Dzisiaj jest 02 mar 2025, 22:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam na samym początku chciał bym serdecznie pozdrowić wszystkich forumowiczów. Piszę ponieważ mój problem jest uciążliwy kiedy mój skuter się rozgrzeje do temperatury odpowiedniej do pracy silnika i przejedzie się ze 2-3 KM zaczyna się bardzo intensywnie dymić z wydechu nie wiem czemu tak, ale od razu mogę odrzucić opcje padniętej uszczelki pod głowicą akurat ten fakt jest został potwierdzony.Pozostaje chyba tylko za duża dawka oleju podawanego przez dozownik i tu moje pytanie jak ją regulować w Gilerze Runner wiem że pompka znajduje się pod kapą i jest tam chyba taka jak by śrubka do regulacji :D prosił bym o wytłumaczenie co i jak albo jakie mogą być inne powody mojego problemu :D z góry DZIĘKUJE :) mile widziane foto :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A jaki lejesz olej?

http://www.facebook.com/KubaStunt - SPRAWDŹ TO!!

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
tak jak kubaaxd, : Jaki lejesz olej ? może to on jest powodem dymienia ( jezeli jest kiepski )

Co do regulacji to tylko trzeba przykrecić tą srubke od regulacji linki dozownika . Uważaj, żeby za mocno tego nie poluźnić bo bedzie za mało dostawać . Najlepiej sprawdzaj po trochu . Czyli przykreć to troche , sprawdź jak sie zachowa . Jeżeli nadal ale słabiej to dalej popuszczaj . Jednak jak to 2t -> troche podymić musi . :wink:

Aprilia SR'R Factory ;*
Yamaha Aerox R ;)
Kawasaki KXF 250 <3

Tytuł:
*

Pojazd:
Olej jaki leje to Mobil Semi Syntetic 2t czy jak to sie tam piszę :D a jeśli chodzi o dymienie to jak go kupiłem to tak na pewno nie dymił tylko troszkę jak go odpaliłem i tak to nie było ani śladu kopcenia a teraz to dymi na biało\szaro nie długo jak z komina . Postaram się nagrać filmik i to zaprezentować ;p

Ostatnio zmieniony 02 mar 2012, 16:57 przez GrubyRunner, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jakbyś miał gdzieś przy sobie manometr to byłoby spoczi,bo być może kopci z winy tego,że silnik jest zajechany ale nie wiem.

http://www.facebook.com/KubaStunt - SPRAWDŹ TO!!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
GrubyRunner, nie wiem jak jest w gilerach, ale w piaggio pompa wody jest połączona z karterami.
I jak simmeringi zaczynając cieknąć, to płyn dostaje się do mieszanki i spalany. Wtedy bardzo mocno dymi.

Sprawdź simmeringi. I od razu życzę powodzenia :lol:
Bo tam jest tak ciulowo to rozwiązane...

Może najpierw sprawdź, czy ubywa Ci płynu chłodniczego. Tyle, żebyś to zauważył, to musisz bardzo dużo pojeździć.

Tytuł:
*

Pojazd:
kubaaxd co do zajechanego silnika to wątpię w to ponieważ przed wymianą cylindra było tak i teraz jak już mam nowy założony to po przejechaniu dłuższego odcinka tak z 5-6 km oczywiście teraz docieram czyli nie jeżdżę na full manetce tylko dosyć powoli 35-40max, to i tak dalej mi się wydaje że jest to samo.
lucek15 czyli jak było by tak jak mówisz to pozostaje mi chyba rozpoławianie karterów ? i co by jeszcze oprócz tego wtedy było do wymiany ?
EDIT. A i jak miał bym sprawdzić te simmeringi ?:D

Warn
Booyaka

Ostatnio zmieniony 05 mar 2012, 17:44 przez GrubyRunner, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak padnie pompa to woda wylatuje przez otwór w karterze a nie leci do mieszanki.
Masz na forum poradnik jak wyregulować pompę oleju, poszukaj. Ja jednak stawiał bym na uszczelki cylindra.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]