Dzisiaj jest 29 lis 2024, 5:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Dziś założyłem wariator malossiego z 8g rolkami i sprzęgło z żółtą sprężyną centralną i żółtymi sprężynkami w sprzęgle.Napiszę wszystko od początku jak to było, przepraszam jeżeli to co napisze może być lekko nie zrozumiałe.A więc tak, pewnego dnia po próbach stuntu chciałem przewieść kolege, więc odpalam skuter ruszam wchodzi normalnie na obroty i zaraz z nich spada i tak cały czas.Więc się zatrzymałem.Dojechałem jakoś do domu.Na drugi dzień pojechałem do taty do zakładu lakierniczego aby zobaczyć o co chodzi i wymienić ten wariator i sprzęgło.Odkręcam pokrywę przekładni i okazało się że trochę oleju z amortyzatora dostało się na pasek, wszystko wytarłem zmieniłem ten wariator i sprzęgło.Odpalam a tu skuter łapie z tak wysokich obrotów że się prawie nie da ruszyć i jedzie max 45 km/h.I co ja mam zmienić czy rolki cięższe czy może tą sprężynę centralną albo te małe w sprzęgle.Aha sprawdzałem z oryginalną sprężyną centralną ta która była od początku, może było trochę lepiej ale i tak z bardzo wysokich obrotów łapie.Dodam jeszcze że to może być wina paska bo jest lekko starty ale wcześniej dało się jeździć.

Ostatnio zmieniony 27 mar 2012, 19:24 przez TomI08, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co to za sprężynki? Dziwne rolki 8g za lekkie nie możliwe. Mam te same podzespoły co ty i jest wszystko ok (sprężynki Hebo niebieskie) zółta centrala i rolki 7,5g. Jak rusza z wysokich obrotów to wina sprężynek ale tak niski v-max nie wiem czym jest spowodowany

Zobacz mojego Runnerka.
Honda x8r [*]

Tytuł:
*

Pojazd:
Sprężyna centralna była razem w zestawie z wariatorem malossi żółta, a sprężynki też żółte są.

Tytuł:
*

Pojazd: Peugeot Speedfight
TomI08, ja dziś wsadziłem do x8r malossi multivar z żółtą centralką i rolkami 8g...a v-max wzrósł z 60 do 65...co robić???

HONDA X8RS

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]