Dzisiaj jest 21 lip 2025, 16:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
a pisałeś dzisiaj ten egzamin na kartę? Bo wcześniej coś pisałeś że dzisiaj miałeś go zdawac. Bo jak byś zdał to problem z głowy jak już by ci ją wyrobili.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Po pierwsze, nie masz 17lat, nie dostaniesz mandatu, nie dostaniesz upomnienia, pewnie dostaniesz zakaz prowadzenia motorowerów do bla bla bla wieku.
Jej wina, ty nie masz karty, z odszkodowania NIC nie dostaniesz, wręcz przeciwnie, zabulisz za szkody które ona ma na swoim samochodzie.

Ktoś nie wieży mi zapraszam na policję czy gdzieś kolwiek się zapytać, wiedza oparta na faktach, miałem również wypadek, bez karty, przyjechała policja tak się złożyło że znajomy mojego taty, mój ojciec mówi że nie mam karty, to on mówi załatwcie to między sobą lepiej bo będziesz leżał i twój syn, ona mi nic hajsu nie dała co we mnie walneła (jej wina) ani ja jej nic, do domu pojechaliśmy i koniec, na swój koszt naprawiłem skuter i po problemie.

Jazda bez karty przypałowa jest właśnie z tej strony (wypadku, którego nikomu nie życzę)

Pozdrawiam.

Był - FullSport Aerox 97 [*] ->
Był - Mid-Race NrgPower 05 [*] ->
Jest - FullRacing Aerox 00 <33333

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mój kumpel w tamtym roku miał wypadek też z winy kierowcy samochodu . Skuter do kasacji , on trochę tylko pobijany był . Policja na miejscu wypadku sprawdziła tylko dokumenty i ubezpieczenie ,a o karte nawet nie pytali ( a też nie miał) . Potem była sprawa w sądzie ale z tego co wiem nie stawił się na niej .

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr + Alfa 146 Ti
karolllo19, też mi się zdaje że tak będzie. Jak mu udowodnią czy ma kartę czy nie? Mógł powiedzieć że właśnie zgubił...
Najlepiej jest z oświadczenia OC wtedy bez ingerencji policji itp. Nawet w takim oświadczeniu nie ma nic wspomniane o karcie więc raczej będzie ok :P

Ktoś się podszywa pode mnie pod nr gg 41030559!!

Tytuł:
*

Pojazd:
Zwol4 pisze:
karolllo19, też mi się zdaje że tak będzie. Jak mu udowodnią czy ma kartę czy nie? Mógł powiedzieć że właśnie zgubił...
Najlepiej jest z oświadczenia OC wtedy bez ingerencji policji itp. Nawet w takim oświadczeniu nie ma nic wspomniane o karcie więc raczej będzie ok :P

Nigdy nic głupszego nie słyszałem :) Jeżeli ma się kartę motorowerową to jest jak z innymi prawami jazdy, że mają Cię w bazie, tak więc jeżeli powie, że zgubił, oni sprawdzą i go nie będzie w bazie, to będzie miał jeszcze problem za okłamywanie funkcjonariusza :) Jedynie może poprosić, aby osoba, która mu wyda karte napisała datę wydania przed wypadkiem to wtedy będzie looz ...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Podepnę się do tematu jeśli można.. :mrgreen:

Jeżeli będę miał stłuczke czy wypadek na skuterze, np ktoś mi wymusi i stuknę i będzie to tylko i wyłącznie JEGO wina, to czy jeżeli ja nie mam tylnego hamulca w skuterze (no bo nie mam..) policja mi coś zrobi? W ogóle sprawdzają to? Zrzucą winę na mnie? dziękuję za odpowiedzi :wink:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja slyszalem ze jak nie ma sie uprawnien do kierowania pojazdem, czy to samochodem czy motorem i bedzie sie uczestniczylo w wypadku (nawet jak z nie ze swojej winy) tak jak w tym przypadku to traktowane to jest tak jakbys to Ty spowodowal wypadek .

nie wiem czy to prawda ale tak slyszalem

Stun Aerox by Adamus995 [*] ----> http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=233299

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
adamus995, dobrze słyszałeś :wink:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iceman_, można powiedzieć że linka pękła po wypadku :mrgreen:

mosm39, no to skoro mają Cie w bazie to szukają cię po imieniu i nazwisku i miejscu zamieszkania? Wątpie, nie ma żadnego nr seryjnego ani nic. Znam kolesia co miał crasha na wydrukowanej karcie motorowerowej i nic się nie przysapali a wiek niespełna 14 lat :O

Tytuł:
*

Pojazd:
Zwol4 pisze:
Iceman_, można powiedzieć że linka pękła po wypadku :mrgreen:

mosm39, no to skoro mają Cie w bazie to szukają cię po imieniu i nazwisku i miejscu zamieszkania? Wątpie, nie ma żadnego nr seryjnego ani nic. Znam kolesia co miał crasha na wydrukowanej karcie motorowerowej i nic się nie przysapali a wiek niespełna 14 lat :O

Bo to Polska... Tutaj policjanci często sami nie wiedzą co mają robić i o co chodzi... Wiem, bo kiedyś mnie zatrzymali jak miałem oc i dowód, ale zapomniałem karty (w domu na biurku przygotowałem, ale i tak zapomniałem :P) I Panowie powiedzieli, że nie ma problemu, zaraz sprawdzą mnie w bazie danych (dałem im legitymacje szkolną, aby mieli dane) sprawdzili i wszystko git bez problemu :)

Zatrzymali mnie oczywiście z powodu rutynowej kontroli :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

mosm39, a myślałem że jest całkiem inaczej...
myslalem, że tylko tam prawka mają itp :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
mosm39, myślisz, że mają bazę "motorowerzystów"?:D

Większych głupot nie słyszałem...

Tytuł:
*

Pojazd:
Iceman_, jak Zwol4, powiedział może się tak stać z linką. Ja rok temu jechałem i hamując mocno bo jakiś typek mi zajechał pękła. To może się stać w każdej chwili :). I pech jeszcze, że w ten dzień mnie policja zatrzymała :) 7 wykroczeń. Sprawdził kartę i dowód i powiedział, że mam upomnienie i żebym uważał na przyszłość. :) Inaczej nas traktują.

Obrazek
Moje cudo

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ta babka co prowadzila ona chce sie dogadac zeb8y bez sadu bylo bo sie boi , jak pokryje szkody to z tata sie zgadzamy na taki uklad;p

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie martw się.Nic ci nie zrobią tylko powiedz że ukradłeś.Brat tak powiedział i zero przypału + jeszcze sprawa o demoralizacje bo zeklnął gościa .Tylko płaciliśmy za uszkodzonego busa;P
EDIT:
No to spróbujcie się z nią dogadać;)

Ostatnio zmieniony 19 mar 2012, 22:36 przez nitropet12, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
lucek15, masz pełną rację. Nie ma w bazie danych kart motorowerowych.
Karty wydaje szkoła i oni do żadnej bazy nie podają danych. Jedyne co to w szkole prowadzą kartotekę komu wydali, bo jak za młodu zgubiłem to poszedłem do sekretariatu po duplikat. Sprawdziła w teczce czy mi kiedykolwiek wydano uprawnienia. Następnie od ręki wypisała i mi wręczyła.

----------------------------------------------
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=84360 <- mój aerox ;d

Tytuł:
**

Pojazd:
Cytuj:
ja slyszalem ze jak nie ma sie uprawnien do kierowania pojazdem, czy to samochodem czy motorem i bedzie sie uczestniczylo w wypadku (nawet jak z nie ze swojej winy) tak jak w tym przypadku to traktowane to jest tak jakbys to Ty spowodowal wypadek .

nie wiem czy to prawda ale tak slyszalem

Tak to jest prawda. Zawsze gdy nie masz prawa do kierowania pojazdem to znaczy że nie znasz przepisów i wtedy zawsze jest wina tego co nie ma uprawnień.
Cytuj:
ta babka co prowadzila ona chce sie dogadac zeb8y bez sadu bylo bo sie boi , jak pokryje szkody to z tata sie zgadzamy na taki uklad;p

Jeżeli już w sprawę była zamieszana już Policja to "musztarda po obiedzie". Sprawa zgłoszona i ten co przegra sprawę pokrywa jej koszty. Wystarczyło spisać takie zaświadczenie do ubezpieczalni i by obeszło się bez Policji.

Obrazek
Speedfight 307 WRC http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=310945

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
sory ze odkop , ale tak rozmyslam o tym bylem na policjii skladac zeznania i czekamy na zeznania swiadka z krakowa ktory jechal przedemna , i tak mysle , ojciec nadal zly na mnie ;/ i czy jednak dostane cos , mandat czy odszkodowanie ? prosilbym o wypowiedz osob ktore znaja podobne przyklady a nie jak UP baza kart motorowerowych..

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak nie masz karty motorowerowej i chociaż stanie się wypadek nie z twojej winy to nawet firma ubezpieczeniowa nie będzie ci chciała wypłacić kasy.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sx
Ja kiedyś jechałem bez karty i policja zatrzymała mnie na kontrole to trafiłem na kiepskim funkcjonariuszy bo od razu trzeba było dzwonić po rodziców i potem po jakimś miesiącu była sprawa w sądzie ale na szczęście nie jestem nigdzie zapisany tylko sprawa była umorzona :D

APRILIA SX: aprilia-sx50-09-t335705.html

AIRSAL 70CC[b][/b]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna