Dzisiaj jest 08 sie 2025, 12:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam , mam problem z tłumikiem Leo Vince zx, oczywiscie przez nasze polskie drogi. Jadąc z 2ga osobą wieczorem nie zauważyłem dziury wpadłem w nią i wykrzywilo całkowicie to co trzyma tłumik pod spodem roxa przy kolektorze w 2ga strone. Oczywiscie wszystko zdarzyło się w listopadzie od tamtej pory tez ostatni raz własnie nim jechalem, ale że jest już ciepło (w miare) sezon sie zbliża , trzeba wziąć się za to ;)
Opisze wszystko i daje ss :

Kod:
http://imageshack.us/photo/my-images/854/leovincescootzxr22.jpg/

1) - Tu własnie wykreciło tłumik
2) - W tym miejscu są śruby i można odkręcić górny tłumik , przynajmniej tak mi sie wydaje , lecz nie próbowałem bo nie miałem ostatnio czasu :P
3) - Tu rodzi sie moje pytanie odnośnie pkt 2) Czy da się dokupić ten dolny tłumik ktory oznaczyłem 3) ? nie wiem jak to sie fachowo nazywa i czy wgl mozna cos takiego dokupic :)
Nie chce mi sie bawić ponieważ tą końcówke ktora mi sie wygięła odciałem ponieważ nie dało sie jej wyprostować w wysokiej temp*
Jeśli się nie da to jak to zrobić ? tzn chcę przyspawac zwykłą rurkę podobnych rozmiarow lecz jest ona za wąska w środku. Czy nie wpłynie to na osiągi skutera? Czy dało by sie własnie dokupic pkt 3) lub kupic jakas rurke z ktorej jest wykonany dolny tlumik i przyspawac argonem ? Najlepszym sposobem własnie byłoby kupienie pkt 3). Proszę i dziękuję za wszelką pomoc :)) Pozdrawiam oraz prosze o szybką odpowiedź :)

Jeśli napisałem w złym dziale proszę o przeniesienie ;]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
Rx7 pisze:
2) - W tym miejscu są śruby i można odkręcić górny tłumik , przynajmniej tak mi sie wydaje , lecz nie próbowałem bo nie miałem ostatnio czasu
dobrze CI sie wydaje :P

"tzn chcę przyspawac zwykłą rurkę podobnych rozmiarow lecz jest ona za wąska w środku. Czy nie wpłynie to na osiągi skutera?" wpłynie na osiagi, srednice mozesz zwiekszyc, ale nie zmniejszyc :wink:

Ostatnio zmieniony 01 mar 2012, 21:17 przez dellgx, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
Ta rurka którą chce przyspawać pasuje wymiarowo , nie jest jakas wąska w środku różnica wynosi pare mm nie umiem dokladnie ocenić , no właśnie najbardziej obawiam się o osiągi więc chce dobrze to zrobić w końcu zryw roxa oraz z jaka szybkością osiąga setke (przynajmniej mój) uzależnia :) wracając do tematu najlepszym sposobem było by dokupienie włąsnie dolnego tłumika całego lub jego większą końcówkę ponieważ uciąłbym to sobie . Da się to kupic? gdzieś w serwisie lub u dealera wydechów ? Jeśli nie jak to samemu zrobić. Problem tkwi też w naprostowaniu tego jeśli sam musiałbym to robić tj. napisałem dospawać rurke tak aby to pasowało idealnie bo przecież musi :) Prosze o dalszą pomoc

Ostatnio zmieniony 01 mar 2012, 21:29 przez Rx7, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Czy możenie mi przynajmniej powiedzieć jak nazywa sie dokładniej dolny tłumik? Lub jak to zaleźć bo nigdzie o tym nie ma :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Rx7, Zreguły ludzie sprzedają tłumiki razem z końcówkami, czyli w Twoim przypadku "górny tłumik" . A ten "dolny" to po prostu wydech, ew komora rezonansowa.

nieregulaminowy podpis

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Rafcio825, Lub dyfuzor.

http://www.facebook.com/KubaStunt - SPRAWDŹ TO!!

Tytuł:
*

Pojazd:
Dziekuje za odpowiedzi , ale mam jeszcze jedno pytanie , gdzie kupić ten dyfuzor? W serwisie , u dealera wydechów ? Nie chce kupować przetyranego dyfuzora , zardzewiałego , z resztą nawet jeśli bym chciał to szukałem na allegro i żadnego nie ma , wiec najlepszym sposobem było by kupienie nowego lub mało używanego tylko gdzie? prosze o odp:)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Rx7, Napisz do smugglera.

Tytuł:
*

Pojazd:
A sprzedaje dyfuzor do yamahy aerox ? Jesli tak to napisze :)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: nissan
Rx7, Nie tylko kompletne wydechy,nie kupisz samego dyfuzora.

Tytuł:
*

Pojazd:
Widziałem na różnych forach lub archiwalne aukcje z samymi dyfuzorami lecz to było z roku 2009/10 a nawet 2006 na chwile obecną nic nie ma. Niestety nie mam 4-5 stów na nowy wydech lub też używany nawet do 250-300. Szkoda mi też górnego tłumika ponieważ jest cały dobry :/ Nie dało by się zamówić w jakimś sklepie aby przysłali sam dyfuzor? lub gdzieś dokupić z używanymi częsciami do skóterów? Był by wtedy problem z dopasowaniem akurat do LV ZX i akurat do yamahy. Prosze dalej o pomoc , nie wiem teraz co w tej sytuacji zrobić

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: nissan
Rx7, Slincer czyli końcówka tłumiąca jeśli jest w dobrym stanie to za 70zł opniesz.
A teraz szukaj używek.Nawet za 200zł wyrwie. :wink:
Sam mam na sprzedasz ale replice.

Tytuł:
*

Pojazd:
No dobra , tylko jakie tłumiki polecacie ? i takie które można nabyć w dobrej cenie ? czekam na odp :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale to ma być tłumik do serii?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]