Dzisiaj jest 22 gru 2025, 8:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Iglica
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam takie pytanko, jak w waszych moto macie ustawioną iglice ??? tz. na którym ząbku. u mnie jest fabrycznie ustawiona na drugim ząbku od dołu. Dzisiaj postanowiłem eksperymentować z ów iglicą ponieważ nie mogę przeżyć, że na rozgrzanym silniku moto nie chce mi zapalić od cyknięcia (muszę albo kręcić kilka razy lub dodawać gazu) a miałem wcześniej dwa inne moto i tak miałem gaźnik ustawiony, że palił czy zimny czy ciepły od cyknięcia i zawsze sam ustawiałem, a w swoim moto nie mogę tego zrobić. Ustawiłem iglice na środkowy ząb i to samo, ponownie na samą górę to już wo gule nawet nie chciał jechać dławił się, czyli dostał za mało paliwa. Nie wiem w czym tkwi problem, dzisiaj u mnie zaczęło padać więc dałem sobie spokój, spróbuję ustawić jeszcze na drugą od góry i zobaczę co i jak. Piszcie jak macie ustawioną u siebie.

Rozwaliło mnie to :
Matma28 pisze:
Witam jestem z wsi i jak uzupełnic dane Teleadresowe
moje dane :

Ulica: nie wiem co wspiac bo u mnie nie ma ulicy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Iglicę daj na środek.Pobaw się dyszami i regulacją od składu powietrza.

Obrazek Piszę poprawnie.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Powietrze i obroty ustawiałem ze 100 razy i nic, oczywiście na rozgrzanym silniku. Powietrze ustawione na 2 obroty i jest idealnie ładnie schodzi z obrotów przy tym ustawieniu najlepiej. dręczy mnie tylko ta iglica. Napisze dokładnie co się dzieje.

Zimny - pali od cyknięcia, po przejechaniu 2km i zatrzymaniu się gdy chcę odpalić muszę kręcić ze trzy razy, gdy zapali i pochodzi np. 30 sekund gaszę i teraz pali od cyknięcia mimo że jest gorący i po wyłączeniu na postoju znowu pali bez problemu. A gdy się przejadę znowu kawałek jest to samo, czyli dzieje się tak tylko po jeździe jak zahamuję i go zgaszę, a po uruchomieniu(ze trzy razy kręcę) zapali to później na postoju pali ok.

Rozwaliło mnie to :
Matma28 pisze:
Witam jestem z wsi i jak uzupełnic dane Teleadresowe
moje dane :

Ulica: nie wiem co wspiac bo u mnie nie ma ulicy

Ostatnio zmieniony 10 mar 2012, 20:27 przez Mam10Lat, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]