Witam, zabieram się ze sprzedażą mojego speeda, gdy go sprzedam nie będę miał czym jeździć no a czymś jeździć trzeba
Innego sprzętu nie kupie raczej bo się nei opłaca bo w przyszłym roku w lutym będę miał prawko i autko.
Więc z ratunkiem przychodzi mi moje stare suzuki na którymś kiedyś uczyłem się jeździć, jest z 88r i mniej więcej tak wygląda:
(ten na zdjeciu to nówka
)
Mój ma taki sam kolor, jest w nim padnięty silnik, kompresja nie całe 6, do tego walnięte łożyska i w ogóle silnik do wyrzucenia.
Chciałbym zrobić sobie z niego taki dojazdowy skuter, żeby było czym pośmigać. Myślę też teraz nad stuntem i on by się bardzo nadawał no jest leciutki (waży może z 60kg). Może bym jakąś lampę wkomponował w przednią owiewkę a z seryjnej kiery zrobiłbym lub kupiłbym bmx. Największym problemem jest SILNIK
i teraz tak, kumpel ma podobnie stare rozgracone piaggio s50, wiem ze z wyglądu jest do kitu ale mówił że silnik może by odpalił pomimo 2 lat stania, więc jakbym chciał przełożyć silnik to całą elektrykę też bym musiał przełożyć?? I jakby się okazało że tamten silnik jest zły to z czego wziąść silnik? Chodzi mi o dostępność części, dużą moc i jednocześnie tanią eksploatację.
Pozdrawiam
Serdecznie zapraszam!!