nie wiem jakie masz doświadczenie oprócz danych producenta...
jako posiadacz revo nie zgodzę się z Tobą...
dlaczego?
zamontowałem żarówkę "no name" za ok 9-10zł zrobiłem zdjecie, zapamietałem temperature barwy światła, zapożyczyłem z pracowni chemicznej mojego wydziału miernik luxów i porównałem oba wyniki....
żarówki niby a'la xenon mające emitować barwę światła od powiedzmy 5000k w górę(czyli lepsze niż revo bo revo wyciąga katologowo 5000k) wcale nie emitują takiej temperatury barwy... lecz mniejszą.
revo jest jasniejsza (zdjeć juz nie posiadam, a sam z ciekawości przerwerowalem archiwalne zdjęcia bo różnice widać)
cena robi swoje, zgodzę się, lecz żywotność revo "1000km" jest totalnym absurdem... posiadam ją od 2 lat i zrobiłem na niej ponad 4tys. kolega zrobił na jednej 12tys. drugi teraz będzie mial 14tys. nastepny niedawno co kupił i przejeździł ok 1tys.
+ revo jest to że nie wypala odbłyśnika (nie wiem jak inne ale m.in. chodzi o cieplo prawda... czyli jak mamy 55W a odbłysnik standardowy to nie ma o czym gadać... ale istotną rzeczą jest równiez promienowanie które z gównianej żarówki może/nie musi przyczynić się do zmatowienia odblysnika
reasumując, jak narazie revo no.1, czekam z niecierpliwością na "coś lepszego" ;>
co do często poruszanej sprawy 35w hidów (xenony/bixenony) wygląda z daleka fajnie... ale działa beznadziejnie... światło nie jest skupione, lecz bardzo roproszone (nie do wyregulowania na odblysniku) jedyną opcją jak ktoś juz chce sie bawić to założenie soczewki
pozdr.
clsamg63 Grupa Mazowiecka www.skuterowo.com