Dzisiaj jest 07 lut 2025, 23:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pilna pomoc!!!
Awatar użytkownika

Pojazd: Fiat Stilo 3D, Corolla E12 D4D
Witam, mam problemik, mianowicie, dzisiaj wziąłem się za przygotowanie skuterka na wiosne, wyczyściłem gaźnik, wymieniłem filtr paliwa i filtr powietrza wyczyściłem, odpaliłem skuter, poczekałem aż porządnie się rozgrzeje i zacząłem lekko przegazowywac ale ku zdziwieniu jak leciutko przekręciłem manetkę to skuter wchodził na 5k obrotów, ( wyregulowany aby na wolnych miał 2k), no i bardzo wolno z nich zchodził przerywając po drodze, myslałem że ssanie się popier.... to odłączyłem ale było to samo, mówie no nic czas sie przejechac, na początku ruszałem powolutku, ładnie ciągnął na małych obrotach, czuc ze jest moc, potem postanowilem z pełnej manetki ruszac, no to 1sza proba, manetka do oporu, przez ułamek sekundy brak reakcji na manetke za każdym razem, a jak juz konczyła się droga rozpędu to jak puszczałem manetke to z wielką niechęcią zchodził z obrotów, nawet jak się zatrzymałem to skuter jechał, tzn miał obroty 5k a przy tych obrotach łapie sprzęgło i skuter leci do przodu. no i to tyle. Dodam że mam cylinder 70cc chiński, obok dozownika leje mieszanke w stosunku 3%.

[ Komentarz dodany przez: faciu3: Sro 07 Mar, 2012 19:48 ]
Regulamin pkt. 4

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
barto96 pisze:
wyczyściłem gaźnik

Czy nie omieszkałeś go po wszystkim wyregulować?

Za dużo powietrza panie mechanik, popatrz jeszcze na świece, teraz powinna być biała a prawidłowo ustawiony gaźnik powinien dawać świecę koloru kawy z mlekiem.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Fiat Stilo 3D, Corolla E12 D4D
FLYP001, a właśnie zapomniałem dodac, gaźnik regulowałem ale tam nie ma co regulowac bo jest tylko śruba od obrotów i od powietrza, wkręcona na 2 obroty :) po za tym gaźnik był regulowany w serwisie

zapomniałem dodac że regulowałem, ale nie bylo za bardzo co bo jest tylko śrubka od obrotów i powietrza, wkręcona na 2,5 obrotu, poza tym w serwisie regulowali

[ Komentarz dodany przez: faciu3: Sro 07 Mar, 2012 19:47 ]
Regulamin pkt. 24

Ostatnio zmieniony 07 mar 2012, 19:47 przez barto96, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]