Dzisiaj jest 01 mar 2025, 21:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam,
Mam taki problem a mianowicie w moim NRG nie ma przełącznika świateł długie/krótkie a właściwie nie ma żadnego przełącznika ani włącznika po prostu jak przekręca się kluczyk to zapalają się obie lamy. Skuterek raz był u mechanika a ten poradził mi że bym zrobił ów przełącznik ponieważ przy zapalaniu instalacja jest nadmiernie obciążona. Dostałem od niego mały przełącznik i kabelki czarny i czerwony...Powiedział że to wystarczy...Jeśli ktoś zna się na rzeczy to proszę się odezwać :)

Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony 12 mar 2012, 19:48 przez blackhawk95, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Masz żarówki każda ma + i - bierzesz przecinasz jeden kabelek wszystko jedno czy + czy -
Pomiędzy rozcięty kabelek wkładasz przełącznik :) jeśli jest naprawde mały to długo nie podziała :)
Jak masz 2 żarówki czyli 30W to przełączink musi byc ok 4Amperowy

Po drugie mechanik jak mechanik zdanie swoje ma a w szczególnosci jak trzeba mu zapłacić...Ktoś kiedys pomyslał tak ze beda światła tak a nie inaczej i nic temu nie bedzie szkodzić

Po 3 światła sa z prądnicy a rozrusznik z akumulatora wiec przez to gorzej nie bedzie kręcił

Ale z tego co zrozumiałem możesz włączyć światła bez odpalania silnika??? jak tak to ktoś tam kiedyś już grzebał :) i masz światła pod aku podłaczone :(

Obrazek
http://polskajazda.pl/Motocykle/Piaggio/NRG/105979

Tytuł:
*

Pojazd:
Poczekaj, poczekaj bo tam idą razem 4 kabelki 2 fioletowe to + i 2 czarne czyli - tak? To ten kabel co od niego dostałem do nich jakoś przyłączyć tak? A a przełącznik żeby był na wierzchu do tych jego kabli tak?

:)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dziwneee powinny być 3 kabelki we wtyczce ;p - i + do świateł i + do pozycjii
żółty, czarny i fioletowy :)

Powiedz najpierw czy jak przekręcisz stacyjke i nie odpalisz to włączą się światła??

Znajdź + do świateł...nie do pozycji tylko świateł.. Przetnj go. Bierzesz włącznik i w nim masz 2 kabelki i łączysz jeden kabelek włącznika z jednym tym co przeciołeś. tak samo drugi. Teraz prąd będzie płyną przez przełącznik i to taka cała historia :)

Obrazek
http://polskajazda.pl/Motocykle/Piaggio/NRG/105979

Ostatnio zmieniony 12 mar 2012, 22:15 przez chips, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Ty w swoim NRG masz pozycje ??? :D Wybacz zdziwienie ale ja nie mam takich luksusów :D

Tak zapalają mi się od razu po przekręceniu kluczyka bez odpalania.

Bo tak jak już mówiłem tam są 4 kabelki po 2 na każdą lampę (fioletowy i czarny). Potem jest wtyczka na 3 wejścia z czego 2 są zajęte przez połączone 2 kable fioletowe i 2 czarne no i one po wyjściu z wtyczki robią się na 2 kabelki żółty i czarny... Tak to jest zrobione.

Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, 15:59 przez blackhawk95, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]