Dzisiaj jest 01 mar 2025, 18:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Sprawa jest taka, że skuterek ma juz przejechane 23tyś i wczesniej nikt o niego nie dbał i dostałem go w stanie średnim. Aktualnie mam go juz 4 miechy i zaczelo mi przeszkadzac takie mulenie na poczatku bo zaczalem smigac na kole. Zrobilem stelaz itp ale musze jechac dosyc szybko zeby w ogole miał 'moc' poderwac sie do gory bo w innym przypadku zrobi 'buuuu' i nie idzie anwet poderwac. o wheelie z siedzenia nawet nie ma mowy bo nie ma mocy na to a przeciez nawet seria da sie ciagnac :)

Skuterek full seria oprocz wydechu leovince tt i rolek 4.6g mam czerwone sprezyny sprzedla i centralke +30 ale narazie nie wsadzam bo podobno jeszcze bardziej zniszczy i tak zajechane sprzeglo. Czy jednak wlozyc? pomoze to cos?

wszystkie blokady zdjecie a leci max 68 wiec cos słabo moje typy to gaźnik do czyszczenia oraz regulacji i coś czuje, ze zatarty cylek... A jak wy myslicie? Co zrobić zeby miał 'kopa' od samego poczatku a nie od +/- 20km/h bo jest to dosyc uciazliwe przy stuntcie. Jesli ukulalbym hajs na jakis tani chinski cylek to jak ma sie docieranie do jazdy na kole? trzeba te 1000km spokojnie przejechac czy mozna 'latać'? najbardziej martwi mnie ten muł bo cholera ciezko go wziac na kolo jak wolno jedzie, mam krzepe a mimo wszystko ledwo dopiero jak sie rozpedzi troche to praktycznie z gazu na koło, lekko pociagne i leci do pionu. Co to moze byc i co z tym zrobic?

SPRZEDAM/ZAMIENIE PIAGGIO NRG MC3

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprzegło może być powodem jak masz dojechane. Wyczyść cały układ paliwowy i dobrze wyreguluj go i napęd ;) . Na samym końcu sprawdzaj cyl :cool:

Aprilia SR70R Factory Projekt Racing

Wejdź, zobacz i skomentuj :)

Tytuł:
*

Pojazd:
Dzięki CustimKid

Zaczne od gaźnika bo nie wymaga dużego wkładu finansowego jak to nie pomoże to sprzeglo a potem cyl. Jeszcze jak mogłibyscie mi powiedziec czym charakteryzuje sie zajechane sprzeglo to byłoby idealnie :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pomoge :mrgreen:

Zjechane sprzęgło poduje to ze skuter nie chce wcale ruszyć nawet od maxxymalnych obrotów ponieważ sie ślizga, trzeba sie odepnać zęby ruszył a przedkość wynosi wtedy około 30/20 km/h nawet moze mniej,jezeli źle napisałem proszę poprawiać :) pozdro :?

Nie pierdol tylko rob majster!!;D
-------------------------------
Senda*sell:(

New:
?

Tytuł:
*

Pojazd:
W takim razie u mnie nie jest tak zle bo on rusza tylko jest dosyc bardzo zamylony ale pasek sie na 100% nie slizga :) czyli oddawac gaznik do czyszczenia i regulacji i powiem zeby rzucili okiem na membranki. Co Wy na to? Mam slaba kompresje i zastanawiam sie czy oplaca sie wymienic uszczeli bo sa seryjne... Pomoze cos na ew v-max? Jesli cylek bym chcial oddac do szlifu to gdzie to sie robi? U tokarza; ;p

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to sprzegło dobre bo mam czerwone spreżyny wiec startuje od wysokich obrotów wiec jest GiT, tak oddaj niech sprawdzą szczeline i czy nie przepuszczają powinno coś pomóc,Sprawdz uszczelke bo moze przeposzczać i tracisz na tym kompresje i temu nie pali;/, u tokaza nie zabardzo tam gdzie robią szlify ale zapomniałem :roll: :roll: ....
Moze rolki masz źle ustawiony naped i temu :mrgreen:

New:
?

Tytuł:
*

Pojazd:
Witam
ja mam to samo w mojej apce . Możecie mi coś doradzić ?? Czy to sprzęgło czy coś innego?? jak ruszam to musze powoli manetką kręcić jak złapie obroty i kopa zaczyna się rozpędzać znowu musze powoli krecic az zlapie kopa i wtedy sie rozpedza do 50 km/h a jezdzil 80km/h ?? a jak np chce ruszyc i manetkę dam na max to prawie ze w ogole nie rusza?? to może byc sprzeglo czy co??

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak to moze być sprzegło juz nie łapie dzwonu i sie ślizga i nie mozesz rozmnażać się lub zobacz rolki daj lekko lżejsze wiec powinno pomóc ,zobacz rolki i dzwon i sprzegło jak to sprzegło to ba Kosz i nowe :roll:

New:
?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]