Dzisiaj jest 23 lut 2025, 19:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam ! kupiłem cylinder 80 ccm (chiński) i jeździłem jak na razie na gaźniku seryjnym ale brakowało mi mocy ; D więc postanowiłem kupic gaźnik za nieduże pieniądze i żeby miał chociaż trochę mocy : P. Na allegro natknąłem sie na taki gaźnik: allegro.pl/gaznik-keihin-22-mm-90-125-150-ccm-skutery-4t-i2195891721.html tam ten rozmiar jego wewnętrzny to 22 i bardzo im się zainteresowałem ponieważ jest dosyć tani i ma szeroką przepustnicę nie chce płącić ponad 300zł za gaźnik z podobnymi wymiarami ale nie wiem czy bęzie pasował do mojego 4t mój silnik to 139QMB .Proszę o szybko odpowiedź!

Ostatnio zmieniony 18 mar 2012, 18:29 przez dawid10121997, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moim zdaniem gaźnik powinien pasować, ale na kupnie samego gaźnika Twoje wydatki się raczej nie skończą bo może się okazać, że coś z dyszami jest nie tak i nie będziesz mógł go wyregulować, do takiego gaźnika filtr powietrza stożkowy bo seryjny będzie za mało powietrza dawał i musisz się liczyć z tym że na tym gaźniku skuter będzie palił jak smok. Więc może lepiej zainwestuj w jakiś używany trochę mniejszy gaźnik ale firmowy ze sprawdzoną konstrukcją np. dellorto 19 czy coś w tym rodzaju za ok 200 zł dostaniesz takiego spokojnie, nawet ktoś na forum wystawiał takiego, przemyśl to a zrobisz to co uważasz za stosowne.

Pozdrawiam :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]