Dzisiaj jest 23 lip 2025, 22:09

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Target
Witam , nie mogę wyregulować mojego mikuni 12mm , głównie z niewiedzy , powiedzcie mi od czego jest śróbka bliżej wlotu powietrza ? bo mam 2 i jak narazie to tylko 1 regulowałem ale i tak gasł , a teraz iglice ustawiłem żeby więcej paliwa dostawał i jakoś chodzi ale obroty są wysokie , na zimnym same koło mi się kręci , 2 problem to to że strasznie szybko mi olej zchodzi , zalewałem dosłownie miesiąc temu 1l full syntetyka a teraz mi się kontrolka świeci od oleju jak hamuje :/ oleju na dnie prawie zostało :( , tu macie filmik jak chodzi : http://www.youtube.com/watch?v=6I9m0EDVnyw (od 19 sek puściłem mu mantekę , sory że tak szybko ale wolałem się nie zaczadzić w garażu :P ) , i jeszcze mam zaślepioną dziurkę od podciśnienia czy to dobrze ? nawet nie wiem czy mam kranik , ktoś kiedyś pisał że one (Yamaha MBK Target) mają kranik w baku , bo od baku idzie mi prosto rurka do gaźnika. O siedzenie to sie nawet nie pytajcie bo psy zjadły :O :P.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Gaźnik masz nowy czy taki jak był? Jeżeli masz 2 wężyki to podłącz te podciśnienie i paliwo. Żeby zmniejszyć obroty to wykręć śrubkę od przepustnicy (ta z sprężynką) a tą bez trochę wkręć no i zacznij najlepiej regulować tak jak tu:http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=30120&postdays=0&postorder=asc&start=0 . Rozgrzej silnik i reguluj.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

tylko gdzie ja mam podłączyć te podciśnienie ? od baku idzie tylko wężyk do gaźnika i to wszystko , chodzi o to że w gaźniku podciśnienie jest zaślepione , gaźnik taki był już wcześniej , i daje coś ,,Gotowanie" gaźnika ? jeśli tak to jak to zrobić ? kolega mówił że był na wężyku paliwa jakiś filtr ale mu to się posypało czy coś w tym stylu i zrobił z jakiś rurek dolot paliwa do gaźnika bez tego filtru (miałem później z tym problemy bo mi się robił pęcherzyk powietrza i skuter gasł ale już naprawione ) .

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
jeśli to był oryginalny gaźnik z podciśnieniem to musisz mieć kranik podciśnieniowy w tym skuterze chyba że chodzi ci o to że ktoś zmienił ten gaźnik na niewłaściwy?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Nie wiem czy to orginalny gaźnik , ale chyba tak , będę musiał się jutro kolegi spytać czy miał tam ten kranik , a co się będzie działo bez podciśnienia ?? , wcześniej koledze leciał 90 licznikowe , teraz tylko 70 bo musze łożyska na przekładni wymienić, pasek rolki i sprzęgło

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mi się wydaje że jeśli jest gaźnik z podciśnieniem to musi ono być inaczej nie będzie zasysać paliwa z baku jeśli się mylę to proszę o poprawę (mowa tutaj jeżeli jest kranik w baku z podciśnieniem). No ale z kolei jak masz zwykły kranik (bez podciśnienia) a gaźnik z podciśnieniem (zaślepione) to jak go otworzysz to paliwo powinno lecieć do gaźnika. Idź do garażu otwórz ten kranik pokopaj go i zobacz.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Ja tego kranika nie mam on jest chyba w baku , a tam nie mam dojścia paliwo normalnie leci , czasami kapie z gaźnika ale to tylko jak pływak się zatnie

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]