Dzisiaj jest 03 lut 2025, 0:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
elyseo pisze:
Baton napisał/a:
Teraz tak nie zrobisz bo w chyba nr VIN jest wszystko. Oni sprawdzają w komputerze i wychodzi czy to 125 czy 49. Jak Cię puszczą na przeglądzie to w urzędzie Cię wyłapią i cofną.

Wątpie w to, przecież silnik to część wymienna i jak np. ściągniesz sobie jakąś yamahe 125ccm bez silnika, zarejestrujesz na 50ccm i włożysz silnik 50ccm to według jakichś tam numerów będzie to 125ccm.

Musieli by rozbierać silnik i mierzyć skok tłoka i średnice.

1 Stycznia wejdzie to nowe prawo z tymi kategoriami, będzie lepiej robić takie przekręty bo kategoria A2 będzie do 35kW(lub 40kW nie pamietam dokładnie), wtedy możesz zarejestrować jakieś suzuki gsxr600 i blokować motocykl na każdy przegląd.

Tak samo robią np. w austrii, na tą kategorie możesz sobie kupić w salonie nową hayabuse, zablokowaną, odblokować samemu i blokować jakimś przyciskiem przy każdej kontroli.

Jesteś bezsilny bo, wyprzedzam cie o krok, jesteś naiwny jeśli myślisz że w tej grze znaczysz coś.

Sprzedam kij baseball:
http://allegro.pl/item705935042_kij_baseball_56cm.html

Ostatnio zmieniony 21 cze 2009, 13:23 przez Kamiliusz3, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja byłem na przeglądzie ostatnio. Ściąłem motorower z Francji a tam do czerwca 2004r. nie trzeba było rejstrować motorowerów. NIe miał on żadnych papierów tylko Fakturę i zaświadczenie od firmy której kupiłem motorower że nie był rejstrowany i to wszystko.Nawet świadectwa homologacji. W takim razie każdy mógł by mieć motor bez papierów i fikcyjnie kupić go we francji. Oni wystawiają fakturę że 50 i jest motorower a ma pojemność bóg wie ile (Hayabusa 50cc Haha). Nie nie jest tak. On wklepuje do komputera chyba nr. Vin i tam początek tych numerów mówi nam czy to jest ten motor istnieje w ogóle i czy jest motorowerem czy ma inną pojemność. Kiedyś jak z niemiec jechały motorki o pojemności 125cc to w papierach pisało 50-125 i se dogadywałeś z tłumaczem i wuala... Kumpel ma virago 125 na 50 w taki sposób załatwioną ;D

http://motoklub.malopolska.pl/ << Zapraszam na forum... MotoKlub Małopolska

Derbi Senda SM
Cagiva SuperCity 125 SM

Ostatnio zmieniony 21 cze 2009, 14:15 przez Baton, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Link do aukcji Otomoto w ktorej koles sie oglasza z ta usluga

A co myslicie o tym kolesiu co niby robi takie rzeczy ? nie jest on np Wielkim Zlodziejem Papierów ? bo chce zakupic motor 125 i zrobic taki myk ale jak kolesiowi wysle papiery a on mi ich nie odda wogole to bede mial kredki ;/
Jezeli ktoś korzystal z takiego typu uslug to bardzo prosze od odpowiedz , to dla mnie bardzo wazne

pozdrawiam

blazior

Tytuł:
**

Pojazd:
Ja miałem hexagona 125 i był zarejstrowany na 49 ,kiedy go kupiłem to wydziął komunikacji powiedział ze ten numer nie przejdzie bo to jest 125 . Ja powiedziałem że się na tym nie znam kupiłem bo w papierach pisze że to jest 49 .I oni pisali tam gdzie był poprzednio rejstrowany , otrzymali odpowiedz że jest wszystko ok według jakiegoś paragrafu i miałem 49

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
To jak bym sobie kupił np. nsr 125 zarejestrowaną na 50 to jak mnie by złapali to trzeba by było powiedzieć że już taki kupiłem i się nie znam czy co??

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
mateusz24 pisze:
ak mnie by złapali to trzeba by było powiedzieć że już taki kupiłem i się nie znam czy co??
No najlepiej tak, mniejszy gnój :D

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

ObrazekPiszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
blazior dzwoniłeś do typa ? , jak on chce zrobić przegląd ? itd .

Tytuł:
*

Pojazd:
Dzwonilem do niego , moze ma jekies dojscie do niego z przegladem . nic jak zakupie motor to skorzystam z jego uslug jezeli bedze jeszcze istnial ... tylko oczekuje na jakis dobry model ;)
Robi to za 400zł nawet drogą milowa .
pozdraiwam
blazior

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
Aha to papierów nic sie nie wysyła ? tylko poprustu dane motoru czy jak ?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
elyseo pisze:
papierów nic sie nie wysyła ?

Jak masz motor już kupiony to papiery musisz mu wysłać, a jeżeli kupujesz od niego odrazu to tak jak napisał kolega wyżej że za dopłatą zarejestruje na 50ccm :wink:

Jesteś bezsilny bo, wyprzedzam cie o krok, jesteś naiwny jeśli myślisz że w tej grze znaczysz coś.

Sprzedam kij baseball:
http://allegro.pl/item705935042_kij_baseball_56cm.html

Tytuł:

Pojazd:
Według mnie rejestracja 125 na 50 to jest duże ryzyko ... ale nawet jak ma się skuter 70cc zarejestrowany na 50 to i tak na to samo wychodzi że powinno się mieć prawko A1

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jezeli pojazd trafia do diagnosty z podejrzeniem o wieksza pojemnosc silnika w przypadku motoroweru,on nie ma mozliwosci sprawdzenia tego.Odsyla do rzeczoznawcy.Ten rozbiera cyl,mierzy srednice cylindra i wszystko jasne.Rzeczoznawca daje zaswiadczenie,ze srednica cyla nie odpowiada srednicy cyla 49cc i to idzie albo na policje albo do diagnosty,diagnosta albo nie podbija przegladu,albo sam idzie do smerfow i informuje o tym.Tak samo jest z motorowerem o pojemnosci nominalnej przekraczajacej 45km/h.Jezeli diagnosta jest cholera to tez odsyla do rzeczoznawcy,a koszt tego pana to ponad 300 zeta+ponad 100 za przeglad.

Wiem,bo pytalem na forum diagnostow.

A jezeli pojazd trafia do rejestracji z przetlumaczonymi papierami na 49cc i z wpisem motorower,to on chyba bada sprawnosc pojazdu tylko.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na policję? Kumpel kupił motor z niemiec i jest 50cc a ma cyl 70cc... Nie wiedział o tym i co ma iść do pudła?Jak by go ktoś podejrzał o inną pojemność to co?? dziwne.

http://motoklub.malopolska.pl/ << Zapraszam na forum... MotoKlub Małopolska

Derbi Senda SM
Cagiva SuperCity 125 SM

Ostatnio zmieniony 23 cze 2009, 17:12 przez Baton, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
A trafiło się komuś żeby policja go zgarneła bo podejżanie wygładą czy za szybko jechał ? a jak coś takiego było to jak na to zaregawowali ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Baton pisze:
Nie wiedział o tym i co ma iść do pudła?Jak by go ktoś podejrzał o inną pojemność to co??
w koncu to Polska.... ;/

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wtedy sprawa trafia do prokuratury i jest dochodzenie.Jezeli kolega powie,ze nie wiedzial,ze w chwili kupna i w umowie kupna nie bylo to uwzglednione i ja okaze to powinno byc git.ALe do sprawy dojdzie sprzedajacy i on moze namieszac.A jezeli ma w podbity przeglad po sprowadzeniu,to do sprawy dochodzi ten diagnosta,co podbil i jest meksyk...

W momencie przerejestrowania 125/50 w polsce jest ta sama procedura jak w przypadku wiekszego motoru w motorowerze.Tylko,ze albo bedzie w opini,ze 49 albo nie.

Baton pisze:
Na policję? Kumpel kupił motor z niemiec i jest 50cc a ma cyl 70cc... Nie wiedział o tym i co ma iść do pudła?Jak by go ktoś podejrzał o inną pojemność to co?? dziwne.
- A dokad?Moze na lody?To jest przestepstwo...

Ostatnio zmieniony 23 cze 2009, 17:16 przez striker994, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
Ta NSR jest fikcyjna , chodzi tu tylko o te litery napisane z "Caps Lockiem" ;) nie rozpowszechniajcie tak tego bo jak ktoś wpadnie to wszyscy wpadna ;/

pozdrawiam

blazior

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
Spoko ale znacie kogoś co by takiego mu się przydażyło ?

Tytuł:
Last Chance

Pojazd:
elyseo, Tez jestem z siedlec. Słuchaj podskocz do "biedaka" on ma warsztat teraz na obronców helu on sie kiedyś zajmował rejestracją 125/50 pogadaj z nim po cichu i bedziesz wszystko wiedział co jak zrobić

Rally w stanie wizualnym krytycznym ale kupione tanio od stuntera " nigdy nie katowane" xD

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wszstko wiem ale już się w to nie bawi , nawet bardzo dobrze z nim żyję ale już niechce ...;/
Słyszałem że jeszcze w łukowie jest dobry typo rejestruje wszystko na wszystko ;D

Ostatnio zmieniony 23 cze 2009, 18:25 przez elyseo, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna