Dzisiaj jest 08 lis 2024, 14:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam.
Wlasnie kupilem dla dziewczyny Kymco Agility 50. Jesteśmy w Holadii i tu są dwa typy tablic rejestracyjnych niebieskie i zolte. Zolte jezdza da 45km/h a niebieskie do 25km/h ale z prawem do jazdy po drogach rowerowych. My mamy do 25km/h. Mam kilka pytan odnosnie tego ścigacza ;-)
1.Co to za śrubka wkręcona w rurke dochodzaca do wydechu?
2. Czy moge kupic jakies lampy tuningowe do tego modelu np. soczewka (przod) i ledy (tył)
3. Do przedniego koła idą dwa pancerze, jeden do zaciskow a drugi po prawej stronie koła do piasty. Co to jest ten do piasty??
4. Ile czasu dociera sie silnik . Ja przejechalem 200km i pali 4 litry na 100. Czy takie spalanie jest normalne na docieraniu??
5. Mam wersje special, za która doplacilem 80€. Rożni sie siedzeniem, ktore jest jedno-częsciowe (imitujace skóre krokodyla ) i z białym obszyciem (czad dla dziewczyny) hehe oraz manetkami z ala skóry (krokodyl) z chromowanymi koncowkami) dodatkowo biale felgi i lakier metalic. Czy sa takie wersje w Polsce. Szukalem aby porównac cene i nie znalazlem nigdzie.
6. Co sie stanie jak zaleje 98-Super?
7. Co ile wymienia sie olej i jaki najlepiej kupić?
8. Co ile wymienia sie filtr paliwa?
9. Czasem wyprzedzają mnie scootery z niebieska tablicą (czyli max 25km/h) ale jadą 5km wiecej i to wystaczy zeby mnie wyprzedzic. Jak oni odblokowuja o takie małe róznice.
Boje sie go przerabiac bo tutaj sa kontrole ale np 5 wiecej to mozna zawsze powiedziec ze było z górki :-D
Przed kupnem scootera w salonie zapytali mnie ile ma jezdic (jakie chcem tablice) kiedy powiedzialem ze niebieskie do 25 . zrobili z 45km 25km/h zablokowanie go trwalo kilka chwil. Nie widzialem tego ale czy to możliwe ze podłozyli jakies podkladki na linke gazu przy gazniku i takim sposobem moze tylko jechac 25> czy wlozyli po prostu taki komputer.
Wiem ze raczej silnika nie przerabiali bo by to dłuzej trwało.

Sorrki za pewnie durne pytania. Osobiscie siedze w autkach a Agility to jest zabaweczka mojej laski.

Pozdro.

Kymco Agility 50 krokodyl ;-)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
1. ta śrubka niczego Ci nie zmienia ;)
3. ten drugi to linka prędkościomierza
4. serwisy piszą że 500-1500 km ale wystarczy 500 km - hmmm spalanie nawet duze jak na taka predkosc
6. nic sie nie powinno stac : ) podobno 98 jest czysciejsze
7. domyslam sie ze chodzi Ci o olej przekladniowy. Mozesz na nim smigac spokojnie do 10 tys. km, ale w celu wyciszenia pracy przekladni i mniejszemu zuzywaniu sie czesci polecam wymieniac czesciej
8. co do filtrow paliwa - wymien wtedy kiedy sie zapcha albo benzyna nie bedzie miala swobodnego przeplywu

co do blokad to w silniku ich sie nie zaklada. zazwyczaj sa one na wydechu, w wariatorze, zablokowane moduly, mala dysza w gazniku - te male roznice predkosci moga byc spowodowane wlasnie troszeczke wieksza dysza

a tak ode mnie jak wy tam mozecie sie tak slimaczyc ?? xDD :wink:

KyMcO s9 LC 50ccm
- TeCnIgAs NeXt R
- MaLoSsi mUlTiVaR
- RoLkI PoLiNi 6.3 g
- CeNtRaLnA bIałA mAlOsSi
- SpRĘżYnKi SpRzĘgŁa PoLiNi CzArNe

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Super 9
BARTEK007 pisze:
podobno 98 jest czysciejsze

Ale bardziej suche

Kymco Super 9 LC
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=25392

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
tak jest bardziej suche. w skuterach 2t nic nie powinno sie stac jednak czesciejsze stosowanie 98 lub 100 oktanowych benzyn w skuterach 4t moze doprowadzic do powypalania zawrokow. jednak watpie aby tak sie stalo : P

KyMcO s9 LC 50ccm
- TeCnIgAs NeXt R
- MaLoSsi mUlTiVaR
- RoLkI PoLiNi 6.3 g
- CeNtRaLnA bIałA mAlOsSi
- SpRĘżYnKi SpRzĘgŁa PoLiNi CzArNe

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
W Agility są dwie podstawowe blokady. Pierwsza to dysza główna w gaźniku ( miałem 80# ) druga to tuleja na wariatorze. Nie wiem co zrobił serwis ale chcąc odblokować skuter załóż dyszę 82# i tuleje wariatora bez kołnierza czyli musi być jednakowa średnica na całej jej długości. Tu zobaczysz jak to ma wyglądać:
http://www.racing-planet.pl/scootertuni ... 04ec4b57b9

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]