Dzisiaj jest 29 lis 2024, 4:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: tłumik x8r
*

Pojazd:
witam wszystkich, mam pytanko odnosnie blokady na tłumiku w x8r, nie widze zadnej "slepej kiszki na tłumiku" czy odkręcenie całego tłumika i sprawdzenie osiągów bez niego jest mozliwe czy bez niego w ogóle nie bedzie mocy? i drugie pytanko dałoby cos rozwiercenie tej malutkiej zwężki na koncu tłumika tak aby srednica była większa co za tym idzie lepsze wydalanie spalin -- i co za tym idzie więcej mocy?(moge sie mylic dlatego pytam zanim cokolwiek zrobie;) ) z góry dzięki za odp

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
A wiec tak - jazda bez tlumika jest nie wskazana ze wzgledu na to ze nie jest to dobre dla cylka. Po drugie - u mnie tez nie bylo "slepwj kiszki" bo juz byla wycieta. Ale byla zwezka przy wlocie do tlumika ktira zanizala srednise o ok 4mm. Zostalo to rozwiercone ale NIC sie nie zmienilo.
Btw jaki masz setup i ile ci leci?

Hania juz po 40-tce!!!!!

Tytuł:
*

Pojazd:
robie go dopiero od tygodnia bo kupiłem go troche zniszczonego optycznie.z tłumikiem dziwna sprawa, nie ma zadnego spawu po dziurce od slepej kiszki, ale tłumik jest troche zniszczony, nie wiem czy go czyscic i malowac, ale nie chce wydac 300zł na nowy tłumik wrzuce pózniej zdjęcie tego tłumika to moze mi cos podpowiesz,a z prędkoscią póki co troche marnie, 55-60 wszystko na serii na wszystkich blokadach

hondax8rs a ile tobie leci i jakie blokady miałes? z tego co czytałem to jest na wariu, tłumiku i module ( przecinałem kabelek i nic) jak myslisz ile powinien isc gdy zmienie wario na sportowy?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
to zalezy ale nie wiem od czego. U mnie na sportowym wario lata nie cale 70. A mam jeszcze nowe sprzeglo i dzwon, blokada na module wisi, na wario nie ma bo wymienione i na tlumiku tez nie ma. Ale z ta blakadA na module to podobno pic na wode. A znam goscia ktoremu tylko na samym wario sportowym i bez blokad lato 90-95. takze roznie to jest. moja jeszcze nie wyregulowana odpowiednio i jakos ciezko mi to idzie.

Hania juz po 40-tce!!!!!

Ostatnio zmieniony 19 cze 2009, 20:09 przez hondax8rs, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
sprzęgło chyba narazie zostawie bo wyglada ok, tłumik wyczyszcze i pomaluje i tez zostawie, ale wario sportowe kupie bo to chyba najwiecej daje, no i moze pomysle nad rozblokowanym module, bo jesli chodzi o blokade na module tylko inny rozblokowany zda tutaj egzamin tak czytałem. niewyregulowany czyli nie mozesz dobrac rolek do waria? ja jezdze na 7,7 kupiłem wczoraj nowe, wczesniej były seryjne czyli chyba 8,4 jest ciut lepiej z przyspieszeniem, pózniej chyba pomysle nad 6,6 // a ile ci jechał zanim zaczałes cokolwiek z nim robic?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ok 70 na prostej.

Hania juz po 40-tce!!!!!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
blokadę wariatora ściągnij , tego czopa zwężającego w tłumiku da się chyba wyciągać jak nie rozwierć , i powinno być już lepiej , a jak masz to zainwestuj w używany tłumiczek , za ta cenę wyjmiesz może jakiegoś Yasuni Z czy coś tego typu

Tytuł:
*

Pojazd:
czyli mam rozumiec ze w x8r nie ma zawirowacza spalin tylko zwężka w na tłumiku przy cylindrze? jutro wrzuce zdjęcie tego tłumika co mam bo seryjne tłumiki po zdjeciach widze ze sie różnią od tego co mam więc nie wiem co to za tumik. dzis bawiłem sie z linką od gazu poniewaz miałem luz na manetce, zrobiłem to, przejechałem sie i o dziwo z 55 km podniosło sie do 70 km bez problemu, byłmem w szoku. zastanowie sie nad tłumikiem, ale czytałem ze pierwsze co to zeby wymienic wario, czyz nie tak? a czy warto inwestowac w sportowe sprzęgło? daje to cos? jesli tak to moze ktos wyjanisc w jaki sposób sie lepiej sprawuje od seryjnego?byłbym wdzięczny

Tytuł:
*

Pojazd:
rozkręciłem dzis tłumik, nie ma sladu po spawie czy cokolwiek takiego, nie widze również zwężki, poniżej zdjęcia wylotu pzy cylindrze, wlotu przy tłumiku i sam tłumik ( troche sciorany)

p.s czy to jest seryjny tłumik w x8r?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e7830e3c9ba53948.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e74d8b9595fabba0.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4549824da47a2fbd.html

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
w takim razie zwężki nie masz

Tytuł:
*

Pojazd:
a kojarzy ktos czy tp jest seryjny tłumik? i drugie pytanko czy sportowe sprzęgło duzo da? i co lepiej kupic wydech+wario czy wario+sprzęgło?

Tytuł:
**

Pojazd:
wydech+wario.

moduły to ściema.

u mnie:

x8r-s, polini sport 70cc, 17'5 dell'orto, tłumik leo sp3.

nie wiem co w przekładni, ale raczej wygląda na serię, będzie natomiast malossi wario + sprzęgło malossi fly + dzwon wingcooler s6 + sprężyna adekwatna do waria.

osiągi?

lekką ręką zamyka licznik, licznikowo więc ~100-105km/h.

i to na cieknącym króćcu (ostro cieknącym) - więc jak tylko zostanie uszczelniony, dopiero będzie można sprawdzać ile faktycznie pojedzie.

przyśpieszenie bajka.

osobiście po ostatnich doświadczeniach z modułami stwierdzam - nie warto.

150

Ostatnio zmieniony 22 cze 2009, 1:19 przez imachine, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
niejednokrotnie również spotykałem sie z tym ze blokada modułu to sciema i w sumie tak chyba jest - to strata pieniędzy

sam odblokowałem moduł w x8r-s zgodnie z instrukjami i nic to nie dało

zainwestuje więc w wario i wydech, ale najpierw wario zobacze ile da sam sportowy wariator, mysle nad tym http://www.allegro.pl/item659916937_sportowy_wariator_top_racing_honda_peugeot_kymco.html bo nie mam zbyt duzo kasy na tuning jak myslicie da rade?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Za taka kase chyba nic lepszego nie znajdziesz...

Tytuł:
**

Pojazd:
dorzuć te 30-50zł i bierz malossi multivar od tadka z allegro. było w tematach obok (bodajrze w temacie o wydechu) o jakiego gościa się rozchodzi. trochę zabiegany jest więc lepiej ustalić z nim dokładnie jakie ceny i za co ;)

150

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ]