu klasach 2 i 3 dozwolone wzmocnienia ramy. To nic na osiągi nie wpynie, a kzdy bedzie mógł sobie cos takiego zrobic o napewno wpłynie pozytywnie przy mocnej glebie (mniejsze ryzyko uszkodzenia ramy)
I oczywiście zeby skasować klase 1 .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No ja też uważam klase 1 za nie porzebną. Zazwyczja startuje w niej 3 zawodników i mimo walki jaką widzimy pomiędzy Kubą a Marcinem to na całym torze nie dzieje się nic innego.

Tytuł:
**

Pojazd:
Zamiast niej można by stworzyć jakąś klasę typu Outlaw, aby każdy inny uczestnik z dowolnymi przeróbkami poruszający sie normalnie po drogach mógł wystartować bez większych jakiś zakazów etc :wink:

Tytuł:
**

Pojazd:
albo zrobic klase seryjnuych skuterów bez przeróbek... wszytki Zippy Keewaye Speedfighty itp

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
tomek i w takiej klasie skutery tez by były różne np. ile jedzxie sryjny runner a ile keeway ?? :wink:

:arrow: www.sbteam.pl
:arrow: www.motogp.com
:arrow: www.motogp.pl
:arrow: www.rossifumi.it
:arrow: www.rossimania.com

Lech Poznań 4ever

Poznań '56

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A ile serynjy Zip SP :P. Nie dałoby rady tak zrobićżeby było fair, więc po to śa przeróbki aby wyrównać szanse.

Tytuł:
**

Pojazd:
Z drugiej strony nie można narzucić zbyt dużo nakazów, jeśli chcemy promować ten sport wśród zwykłych użytkowników sqterów. Powinien być taki regulamin i ew. klasa, aby przeciętny Kowalski na sqterze mógł przyjechać na zawody i się wyszaleć przy nie za wysokich kosztach :D Jak się wkręci to i zacznie więcej inwestować :roll: "Od razu Krakowa nie zbudowali" :wink:
Ponadto wpisowe na zawody......dokładnie nie wiem, ale chyba cos ok. 50zł :? To również dośc sporo dla przeciętnego użytkownika, bo dla teamów etc. taka suma to nic, ale aby zachęcic wiecej ludzi z mniejszym portfelem :)

Pozdrawiam :!:

Tytuł:
**

Pojazd:
No dobra wiem ze Runner jest szybszy od keewaya ale jednak ma sie wieksze sznase z sryjnym skuterem niz ktos zippem czy kiłejem miał by jechac w 2 klasie gdzie jada juz konkretnie zapierdalajace sprzety.... A co do wpisowego... to niestety nie moze byc mniejsze bo zabezpiczenie takiej imprezy kosztuje... a potem jak cos jest cienko zorganizowane to mamy pretensje ze nie ma czegos tam czy cos jest dupowate... A 50 zeta??? hmm wystarczy nie isc na balety i sinako juz jest albo nie chlac tyle piwska :wink: :wink: :wink:

Tytuł:
*

Pojazd:
Tomek napisales na jednym z forum ,ze zlozylem protest tylko dlatego ze dzieki niemu wygralem .Jednak sie mylisz! Protest nie dal mi wygranej bo mam ponad 20 punktow przewagi.Wiec byl zlozony w celu sprawdzenia "jakis przerobek"dokladnie chodzilo mi o silnik .Wydalem 500zł .Po wplaceniu okzalao sie ,ze trzeba wskazac konkretnie o jaka czesc chodzi wiec gdybym wskaza np wal a okazalo sie ze trawfiony jest cylinder to stracil bym 500 zł.powiedz mi jedno gdy zawodnik ma czyste sumienie i jest na niego zlozony protes to jak sie zachowuje?Czy jest opanowanyj,czy ogarniety paniką tak jak to bylo w przypadku zawodnika z numerem 67?Dlaczego byl tak bardzo zdenerwowany?Poza tym chcielismy sprawdzic skutery rapidu i skutery naszego teamu Mileoch Rancing Team ale panowie z rapidu nie chcieli sie zgodzic hmmm dlaczego?Mysle ze teraz wiesz dlaczego byl protest na przyslowiowy klakson!a nie np na gaznik?

Tytuł:
**

Pojazd:
Kamil, nie napisałem że dzieki temu wygrałes tylko to co powiedział mi Twoj brat żeby mieć pewnośc ze wygrasz... Bo sie z punktami nie mogliscie doliczyc... Powiem Ci tak, że ja też bym nie chciał pokazać co mam w sprzecie za free... Sudołek rozłozył sprzeta, widzieliscie wszytsko Cylinder, gaznik wał... Wiec chyba nie ma już watpliowośc... I tak samo mozna było złozyc na Wrobla, i wtedy sprawdizli byscie regulaminowosc jego skutera... A tak złozyłes protest na jedną rzecz która nic nie daje, której notabene nigdy nie miałes, mała kto ją ma ( Twoj brat tez jej nie miał) ... A zastanów sie czy w innych zawodach np Moto Gp (wiem ze to nie ten sam poziom ale dobra) idzisz do Rossiego i móiwsz, ,,choc rozbierzemy silniki bo chce zobacyzc co tam masz" ... i co on zaraz rozkłada i pokazuje co i jak ma zrobione??? A czemu byli zdenrwowani??? nie tylko oni Ty tez byłes :twisted: :twisted: to były 1 protesty i było jeszcze mega duzo niejasnoci... I to ze za jedno 500zł składasz protest na jedną rzecz to normalne.... W MMP to kosztuuje 1000zł....

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna