Dzisiaj jest 14 lis 2024, 17:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Super 9
Też tak słyszałem :) Seryjna S9 jest lepsza od seryjnego roxa :)

Kymco Super 9 LC
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=25392

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
ciekawe czy objade roostera na tlumiku i wariu sportowym oraz vapora na 80 cc :D :) po dotarciu i odblokowaniu

[you] niech waha bedzie z tobo :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Roxy nawet z 70ccm maja problemy z s9 z cylami 70 ccm. Kymco robi bardzo dobre skutery. Vapora na lajcie dasz rade.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Dipsi pisze:
Kymco robi bardzo dobre skutery.

Szkoda tylko że nie są doceniane

Kymco Super 9 LC

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zgdzę się z Tobą, chociaż coraz więcej tego zaczyna jeździć. Jak ja kupiłem kymco w 2007 roku to tego wcale nie było widać, a teraz u mnie na wiesce z 6 kamyków jeździ.

Tytuł:
Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd:
W moim miasteczku jeździ kamyczek taki jak moj tylko w innych barwach i nieźle zapiepsza, jechaliśmy w łeb w łeb na starcie, a jak tako czasami patrze na roxy to słabo pocinają, tyle, że wygląd mają fajny, no ale wygląd ma zawalisty rox wtedy kiedy ma jakiś tuning optyczny zrobiony, bo tył ma brzydki moim zdaniem i szkoda, że ma seryjnie kierunki w kierownicy

Obrazek

Ostatnio zmieniony 30 cze 2009, 8:33 przez kamiqu, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
A ja doceniłem to marke kymco i sobie kupiłem go :D i mam nadzieje żę roxom i sr itp bede dorównywał :)) już 110 km zrobione chce go jak najszybciej dotrzec odblokować i sie cieszyc jazdo :lol:

Tytuł:

Pojazd:
Ja po 300km odblokowałem skutera można powiedzieć nie docierałem niestety ;/ Ale jest spoko jeszcze będzie jeździł ;)) A jak chodzi to chyba wszyscy wiedzą :D
Ogólnie z tego co zauważyłem to kymco ma mocniejszy silnik niż rox tylko nikt tego nie docenia a jest na prawdę dobrze skonstruowany, co prawda lubi paliwo ale przy gaźniku np.19mm potrafi je wykorzystać :))

Porting Silników 2T/4t, Składanie, Remonty. Dobre Ceny, Wykonanie na Wysokim Poziomie! tel.606550800

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ludzie, ludzie!
Czasem żal mi jest tych młodzików co kupują kymco i myślą że są "panem i władcą" oraz "objeżdżają" wszystkie markowe skutery na SERI!
Spójrzcie sobie głęboko w oczy i powiedzcie SOBIE powtórzę SOBIE (nie chwaląc się nam!!)
Który z was tak naprawdę wycisnął więcej s9 niż 85 bez żadnej górki i tuningu !!?? No słucham... Ludzie zastanówcie się!
Sam miałem S9 i leciała mi przy dobrym wietrze 80-82 a jak pod wiatr 75-80... I nie miałem żadnego zajechanego egzemplarza bo mam kumpla który ma tak samo S9 i była o rok młodsza od mojej jego max przy dobrym wietrze to 85!! Więcej nie pojedziesz!! chyba że licznik ci przekłamuje no albo masz pozmieniane części ale mowa w tej chwili o CAŁKOWICIE SERYJNYM SKUTERKU! Wcale nie twierdze że kymco do badziew z Tajwanu, proponują skutery po dobrej cenie myślę że adekwatnej do jakości ich wykończenia i spasowania. Mają dość dobre silniki które niestety nie dorównują jeszcze silnikom minarelli!! Taka jest prawda, kymco to dobre skutery, na pewno nie porównywalne do tanich puszek z chin, ale porównując je do yamahy... kymco NIEZNACZNIE ale zawsze przegrywa z yamahą czy innymi włochami... Nie ma co się oszukiwać i wyolbrzymiać, ciekawy jestem jak byście założyli do swojej S9 tłumik klasy Racing to co od razu z waszych 95 zrobiło by się 105 a może 110km/h?? TO SĄ OSIĄGI dla 70ccm i to dość dobrze wyregulowanych!!
I to że "objeżdżacie" jakaś styraną życiem 11 letnią yamahe aerox która ma poczciwe 36tyś nawinięte to nie znaczy że ta yamaszka nie leciała kiedyś jakieś 9 lat temu jak miała tyle lat co wasze S9 tych 90km/ha teraz zaledwie 80... Wasze skutery są dużo młodsze i mniej zmęczone, no ale cóż trudno z wami rozmawiać zaraz pewnie znajdzie się jakiś obrońca i napisze że mierzył GPSem (wow szacunek) i leci 93 albo coś w tym stylu...
To jest MOJE zdanie.
Pozdrawiam

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

S9 pisze:
Który z was tak naprawdę wycisnął więcej s9 niż 85 bez żadnej górki i tuningu !!??

No to pokaż mi kto tak napisał ?? Nie wiem ale może naczytałeś sie gdzieś na innym forum a teraz wszystko Ci sie zlewa.

Kymco Super 9 LC

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kamiqu pisze:
No, s9 to spoko skuter, całkiem przyjemnie się prowadzi. Na seryjce wyciśniesz bez problemu 85 - 90 km/h , psuć się nie psuję , mój ma przebieg 5500 km i nic nie naprawiałem. Tylko po prostu szkoda, że to KYMCO, mogło pisać YAMAHA, albo Peugeot :D

Proszę bardzo, po za tym wszyscy piszą że szybsze od roxów i SR a one sprawne(NIE ZAJECHANE) latają po 90

Ostatnio zmieniony 02 lip 2009, 14:26 przez AviX, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

No dzięki za dowód ale i tak tu można sie kłócić bez końca. Wydaje mi się że dalej tego drążyć nie bedziemy bo sam jestem za S9 (ale znam granice) i to co ja powiem Ty z tego bedziesz smiał i na odwrót. Ale także i Ty zadaj sobie pytanie a raczej zastanów sie czy mówisz teraz o osiągach bo sam sprawdzałeś czy powtarzasz to co koledzy Ci powiedzieli ??

Kymco Super 9 LC

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kolego widzę że rozsądnie piszesz, marka kymco produkuje dobre skutery a szczególnie model S9, ale jak wiadomo ten model ma swoje plusy których jest dość dużo i minusy których jest po porostu mniej :P zgadzam się z tobą w 100%!
A co do tych osiągów to napisałem jakie miałem osiągi w swoim kymco i jakie były u kumpla, na oby dwóch S9 jeździłem i potwierdzam że wśród tych dwóch żaden nie pojechał więcej niż 85.

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

S9 pisze:
Proszę bardzo, po za tym wszyscy piszą że szybsze od roxów i SR a one sprawne(NIE ZAJECHANE) latają po 90

Dzięki:)ale mi chodzi o osiągi SR i Aeroxa(oczywiscie serjia).

Kymco Super 9 LC

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja mam super 9 z wario malossi multivar i wg, licznika na prostej bez górki leci mi jakieś 88km/ coś w tym rodzaju, ale na pewno wg. licznika 85 na prostej (podkreślam wg. licznika)

Kymco Super 9 LC
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Kymco/Super,9/75487

Tytuł:

Pojazd:
Z tego co słyszałem od wielu osób to podobno super 9 po odblokowaniu leci 90 km/h ale w to nie wierze żeby s9 był szybszy od roxa , na pewno nie leci więcej niż 80 realne

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja jak chciałem skupić skutera (jakieś Pół roku temu) to pirwsze co to patrzyłem SR bo mi sie bardziej podobała od Rox'a, to seryjne sr leciały 90 niektóre nawet troche ponad i to bez żadnego tuningu....a roxy po 80 max 85km/h w serii, także moim zdaniem lepsza jest SR niż Rox i z wyglądu i z silnika (takie jest moje zdanie)

Kymco Super 9 LC

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
z jakim silnikiem te SR były kolego?
Bo jeżeli mówisz o minarelli to przecież i rox i SR mają te same silniki, nie możliwa jest tak duża różnica pomiędzy tymi samymi silnikami... Możliwa różnica to tak z 5km zależy od dotarcia jeżeli skuter nie jest oczywiście zajechany :roll:

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
S9, On pewnie mówi o sr na silniczku P/G :) na p/g skutery ida tak koło 90 seria ale narazie jedyny skuter seria jaka szła tyle to była sr factry nowy runner itp te starsze nie ja nie widziałem żeby tyle szedł a roxy sa słabsze od p/g ;/ żaden rox w mieście nie miał szans takiemu runnerowi albo sr factory ;/ a rox to idzie tyle samo co te s9 kumpel załozył nowy cylinder dotarł a kolega kupił nowe s9 też dotarł i idą równo żaden szybszy nie jest tylko równo ida :) możecie mi nie wierzyć ale u mnie tak jest :D :) (oczywiście mowa o seri)

Ostatnio zmieniony 03 lip 2009, 14:01 przez Rafalik, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
i minareli i Morini silniki a o piaggio to już w ogóle nie wspomne...

Kymco Super 9 LC

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2