Dzisiaj jest 23 lip 2025, 23:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Parę Pytań
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam mam parę pytań :cool:
1)Co się dzieje jeżeli uszczelniacze na wale są walnięte?
2)Jak można przepchać gaźnik tam gdzie podłączamy wężyk z paliwem do gaźnika bo nie ma obiegu nie wylatuje do króćca ssącego jak przepchać?
3)Zastanawiam się nad kupnem (NOWEGO) gaźnika,ponieważ kupiłem używany i zostałem wsadzony na minę nigdy więcej używanych części.Zastanawiam się nad:
http://moto.allegro.pl/gaznik-minarelli ... 54011.html
Oczywiście 19mm bo 21 myślę że za duży do airsala 70,jeżeli macie inne propozycję nowych tanich sprawdzonych gaźników proszę pisać :D
4)Czy podciśnienie podłączone do króćca ssącego musi być podłączone też do gaźnika ? czyli podzielone takim rozdzielaczem.
5)Sprawdzałem kranik paliwa czy nie zapchany ale jest OK ale ciekawi mnie to że z przewodu od paliwa co idzie do gaźnika to benzyna kapie kropelkami a nie leci strumykiem :) to chyba dobrze nie :D ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
5. u mnie jak ściągnę wężyk od paliwa to normalnie leci. Szybko nawet jak zgaszony

Obrazek
baczek642 pisze:
Może Dostaje Zadurzą Dafke pALIWA :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: C4
Cytuj:
1)Co się dzieje jeżeli uszczelniacze na wale są walnięte?

Będą brać lewe powietrze
Cytuj:
2)Jak można przepchać gaźnik tam gdzie podłączamy wężyk z paliwem do gaźnika bo nie ma obiegu nie wylatuje do króćca ssącego jak przepchać?

Całego rozebrać i sprężarką przedmuchać.
Cytuj:
3)Zastanawiam się nad kupnem (NOWEGO) gaźnika,ponieważ kupiłem używany i zostałem wsadzony na minę nigdy więcej używanych części.Zastanawiam się nad:
http://moto.allegro.pl/ga...2208354011.html
Oczywiście 19mm bo 21 myślę że za duży do airsala 70,jeżeli macie inne propozycję nowych tanich sprawdzonych gaźników proszę pisać

Jak dla mnie ten gaźnik wygląda na tandetną podróbę. Śmiało możesz zamontować 21, spalanie się nie zwiększy, a chłodzenie się poprawi.
Cytuj:
4)Czy podciśnienie podłączone do króćca ssącego musi być podłączone też do gaźnika ? czyli podzielone takim rozdzielaczem.

Obojętnie, może być podłączone trójnikiem gaźnik-króciec-podciśnienie, gaźnik- podciśnienie, albo króciec-podcisnienie (nie używane podciśnienie zaślepić)
Cytuj:
5)Sprawdzałem kranik paliwa czy nie zapchany ale jest OK ale ciekawi mnie to że z przewodu od paliwa co idzie do gaźnika to benzyna kapie kropelkami a nie leci strumykiem to chyba dobrze nie ?

Kranik dobrze działa jak nie leci benzyna bez podciśnienia, jeżeli z to powinien strumieniem polecieć.
Objawy uszkodzonego kranika to lejące się paliwo bez podciśnienia (np. nie uruchomiony silnik i sprawdzasz czy leje benzynę przez przewód)

Tak na chłopski rozum Ci wytłumaczyłem.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
kEru! wszystko zrozumiałem ale z tym podciśnieniem coś nie tak jest... skuter jeszcze ani razu nie zagadał a jak odłączam przewód od benzyny to poleci kilkanaście kropelek i przestaje jak zaciągnę powietrza z podciśnienia dopiero zaczyna lecieć paliwo.Jest to normalne ? bo te paliwo cały czas nie leci :D to chyba działa na zasadzie zakręcenia wałem bo wtedy zasysa powietrze i automatycznie podciśnienie i dostaje paliwo :D jeżeli coś się pomyliłem to nie wiem :d

Mam takie pytanie czy jak iglica jest ustawiona na przed ostatnim wcięciu od dołu to może nie dochodzić paliwo do króćca ssącego ? :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak by nie dochodziło to byś nie jeździł :D i prawo z rozwiązaniem zakadki

"Odważni nie żyją wiecznie, za to ostrożni nie żyją wcale ... "

Sprzedam moją niunię
http://tablica.pl/oferta/kymco-super9-s ... 30S9d.html

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tylko oto chodzi że jeszcze nie jeździłem na tym setupie bo mam problem z gaźnikiem.Mam takie pytanie czy jak iglica jest na przed ostatnim ząbku na iglicy to może nie dochodzić paliwo z komory pływakowej do króćca ssącego ? :D gaźnik wyczyszczony wydmuchany sprężarką.

Airsal 70 sport
Stage6 ProReplica
Polini Speed Control
Gazior 21
itp...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]