Dzisiaj jest 23 lut 2025, 19:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam wszystkich którzy są zainteresowani doradzeniem mi :) mam skuter Longja shapy50
otóż mam już skuter 3 lata i odczuwam zużycie się pewnych części tj: wyciągnięty pasek, sprężyny(sprzęgła i centralna) straciły swoją sprężystość i wytarte sprzęgło.

Jeszcze końcem tam tego roku było wszystko dobrze ale już wtedy odczuwałem że będzie coś do wymiany.

Chcę wymienić głównie sprężynki sprzęgła na Hebo niebieskie, one mają chyba +30%
i tu moje pierwsze pytanie czy nie będzie problemy z założeniem ich do chińskiego skutera

pasek na nowy bo ten jest już wyciągnięty. Mam nadzieje że coś doradzicie;)

centralną sprężynę też na twardszą ale nie wiele

i rolki może na 5g, teraz mam tak śmiesznie założone bo mam 8g i 1,5g na przemian. kolega mi tak założył kiedyś i lepiej się zbierał.

Piszcie propozycje części do wymiany, może macie jakieś rady lub własne przeżycia w tym kierunku.

Pozdrawiam :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
To dział w którym mogą zamieszczać tematy tylko moderatorzy (czytaj opis pod działem), więc usuń to jak najszybciej bo dadzą ci warna. Załóż temat w kategorii "Skutery - Tuning & Serwis" i dziale odpowiednim do twojej marki skutera.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]