Dzisiaj jest 23 lut 2025, 14:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Brak iskry.
*

Pojazd:
Cześć. Mam problem ze skuterkiem 2t , jest to chiński skuter Dynamic Tiger. Było totak :jechałem sobie skuterkiem nagle gdy chciałem dać więcej gazu skuter tak jakby odcięło mu zapłon,tzn schodził z obrotów -zszedł z 2 tyś obrotów w dół i nagle jak by dostał iskrę i dalej jechał normalnie.. jechałem jakiś czas i znowu się to powtórzyło. Zgasiłem wtedy skuterek i 0 odezwu z jego strony - brak iskry. Wstawiłem go do garażu no i patrze nie ma iskry. Potem za 10 minut miał iskrę ale nie chciał odpalić ( chyba za słabą miał) no to wykręciłem gaźnik i go przeczyściłem. Gdy wkręciłem gaźnik skuter odpalił od pierwszego kopnięcia ,no to go złożyłem i chciałem sie przejechać czy jest ok. Niestety po niecałych 200 metrach stało się to co wtedy, jadę na stałych obrotach nagle jakby skuterkowi odcięło iskre i zgasł. Wprowadzam go do garażu a tu znowu iskry nie ma. Do cewki dochodzi napięcie dobre tzn. 13-14V różnie więc myślałem , że wina cewki. Pojechałem ,kupiłem nową wstawiłem i też nie miał iskry. Odkręciłem ten plastik od chłodzenia ( dogrzebałem się do iskrownika) patrze jest iskra. Skuterek ładnie odpalił złożyłem go i wyjechałem też ujechałem niecałe 50 m i stało się to samo.. Do cewki dochodzi napięcie 13-14 V więc jest chyba z resztą ok, moduł ok , wkładałem ponad 5 świec i nic. Kable są ok , nie rozłączyły się. Nie wiem co może być nie tak, jakieś pomysły? (cewka jest nowa+fajka, świece na pewno dobre)

Edit. Przebieg ma niecałe 5k,mam go od nowości i nic nie było nigdy wymieniane.

Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, 21:00 przez Xavier, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd: Audi A6 C5 2.8
Em jak nie ma iskry to do gaźnika nie zaglądaj wymień na nową świece zobacz czy kable sie gdzieś nie porozłączały ale tak konkretnie sprawdź może zwarcie sie gdzieś robi.

Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, 21:44 przez Maksiu, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Tak, ale wtedy był moment że iskra była a się zalewał ( prawdopodobnie słaba iskra) i nie chciał odpalić no to przeczyściłem gaźnik. Luźnych kabli nie ma na pewno , patrzałem ja całą instalację i mój kolega. Dzisiaj miernikiem sprawdze iskrownik czy jest doby , tylko nie wiem ile powinien on mieć OHM. Do cewki dochodzi napięcie dobre , więc coś z przerywaczem musi być nie tak- czyli moduł albo ten iskrownik ( znajduje się on za tym wentylatorem do chłodzenia silnika) dobrze obstawiam?

Tytuł:

Pojazd: Audi A6 C5 2.8
Wymień moduł bo iskrowinik to żadko pada :P

Tytuł:
*

Pojazd:
ja stawiam na moduł

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=208799

oceń mojego matrixa xdd

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
tak jest to wina modułu na 100% ;P
a dla pewności sprawdzając iskre lekko uderzaj mudułem i rame i zobaczysz że raz iskra jest raz jej nie ma ;P To zalerzy od wstrzasu i jak sie coś tam w nim poukłada.

Narazie wygląda jak seria ;D

Optyka.
-Brak

Mechanika.
-Stage6 Sport Pro 70ccm LC.
-Tec Racing 10mm
-Tecnigas RS II
-Hebo NG
-Rolki 4,5
-Evolution2
-Dzwon Polni
-Tec Pro 19mm
-Dysza 88

Narazie testuję i reguluję .

Tytuł:
*

Pojazd:
Moduł tak? Wsadziłem mój moduł do kolegi skuterka to odpalił i jeździł bez problemu.Pożyczyłem 2 moduły od kumpli i na żadnym nie ma iskry. Więc nie stawiajcie wszystkiego ,że to moduł. Iskrownik padł tak jak myślałem,dziś wymienie prawdopodobnie (ten przerywacz)

Ostatnio zmieniony 02 kwie 2012, 15:10 przez Xavier, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
może to wina świecy albo fajką sie odpina ;d w ostateczności to cewka albo poluzowane kable ;d

Ostatnio zmieniony 02 kwie 2012, 15:19 przez gothik1, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]