Dzisiaj jest 25 lut 2025, 7:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No więc tak , jak w temacie mam problem ze swoim peugeotem. Kupiłem do niego (wydech) s6 pro replica + (wariator) s6 pro sport. Nie miałem jeszcze ściągniętych blokad , więc oddałem skuter do mechanika, wraz z częściami. Gdy zamontował te części okazało się że skuter strasznie muli na starcie !! . Po 3 sekunach dopiero łapał obroty . Powiedział mi że dał do niego rolki 6 gram . Podobno próbował 5 gram ale było gorzej .( w zestawie z wariatorem były rolki 10 gram - to chyba w ogóle porażka pod ten zestaw ) . Sprężyna z zestawu od wariatora ( Stage 6 Medium ) Była za miękka, więc zostawił fabryczną . Zadzwoniłem do niego po przyjechaniu do domu i zapytałem się dlaczego jest takie wolne przyspieszenie ? Powiedział że to wysokoobrotowy wydech i potrzebuje obrotów rzędu 5000-6000 tys. i tak już jest , powiedział mi że jedynym sposobem na polepszenie przyspieszenia są sprężynki sprzęgła twarde . Nie wiem jeszcze jak z tą sprężyną centralną .
Okej Teraz problem numer ( 2 ) , czyli v-max. Poczytałem troche na forum o Jetach , okazało się że bez samych blokad lecą ponad 80 km/h, przy niezłym przyspieszeniu. Ja z tym zestawem ledwo z niego wyciskam 80 km/h . Od 70 chyba musze 30 sekund poczekać aż osiągnie taką prędkość (80 km/h), jak jest górka to wtedy szybko wbija to 80 km/h.

Blokady które ściągnął mechanik
-Wydech
-Wariator
- I coś tam dysze wiercił

Proszę o waszą pomoc , nie wiem co jest tego powodem . Może są gdzieś blokady jeszcze , bądź tak już musi zostać .

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sory , ale przez przypadek 2x wysłałem to samo ;c .

Tytuł:

Pojazd:
blokad więcej nie ma a żeby poprawić start to może sprężynki sprzęgła wymień a rolki muwisz ze 10g zacięszkie lecz czytałem taka opinie że z tym wydechem i wariem najlepiej na nich chodzi

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]