Dzisiaj jest 18 lip 2025, 17:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam.
Kolega zamawia paczkę i zastanawiam się czy nie kupić paska. Tutaj mam właśnie pytanie czy po prawie 3 latach i 7,5 k przebiegu warto zmienić pasek na nowy. Dodam jeszcze że zaczne sprzętem dojeżdzać do szkoły i zależy mi na tym żeby nie jebł0 w drodze :D
Mam rzadki skuter Benelli 49x który według wielu sklepów nie istnieje siedzi w nim CPI/Keeway czyli pasek mam brać pod matrixa itd ? Jeszcze zastanawiam się czy warto nie zamówić rolek nowych od nowości nie otwierałem wariatora na razie skuter daleko stoi więc szybko nie sprawdzę jeżeli wiecie jaka jest ich waga i rozmiar w serii u mnie to będę wdzięczny jak ktoś napisze. Jakie paski polecacie czy warto dołożyć i zamiast jakiegoś Daynaco brać Malossi, Hebo czy Polini ? Dodam, że jedyne co wymieniałem to sprężynki sprzęgła na Hebo niebieskie...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dayco jest wg mnie bardzo dobrym paskiem do serii i nie musisz kupować Polini,Hebo czy malossi bo to prawie to samo ,a płacisz za markę,dayco na lajcie styknie , a co do rolek to masz 15x12 około 5,8g a polecił bym Ci je wymienić na jakieś 4,5g lub 5g ,poczujesz różnicę w przyspieszeniu i lepiej będzie się zbierał

A pasek spokojnie bierz do Keeway/Cpi

Mój mała bestia :)

Ostatnio zmieniony 21 lut 2012, 21:45 przez CEzary rs..., łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Dziena mordo ;D
Może jeszcze ktoś wyrazi swoją opinię bo ja np. słyszałem, że wzmacniane paski niszczą w jakiś tam sposób przekładnie i że do serii nie warto. Co do rolek to pomyślę nad lżejszymi bo do szkoły 5 kilosów z czego 2 to korki -.-

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miałem pasek Dayco, naprawdę dobry paseczek. Na twoim miejscu odrazu zamówiłbym sobie roleczki, paseczek oraz dociskową, żeby mieć z głowy :D

Zapraszam !

Zobacz moją F12'stke !
Konkretny sport na ciekawych częściach !

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1977384#1977384

Może lajka ? :D

https://www.facebook.com/MalagutiF12TuningCustom

Zostaw po sobie komentarz.

Tytuł:
*

Pojazd:
W pt. zamówię... Możecie mi doradzić jaki docisk będzie lepszy do serii w serii :D Warto ogólnie pobawić się w regulację napędu na seryjnych częściach ??? A mam jeszcze jedno pytanie mam na kolanku coś co serwis nazwał kiedyś dopalaczem spalin tz. że niby rozrzedza spaliny dla katalizatora. Niektórzy uważają to za blokadę myślicie że wymiana kolanka za jakieś 40 zł i ew. wybebeszenie końcówki coś da ;d Czy może zostawić ten wydech w spokoju i przy wolnej gotówce kupić jakiegoś ZXa np. ???

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: jetforce/ntv deauville/focus
Jeśli masz kasę kup zxa, jeśli nie odetnij ten katalizator i zaspawaj po nim dziurę. Jeśli zostawisz seryjny wydech to po co się bawić z regulacją napędu skoro jedzie dobrze? Co do paska kewlarowe niszczą powierzchnię na której pracują.

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
No o to mi chodziło ;]
może centralkę zostawię w spokoju ale rolki dam ciut lżejsze bo na starcie mi zależy bardziej niż na v maksie. Na ZXa czy coś tego pokroju nie mam teraz kasy. Z seryjnym wydechem nie chcę się bawić bo mam śrubę trochę "rozwaloną" przez serwis że tak powiem i sam demontaż kolanka byłby problemem -.- zaspawać nie mam czym, zbieram na cały komin... A olej przekładniowy chyba powinienem jeszcze wymienić tak ? Co ile się się powinno zmieniać ?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Olej przekładniowy "książkowo" co 2000 km :P Ja jeżdżę 4 tyś km na jednym i jest jeszcze dobry (w końcu malossi), choć przed sezonem zmienię. Zmienić nie zaszkodzi ;)

ostry-jezdziec pisze:
Doni a nie zastanawiales sie zeby poprostu strzelic przy niej z tlumika?odrazu by zwróciła uwage na ciebie.Wtedy byś pokazal co umiesz i była w szoku.I wtedy jest twoja

F*ck yeeahh !

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: jetforce/ntv deauville/focus
Jak nakręcisz 10k wymień olej ;)

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
10k to jeszcze nie przejechałem na nim :D ale "wiekowo" to należało by zmienić już. Mam do was pytanie muszę kupić tylko żarówkę, pasek i olej + olej przekładniowy. Ale myślę że warto byłoby wymienić rolki jeszcze na ciut lżejsze. Myślicie że jak w serii jest koło 5.8 to warto rolki motoforca za 20 zł kupić np 5g jakie polecacie na lepszy start przy niewielkiej stracie prędkości ? Jesteście pewni że keewayowski pasek pod benelkę podchodzi: http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 7143d6310a ???

I że rolki mają 15x12 bo nie chce mieć potem pretensji do siebie że kupiłem i nie pasuje :D Może jakieś inne paski do 70 zł polecacie ?
Będę wdzięczny za szybką odpowiedz bo dzisiaj jeszcze chce paczkę zamówić ;]

Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 19:13 przez X49, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
silnik masz jak każdy Cpi/Keeway czyli rolki napewno 15x12....ja miałem na serii 5,8g i włożyłem 4,5g i dużo lepiej się zbierał i vmax nawet był większy o 2km/h

pasek będzie dobry bo to jest to minarelli krótkie lub Cpi/Keeway

Tytuł:
*

Pojazd:
Mam pytanie mogę kupić z RP pasek malossi x special 4 zł droższy od dayco a kolega i tak paczkę zamawia bo uszczelki stamtąd potrzebuje. Brać tego dayco czy malossiego ? Będzie lepszy i najważniejsze czy nie niszczy on przekładni ? A rolki to myślałem nad motoforce 4.7 lub 5 czy może 5.2 doradzi ktoś :) ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
noo Malossi X-Special też jest bardzo dobry,więc możesz brać śmiało,a rolki z tych co podałeś to 4,7g i będzie śmigać :D :D :D

Tytuł:
*

Pojazd:
Wielkie dzięki ale myślisz że kewlarowy pasek nie spowoduje szybszego zużycia przekładni bo już ktoś pisał w tym temacie ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
X49, do serii nie bierz kevlarowego bo naprawdę szybciej podzespoły się zużyją....jak masz już jakiś tun to wtedy warto coś takiego kupić...a do paska kevlarowego to najlepiej jak byś miał współgrany przeciwtalerz z wariatorem ....teraz bierz normalny :D :D

Tytuł:
*

Pojazd:
trolololo :D racja możesz mi jeszcze doradzić jak możesz czy warto taką pierdołę kupić na melochu 2 razy próbowałem i nie było :D ale już mam rękawiczki

http://www.racing-planet.pl/tuning-skut ... 76dedd5bfb

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
X49, jeżdziłem skuterem co miał to zamontowane ,miłe w dotyku ,trochę daje do optyki ale osobiści to mi się nie podoba i bym tego nie brał ,a jak masz rękawiczki to raczej nie opłacalne ...ale to już twoja decyzja czy weźmiesz :D

Tytuł:
*

Pojazd:
Racja kolega to aż do mnie zadzwonił że to nie warte kasy i lepiej na kebca po szkole iść :D Nie biorę szkoda kasy a jeszcze mam pytanie jaki olej przekładniowy polecacie ? Czy może lepiej do jakiegoś serwisu podjechać i tam za 6 zł kupić 250 ml i dać żeby wymienili. w ogóle jak się to wymienia tz. ja nie zauważyłem o ile dobrze pamiętam korka pod spodem żeby go wylać... Bo 30 zł za 1l albo za szklankę malossiego to szkoda trochę ;/

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
X49, no wiem że Zipp ma olej za 150 ml chyba 8zł płaciłem jak kumplowi wymieniałem... odkręcasz śrubę olej spływa,potem skuter przechylasz ,reszta skapuje wlewasz nowy kładąc skuter na drugą stronę i zakręcasz i po robocie :D :D

Tytuł:
*

Pojazd:
Ok dzięki zbije się na olej z kimś podzwonię do kumpli ;D bo na co mi 1 litr ja go prędzej sprzedam niż 4 razy ten olej zmienię...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna