Dzisiaj jest 18 lip 2025, 11:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witajcie
Jakis temu tydzień przez wypadek mama mi wyprała papiery od skutera wraz z kartą motorowerową.
Karte wyrobiłem we wakacje w szkole jazdy High w poznaniu .
Karta była wydana przez jakoś szkołe w Poznaniu .
Karta była zrobiona tak ze pojechał i zrobiłem jeden test i zaliczyłem jazde i po tygodniu dostałem karte do domu .
Przy wyrobieniu karty sie pytalem jak to jest z duplikatem i pani mi powiedziała ze po pokryciu kosztów i wysłaniu zdjecia bez problemu wyslą mi duplikat .
Teraz wielmozny Wlaściciel szkoly High mi napisal ze nie maja zadnego obowiazku zalatwienia duplikatu .I bedzie to trwało około 3 tygodnie , lecz przed wysłaniem pieniedzy pytałem sie pani w biurze High czy zdaża ja wyrobic do 25 lutego ( wtedy wracam za granice ) pani powiedziała ze bez problemu to sie da zrobic , a teraz mi szef pisze ze jeszcze 3 tygodnie mam czekac i nie pewne czy dostane duplikat.
Pieniadze maja na koncie dane i zdjecie tez im wysłalem .
Jak to jest teraz prawnie czy maja takie prawo do odmowy wyrobienia karty ?
I czy jak nie musza wyrobic mi duplikatu to czy moge zorib c cos z tym ze nielegalnie wyrabiaja karty motorowerowe ?
Sorry ze tak chaotycznie napisane ale mnie ten pan troche zdenerwował , poniewaz skutera uzywam na codzien do dojazdu do szkoły a bez karty jest to niemożliwe

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd: opel combo c
Sam wyrabiałem duplikat, więc powiem Ci jak to mniej więcej wyglądało.

Pierwsze co wybrałem się do sekretariatu po duplikat, miła pani napisała tak jakby prośbę o duplikat, miał to podpisać egzaminator. Po upływie 2 tyg. dorwałem człenia machnął mi długopisikiem za darmo :) Po przyjściu do sekretariatu (ciągle mówimy o szkole w której się uczysz) Pani poprosiła :lol: mnie o zdjęcie oraz podpis że odebrałem duplkiat, po tych czynnościach miałem przyjść za 2 dni. Po przyjściu ukazał się piękny duplikat, z formalności to jeszcze raz podpisałęm jakąs karteczkę i tyle :)

W twoim przypadku powinno być podobne, szkoła raczej wyrabia karte a nie "szkoleniówka" (tzn tam gdzie zdawałeś :)

PAPIER TOALETOWY

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Iniector, tylko ze to ta firma wszystko załatwia i mi się wydaje ze oni to na lewo robią .
Wiem ze karta była z technikum .
A jak myslicie uda mi sie to gdzies zglosic ze tak karty wyrabiaja , na moim przykladzie
ze zamaist 7 dniowego szkolenia robie odrazu testy , plac manerwroey , miasto i koniec
A wszyscy musza przejsc najpierw szkolenie u nich ktore ja omninołem

Tytuł:
**

Pojazd:
Według mnie nie ma sensu. Sam się wkopiesz po części.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
swap, mi nie zalezy na tym czy bede miał ta karte , ale kolesia i tak udupie bo nie chce mi jej wydać .
Zaplacilem za karte 400zl a oni mi nie chca wyrobic duplikatu za ktory juz im wplacilem pieniadze.
Ja sie nie wkopie bo ja poprostu nie wiedziałem ze oni je na lewo zalatwiaja , a koles bedzie mial niezle pozamiatane bo on nawet mi chcial zrobic a1 na lewo .

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]