Dzisiaj jest 22 lis 2024, 12:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam Wszystkich przeglądających ten post. Chciał bym Wam zaprezentować mój skuter czyli Kymco Bet&Win 50 wersja Sportowa :)

Jak to się zaczęło

Od zawsze byłem fanem 2 kołowych pojazdów, skuterów niekoniecznie. Ale, gdy zauważyłem jak koledzy jeżdżą na swoich Chińskich "szlifierkach" ja również poczułem chęć posiadania takiego skutera. Moja pierwsza jazda odbyła się na Peugeot Viva City seria zablokowany już wtedy bardzo mi się to podobało i wiedziałem, że sam w przyszłości coś podobnego posiadać będę. W między czasie oglądałem też simsony s51 i prawie innych skuterków. Były to zaledwie 3 sztuki, gdyż miejscowość w której mieszkam nie jest duża bo jest to Zielona Góra. A więc chciałem zakupić Simsona już byłem prawie co do tego pewny ale mój Ojciec odwiódł mnie od tego pomysłu ponieważ skonsultował się z swoim kolegą, który wie na te temat bardzo dużo. Fakt nie wiedziałem w tamtym czasie NIC o skuterach i motoryzacji. A więc na początek padła marka Kymco. Nie spodobała mi się ta marka, gdyż w ogóle jej nie znałem i myślałem, że to będzie jakiś brzydki i badziewny skuter. Jednak, gdy dłużej poprzeglądałem internet bardzo spodobał mi się Kymco Agility City. Jednak pewnego dnia Ojciec zawołał mnie do siebie i powiedział, że w Poznaniu jest Kymco Bet&Win 50 RR obejrzałem jego zdjęcia i bardzo mi się spodobał jego duże gabaryty i cena stosunkowo nieduża, gdyż był on używany.

Dzień kupna
Tego dnia byliśmy u znajomych niedaleko Poznania już nie mogłem się doczekać aż w końcu dostanę swój skuter od, którego dzieliło mnie kilkadziesiąt kilometrów i kilka godzin. Nareszcie udało się wyjść od znajomych i pojechać po skuter. Droga od znajomych do Poznania trwała nieskończenie dług, aż w końcu DOJECHALIŚMY ! Stał na parkingu obok sklepu (przy, którym umówiliśmy się na spotkanie). Stała Pani właścicielka skutera z jakimś Panem, który był jej krewnym. Ja od razu podszedłem do skutera i oglądałem go w około. Niesamowicie mi się podobał. Ten Pan zapytał się mnie czy chcę się przejechać oczywiście odpowiedziałem twierdząco. Pierwszy raz na tym skuterze jechałem po tym parkingu. Jazda była niesamowicie przyjemna ten pomruk Tecnigas Next-R i odblokowana maszyna. Pierwszy raz jechałem wtedy odblokowanym skuterem. Czułem, że jest to mocny skuter. Zszedłem ze skutera oczekiwałem w niecierpliwości aż Tata załatwi wszystkie formalności i teraz czekała mnie 120km trasa do Zielonej Góry :)

Cechy mojego skutera

Osiągi skutera
Wcześniej
Gdy kupiłem ten skuter miał on przejechane 7900km. Był odblokowany-pozwalał na osiągnięcie prędkości 80km/h. Dołączony był również Tecnigas Next-R.
Teraz
Wymieniłem w nim jedynie wariator na Malossi Multivar 2000 i szczerze mówiąc nie wiem czy był to dobry wybór :D Przyspieszenie bardzo dużo ale prędkości maksymalnej praktycznie nie zwiększyło jedynie 85km/h. Nie wiem czemu tak mało :-(. Obecnie przejechane 14 tys km.

Wygoda
Bardzo często zdarza mi się jeździć na moim skuterze w 2 osoby. Powiem Wam, że na Kymco Bet&Win jak na skuterze takiej klasy niesamowicie przyjemnie podróżuje się w 2 osoby:) Skutera trzyma się drogi zawsze pewnie dzięki swojej 130kg wadze :) + moje 60kg

Hamulce
Z przodu skuter posiada bardzo dobry skuter z Kymco Super 9, a z tyłu niestety słabo hamujący bęben. Pokusiłem się nawet o wymianę tylnego hamulca ale niewiele to dało.

REASUMUJAC
Prędkość Maksymalna- 85km/h
Przyspieszenie bardzo dobre
Spalanie 7 litrów na 100km
Przebyta droga 14 tys km
Zakupiony pod koniec wakacji roku 2011 w Poznaniu

Koledzy doradźcie mi proszę co tu jeszcze mogę wymienić aby zwiększyć prędkość maksymalną ? :)

Ps Zdjęcia skutera dołączę wieczorem :)

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 8:55 przez maciek49912, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
cylinder-gaźnik, zabawa sprężynami i rolkami :)
To zwiększy przyspieszenie i prędkość maxymalną :)

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Naprawde pali Ci 7l??

Tytuł:
*

Pojazd:
No tak. No w końcu prawie cały czas przy takim przyspieszeniu równomiernie na wysokich obrotach śmiga 8-9 tys (Moduł zablokowany). Ale mam wrażenie, że rolki są za ciężki chyba 9g bo, gdy jadę po prostej drodze nie da się doprowadzić go do odcięcia :D

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 9:08 przez maciek49912, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
maciek49912 pisze:
No tak. No w końcu prawie cały czas przy takim przyspieszeniu równomiernie na wysokich obrotach śmiga 8-9 tys (Moduł zablokowany). Ale mam wrażenie, że rolki są za ciężki chyba 9g bo, gdy jadę po prostej drodze nie da się doprowadzić go do odcięcia :D

po co na serii wale i wgl katować skuter w najwyższym przedziale obrotów? :roll: To moja się z cele, cyba ze chcesz szybko robić sb remoncik, albo nawet tuning cylka i wału xd

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Kycmo mają dobre wały ;) To nie jest jego maks obrotów :) Rolki i tak są ciężki to co ja poradzę?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
maciek49912 pisze:
Kycmo mają dobre wały ;) To nie jest jego maks obrotów :) Rolki i tak są ciężki to co ja poradzę?

nie wierzę że wał po 14k nie ma żadnych luzów gdzie mówisz ze cisniesz go do odcinki. Jeżeli chodzi o rolkito musisz kupić zestaw rolek, spręzyn a potem jak juz będziesz wiedział z jakich obrotów chcesz satartować to sprężynki, więc cały koszt regulacji kiedy nic nie masz to około 100-120zł :)

Obrazek

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 9:28 przez Baker89, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Mam różne rolki ;) Obecnie oryginalne 9

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Golf Mk1 GTD
kolega też ma b&w sporta z next-r i jak był nowy do 90 dochodził a teraz koło 9k przebieg to 70 lezie i miał rolki wymieniane xd skuter b. fajny, duuuży i wygodny jak dobra kanapa ;D daj jakieś foty, chętnie poogarniam :D daj lżejsze rolki

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 16:12 przez RaczekxD, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
te kymca są ładne duze i wygodne tylko dlaczego tak ci dużo pali :O
wyreguluj gazior i będzie na pewno mniej :D
zapro do mnie link w podpisie :D

Peugeot speedfight 2 custom>yamaha rex 2006r>simson s51 enduro>honda cb50J>Suzuki Rg80>Yamaha TZR 125 >Apka Sr 50 morini ditech>Suzuki Bandit 400:D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Struś
maciek49912 pisze:
Spalanie 7 litrów na 100km

O kur...czaczek :roll:
Wyreguluj gaźnik bo za dużo według mnie on pije. A co do prędkości to kwestia wyregulowania napędu :)
Zapro

http://olx.pl/oferty/uzytkownik/4qYN/

Sprzedam strój motocyklowy

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 16:33 przez Power666, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

kolegi koło 4 pali :p

Tytuł:
*

Pojazd:
Związku z ostatnimi mrozami nie jeżdżę od 2 tygodni tj.17.01.2012. Stał On w garażu przez 2 tygodnie nie ruszany dlatego taki zakurzony :) Jest taki brudny ponieważ przed odstawieniem do garażu skutera podczas mrozów się nie myje go gdyż mogła by wtedy nastąpić korozja elementów stalowych ramy. Wszystkich przepraszam za jego wygląd ale robiłem ten filmik i zdjecia na szybko i w dodatku telefonem. Nie przygazowałe zbytnio gdyż moi sąsiedzi nie trawią tego dźwięku ;) Kopci bo stał już długo w garażu, normalnie tego zjawiska brak :) Przy przejściu do puszki widać, że jest ona nieszczelna i wydobywają się tamtędy spaliny :-(

JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM ZA TO, ŻE SKUTER JEST TAKI BRUDNY PO PROSTU JA JEŻDŻĘ DUŻO I WSZĘDZIE ! DBAM O NIEGO ŻEBY KTOŚ SOBIE NIE MYŚLAŁ :ups:

Tutaj filmik po odpalaniu po 2 tygodniach postoju :) Nie mogłem przygazować, gdyż sąsiedzi zaraz by się bulwersowali. Normalnie z wydechu nie wylatuje tyle dymu, to przez tak długi okres bez odpalania :)

FILMIK

http://www.youtube.com/watch?v=3BIlMpNUqQQ

A TUTAJ ZDJĘCIA
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ps Do tego Malossi Multivar 2000 dostałem jeszcze białą sprężynę sprzęgła :D Czy wymiana tej centralnej sprężyny ma w ogóle sens ? Sprężyna, którą dostałem jest oznaczona kolorem białym.
Macie może jakiś pomysł jak uszczelnić wydech i jakim lakierem pomalować go ?

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 18:17 przez maciek49912, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

ładny ładny :D tylko szkoda, bo filmik nie działa ;/

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia sr
Ładny , opis dobry ;P Spalanie to masakra a paliwo takie drogie ;) Wpadnij do mojej apki.

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=119616 ------> MOJA APKA ;)..full sport full optyk xd ...skomentuj odwdzięczę się tym samym

Polerowanie aluminium gg 23094870

Tytuł:
*

Pojazd:
Jak to filmik nie działa ? :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Struś
This video is unavailable
Ten film wideo jest prywatny.
Przepraszamy za usterki.

http://olx.pl/oferty/uzytkownik/4qYN/

Sprzedam strój motocyklowy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Power666 pisze:
This video is unavailable
Ten film wideo jest prywatny.
Przepraszamy za usterki.

x2

Fajny, no ale spalanie szokujące :shock:

Zapro do mnie :roll:

RexiK
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 26#1509626

Tytuł:
*

Pojazd:
http://www.youtube.com/watch?v=3BIlMpNUqQQ

Już działa...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

teraz to może być :D fajny ten kymco :D a co do tego wydechu to może uszczelka ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna