Dzisiaj jest 05 lut 2025, 23:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam,

Jako że dziś dotarły do mnie 4 sztuki żarówek NoName po 6zł - 10zł z allegro, postanowiłem porównać je z Revo po 35zł sztuka.

Moc znamionowa:

REVO 35/35
NoName 35/35

Pobór prądu (im mniej, tym lepiej):

REVO: ~2.71A
NoName: ~2.10A

Temperatura przy oprawce(im mniej, tym lepiej):

REVO: 55 *C
NoName: 46 *C

Jasność świecenia IDENTYCZNA w obydwu.
Barwa IDENTYCZNA w obydwu.

Wygląd:

Obrazek

Bańka revo jest lekko grubsza i krótsza z zamalowanym końcem, natomiast NoName jest jaśniejsza, lekko dłuższa i węższa, z czystym końcem.

Wytrzymałość:

Revo: około 1000km
NoName: Brak danych

Także kompletnie nie ma sensu kupowania revo, gdyż śmiem twierdzić że noname jest lepszy w wielu aspektach.

Przykładowy link do NoName:

http://allegro.pl/zarowka-12v-35-35w-h6 ... 28141.html

Chodź ja mam z tej aukcji:

http://allegro.pl/zarowka-h6-12v-35-35w ... 40613.html

Ale są identyczne.

Za kilka dni dodam wyniki żarówki H4 55W.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie wiem jakie masz doświadczenie oprócz danych producenta...

jako posiadacz revo nie zgodzę się z Tobą...
dlaczego?
zamontowałem żarówkę "no name" za ok 9-10zł zrobiłem zdjecie, zapamietałem temperature barwy światła, zapożyczyłem z pracowni chemicznej mojego wydziału miernik luxów i porównałem oba wyniki....

żarówki niby a'la xenon mające emitować barwę światła od powiedzmy 5000k w górę(czyli lepsze niż revo bo revo wyciąga katologowo 5000k) wcale nie emitują takiej temperatury barwy... lecz mniejszą.

revo jest jasniejsza (zdjeć juz nie posiadam, a sam z ciekawości przerwerowalem archiwalne zdjęcia bo różnice widać)

cena robi swoje, zgodzę się, lecz żywotność revo "1000km" jest totalnym absurdem... posiadam ją od 2 lat i zrobiłem na niej ponad 4tys. kolega zrobił na jednej 12tys. drugi teraz będzie mial 14tys. nastepny niedawno co kupił i przejeździł ok 1tys.

+ revo jest to że nie wypala odbłyśnika (nie wiem jak inne ale m.in. chodzi o cieplo prawda... czyli jak mamy 55W a odbłysnik standardowy to nie ma o czym gadać... ale istotną rzeczą jest równiez promienowanie które z gównianej żarówki może/nie musi przyczynić się do zmatowienia odblysnika

reasumując, jak narazie revo no.1, czekam z niecierpliwością na "coś lepszego" ;>
co do często poruszanej sprawy 35w hidów (xenony/bixenony) wygląda z daleka fajnie... ale działa beznadziejnie... światło nie jest skupione, lecz bardzo roproszone (nie do wyregulowania na odblysniku) jedyną opcją jak ktoś juz chce sie bawić to założenie soczewki

pozdr.
clsamg63 Grupa Mazowiecka www.skuterowo.com

skuterowo.com -> forum -> GRUPA MAZOWIECKA
KYMCO VITALITY Sport Stream S 50 2T & Astra Classic II Twin-Port

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]