Dzisiaj jest 29 lis 2024, 16:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam wszystkich ;)
Mam problem i oczekuje ze mi pomożecie go rozwiązać a mianowice ostatnio podczas jazdy moim quadem kingway Jonathon 150 musialem sie zatrzymac wiec wyłączyłem quada i nagle zaczęło coś brzęczyć z lewej strony silnika. Chciałem zobaczyć co się stało lecz wszystko wygladalo wporzadku. Jednak gdy chcialem odpalić quada okazalo się, że kopniak ani drgnie i starter elektryczny też nie :/ po kilku próbach mocniejszego naciśnięcia kopniaka udało sie i quad odpalil lecz po kolejnym zgaszeniu quada znów ta sama sytuacja, lecz tym razem nie udało mi sie już go odpalić bo kopniak sie calkowicie zaciął a na starter elektryczny z rozrusznika nie przekręca nic słychać tylko próby przekręcenia rozrusznika lecz wiatrak sie nawet nie poruszy. Dziś rozebrałem quada i myślałem, że to ułamane ząbki pół-księżyca lecz jest ok niewiem co robić dalej bo nie znam się na tym za bardzo. Dodam, że quad to automat ze wstecznym i tak jak w skuterze ma paski napędowe czy jak to się tam nazywa:d Z góry dziękuje za odpowiedzi:d I sorki, że czasami pisze nie jasno ale jestem zielony w mechanice:d

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
arek010122 pisze:
Witam wszystkich ;-)
Mam problem i oczekuje ze mi pomożecie go rozwiązać a mianowice ostatnio podczas jazdy moim quadem kingway Jonathon 150 musialem sie zatrzymac wiec wyłączyłem quada i nagle zaczęło coś brzęczyć z lewej strony silnika. Chciałem zobaczyć co się stało lecz wszystko wygladalo wporzadku. Jednak gdy chcialem odpalić quada okazalo się, że kopniak ani drgnie i starter elektryczny też nie :/ po kilku próbach mocniejszego naciśnięcia kopniaka udało sie i quad odpalil lecz po kolejnym zgaszeniu quada znów ta sama sytuacja, lecz tym razem nie udało mi sie już go odpalić bo kopniak sie calkowicie zaciął a na starter elektryczny tzn. z rozrusznika nie przekręca sie wentylator i słychać tylko próby przekręcenia rozrusznika lecz wentylator sie nawet nie poruszy. Dziś rozebrałem dekiel i myślałem, że to ułamane ząbki pół-księżyca lecz jest ok niewiem co robić dalej bo nie znam się na tym za bardzo. Czytałem gdzieś że może to sprężyna lecz niewiem gdzie ona dokładnie jest umieszczona. A może coś wpadło miedzy jakieś zębatki? Jak Myślicie? :D Dodam, że quad to automat ze wstecznym i tak jak w skuterze ma paski napędowe. Z góry dziękuje za odpowiedzi :P I sorki, że czasami pisze nie jasno ale jestem zielony w mechanice :P

prosiłbym jeszcze o poradę jak wyregulowac gażnik w tym quadzie z ssaniem ręcznym i jak ustawić zawory i gdzie wgl znajdują sie te zawory? :P pozdrawiam ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co do 1 problemu to może coś przy zapłonie się zablokowało.
Gaźnik ustawia się tak samo jak w każdym chociażby skuterze 4T
Zawory i rozrząd masz na głowicy, czyli górna część cylindra

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
a gdzie znajduje sie zapłon i jak go odblokowac?

i jak wygladają te zawory?

pozdro ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
zapłon powinien być pod deklem z tej strony z której wychodzą kable.

arek010122 pisze:
jak wygladają te zawory?

Zdejmij pokrywę głowicy to się dowiesz.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
OK ;) dzięki jeden problem rozwiązany lecz mam kolejny.
Ostatnio podczas wyprawy gadem ;) poczułem, że daje dużo gazu a quad bardzo buczy i jedzie wolno więc sie zatrzymałem i spojrzałem do tyłu i widzę że świeci się żarówka stopu a hample nie byly przezemnie w tym czasie naciśnięte. Zsiadłem z quada i widziałem że szczęki same z siebie się zacisnęły, więc myślałem, że sie zapowietrzyly, więc złapałem za klucz i odpowietrzam dotąd aż zacznie wyciekać płyn hamulcowy. Trochę to potrwało wsiadłem na quada i przejechalem może ze 3 km i znów to samo. Od tygodnia jeżdze bez hampli spuściłem płyn hamulcowy i już się nie zaciskają lecz kosztem tego nie mam hamulcy :/ Co może być tego przyczyną? pęknięty przewód hamulcowy czy zły zacisk? Dodam że niecałe 5 miesięcy temu wymieniałem na gwarancji cały zacisk ponieważ urwalo się mocowanie śruby zacisku i cały zacisk wisiał na przewodzie hamulcowym. :/

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Klocki cały czas mają dotykać do tarczy (z opisu wywnioskowałem że masz tarczę)
Moim zdaniem to że świeciła Ci się lampa z tyłu to wina czujnika przy klamce lub samej pompki.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Myśle, że to wina pompki hamulca nożnej bo hamulec nożny zrobił się taki "twardy" i zacisnęły się szczęki na tarczy i musiałem odpowietrzać a jak sprawdzić czy pompka sie zacięła lub coś?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wiecie może jak sprawdzić czy to wina pompki hamulcowej bo nie.chce kupować nowej jeśli stara pompka tylko się zacięła lub coś :/ prosze o rady

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]