Dzisiaj jest 24 lut 2025, 10:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Problem mam nastepujący... Rozwalilo mi sie łożysko sworznia no i oczywiscie jak wiadomo wszystko wbilo sie w tlok,juz 3 raz. Teraz pytanie, chce wydac na skuterr tak do 1000zł. No i oczywiscie mam w zamiarze kupic tłok,cylek,pierscienie i caly ten zestaw 70ccm. Bylbym wdzieczny jesli podalisbyscie mi jakis tani i w miare dobry zestaw ktory nie padnie szybko. W zakresie tego tysiaca złotych chce wymienić sprzęgło na sportowe... Też bym prosił o link jakiegos dobrego taniego sprzęgła bo szukałem w google sklepow internetowych ale nie ma prawie nigdzie dobrych sprzegiel, no i jak zostanie troszke kasy to chcialbym wymienic tłumik na jakis lepszy bo mam 2letni ten "sportowy" za 150zł... I jak wiadomo nic nie daje. Czy moglibyscie jakis polecic? Z tymi 3 rzeczami chcialbym sie zmiescic w granicy 1000zł. Wszystko sam założe itd. Tylko do regulacje przekładni zostawie mechanikowi. I jaki polecacie olej do docierania? Castrol Full Synthetyc? Gaznik to chyba 19,5 chinol. dysza chyba 90 jesli dobrze pamietam. I ostatnie pytanie.. Jak zalozyc poprawnie lożysko sworznia? Bo juz 3 sie rozpadlo. Podejrzewam ze od temperatur ale wole zapytać ;) Mam nadzieje że ktos pomoże ;) Pozdrawiam.;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ehehe020 pisze:
tani i w miare dobry zestaw ktory nie padnie szybko

Stage6 Streetrace?

ehehe020 pisze:
sprzęgło na sportowe

Tu dał bym nawet jakieś sprzęgło Tec

ehehe020 pisze:
chcialbym wymienic tłumik na jakis lepszy

Żeby zmieścić się z kasą to na początek poszukaj jakiegoś używanego Next-r

ehehe020 pisze:
Gaznik to chyba 19,5 chinol

Ciężko się reguluje te gaźniki

ehehe020 pisze:
dysza chyba 90 jesli dobrze pamietam

po wymianie części i tak od nowa regulacja gaźnika więc nie wiadomo jaka dysza będzie potrzebna

ehehe020 pisze:
Jak zalozyc poprawnie lożysko sworznia?

Bez różnicy jak założysz, w każdą stronę jest takie samo.

Łożysko jeśli jakieś chińskie to nie ma czemu się dziwić że padło. Kup jakieś porządne to popracuje dłużej.

Tytuł:
*

Pojazd:
Dzieki kolego za odpowiedz. Dlugo oczekiwalem na jakikolwiek komentarz ;) A na jakim oleju go docierac? I jak go docierac? Agresywnie czy mulić do 800km? Zamierzam założyć ten zestaw:

http://www.racing-planet.pl/tuning-skut ... 12d26b71e8

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]