Dzisiaj jest 28 lip 2025, 19:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
Kurcze chłopaki naczytałem się na necie o tych zabezpieczeniach sworznia i teraz normalnie się boje odpalić roxa. Piszą że te zabezpieczenia to jednorazowe są i przy każdej rozbiórce silnika trzeba wymienić na nowe. Weźcie mi poradźcie, najlepiej niech się kilka osób wypowie czy kupować nowe czy zostawić to jedno używane, ono jest na prawdę w idealnym stanie, przynajmniej mi się tak wydaje, szkoda mi tyle kasy bo wywaliłem na części ponad 1200zł i jak teraz to wszystko pójdzie nie powiem gdzie to nie wiem. Smuggler mi pisze że jak nie jest pogięte to można zakładać. Jak zakładałem to pierwsze z zestawu to było strasznie ciężko założyć, drugie też ciężko aż mi wystrzeliło i nie znajdę, a to od 50ccm weszło za pierwszym razem widocznie bardziej elastyczne, ale sprawdziłem dokładnie oba i obróciłem je do wokół i siedzą dobrze. Nie chce mi się wierzyć że jeśli nie jest pogięte i siedzi w tym rowku dobrze to wypadnie. Do tej pory tylko odpaliłem roxa kilka razy i raz się kawałek przejechałem ale to tylko kawałek i na niskich obrotach ale nie wiem co będzie jak dam więcej gazu. Poradźcie coś bo nie wiem co robić, i tylko myślę i się niepotrzebnie przejmuje.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie prawda, nie są jednorazowe :lol:

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
może się ktoś jeszcze wypowie, jak na czas obecny to roxik ładnie chodzi tylko coś na obroty się nie wkręca ale to trzeba może bardziej rozgrzać albo podregulować, ale jak będę na drodze i dam mu w piz** to żeby ono nie wypadło, proszę jeszcze kogoś o wypowiedź :/

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Słuchaj, mi przynajmniej w boosterze nic nie wypadało rozbierałem kilka razy i zawsze na jednych zabezpieczeniach i było git. Może po prostu miałem szczęście, lepiej by było jednak włożyć nowe nie kosztują zbyt wiele :wink:

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja też nie raz rozbierałem cylinder i zawsze na tych samych zabezpieczeniach, tylko mi chodzi o to czy nic się nie stanie jak włożę do streetrace? Wiem że rozmiar jest ten sam i w 50ccm i 70ccm ale może po prostu w s6 jest większy rowek czy coś, nie wiem po prostu się wolę upewnić. Napisz mi tylko co ty byś zrobił jeśli byś musiał włożyć zabezpieczenia od 50 do 70, zaryzykowałbyś czy byś kupił nowe. Bo ludzie radzą innym co mają zrobić ale sami by zrobili inaczej. Ja osobiście uważam że nic się nie powinno stać tylko chce się upewnić. Bo jeśli bym wkładał do 50(a na pewno bym wkładał i bym sie nawet nie wachał) to jestem pewny że by nie wypadło bo nie raz tak robiłem, ale jeśli muszę włożyć do 70 pojawia się strach, tylko nawet sam nie wiem przed czym skoro rozmiary są takie same. No ale wiesz, nikt nie chciał by stracić tyle kasy przez takie małe gówienko. Dobra dzięki ci za rady bo widzę że ty jesteś najaktywniejszy w moim poście, ale dalej proszę innych o rady i co o tym myślą. I wyraźcie swoje zdanie co wy byście zrobili, a nie co ja mam robić.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak już masz ryzykować to kup nowe ale jak ty uważasz:)

Roxana <33333

Miło było:D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie chcę ci źle radzić ale nie wiem szczerze co mam ci powiedzieć :lol: jak miał bym płacić 20zł za wysyłkę a zamawiając tylko zabezpieczenia za kilka zł to bym wsadził stare :)

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
A ty roxanav2 co byś zrobił? Chyba zaryzykuję i zostawię stare bo tylko się niepotrzebnie nakrecilem a na pewno nic się nie stanie. Ale rozmiary na 200% się wszystkie zgadzają tak? Jeśli tak ja zostawiam to jedno stare zabezpieczenie. Ja bym się tak nie przejmował jeżeli bym zakładał od 50ccm do 50ccm. Ale od 50 do 70 to już miałem wątpliwości ale jeśli tak mówicie i rox chodzi jak na razie ok to zostawiam jak jest i będę smigal. Dzięki wszystkim za rady.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Porównaj zabezpieczenia czy są takie same jak te od streeta od 50'tki to możesz zakładać,jeżeli się różnią to sprawdz czy tak ładnie wchodzą w ten otworek czy nie ? Kiedyś sam dorobiłem takie zabezpieczenie i wszystko chodziło do ostatniego km,ale przy wymianie cylindra zostawiłem na 1dzień na półce i mam sprzątała i prawdopodobnie wyrzuciła :/

Airsal 70 sport
Stage6 ProReplica
Polini Speed Control
Gazior 21
itp...

Tytuł:
*

Pojazd:
Eee to jak ty dorobiles zabezpieczenie i się trzymało to to moje na pewno nie wyleci. Dzięki wszystkim, dużo mi pomogliscie.

Tytuł:
*

Pojazd:
Kurde, następny problem, przejechałem się kawałek i jakoś nie bardzo odczułem tą moc. Startuje dobrze w miarę, ale później taki muł że sie nawet nie przebije przez tego muła i nie da rady za bardzo jechać. Pewnie trzeba będzie z napędem sie pobawić. Mam sprężynę centralną top racing +22% i rolki polini 4.1g. A sprężynki jakieś niebieskie chyba te co są przy spszęgle tec racing. Sprężynki planuje dać twardsze żeby mi z wyższych obrotów ruszał bo za wcześnie trochę rusza i nie ma tego kopa ale ten muł jest najgorszy.

Tytuł:
*

Pojazd:
pomoże ktoś??? :/

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
setupa:
cylinter
tłok
wydech
i będzie ogień ale w miódrace , bo spurt za słypy :D

-leo TT
-malossi mulitvar

Tytuł:
**

Pojazd:
wyreguluj porządnie gaźnik, kup zestaw rolek testowych i się baw aż będzie ok nikt ci tutaj nie pomoże i edytuj posty

Obrazek <--Klik

Oglądajcie i komentujcie!!

Tytuł:
*

Pojazd:
jaką myślicie żeby dać centralkę?? wsadziłem twardsze sprężynki sprzęgła i ze startu jest kosa ale nie jeździłem po ulicy bo jest droga troche oblodzona i wole nie ryzykować, ale tak pogazowałem w garażu to jest ze startu lux ale myślę że mam za miękką centralkę i może się pasek ślizgać i przez to ten muł (a może już nie ma tego muła z tymi sprężynkami), nie bardzo mam skąd wziąć twardszą ale może kupię, pokombinuje jeszcze z rolkami

Tytuł:
**

Pojazd:
kup centrale hebo 60, malossi żółta, albo jakaś inna średnia ale ja polecam te i jeszcze S6, Polini itp. tylko nie bierz top racing bo szybko tracą właściwości. A centralka się przyda

Obrazek <--Klik

Oglądajcie i komentujcie!!

Tytuł:
*

Pojazd:
no właśnie mam top racinga i większego gówna nie widziałem, przed chwilą wsadziłem jeszcze twardsze sprężynki i dałem rolki które dostałem razem z wydechem tecnigas next-r tylko nie wiem jaką one mają gramaturę i jest zrywny i nie wiem czy nie pójdzie na koło z gazu ale na pewno mało mu brakuje żeby szedł

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2