Dzisiaj jest 09 cze 2025, 20:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Witam zaczełem zabawe z tuningiem rozebrałem skuter plastiki dałem do pomalowania. Zdjąłem gaźnik wyczyściłem filtr powietrza sprawdziłem kruciec czy nie ma strzelin i po ok. 2 tyg (tak długo ponieważ czekałem na filt powietrza) zamontowałem gaźnik założyłem filtr powietrza i wziąłem się za montowanie mojego nowego napędu.
Zamówiłem wariator stage6, przeciwtalerz wariatora stage6, sprzęgło Tec evo regulowane i dzwon sprzęgła tec cnc, wydech metrakit hand made i nowy pasek dayco ( ten pasek strasznie ciasno mi wchodził i strasznie ciasno siedzi)
I gdy wszystko złożyłem do kupy do skuter wgl nie chciał odpalić paliwo miał, iskra była, świeca za każdym razem kiedy wykręciłem była zalana.. i po jakiejś godzinie odpalił nie wiem jakim cudem... Tylko że gdy odpalił to wgl nie trzymał obrotów gdy puściłem hamulec on natychmiast gaśnie ( to chyba kwestia ustawienia gaźnika)
Lecz gdy odpaliłem to pojawił się problem skuter miał strasznie duże obroty a koło wgl się nie kręciło (na seryjnym ustawieniu juz pewnie by miał ze 60hm/h).. Ściągnełem pokrywe przekładni i odpaliłem skuter i zauważyłem że skuter gdy miał bardzo wysokie obroty to pasek wgl nie wchodził wyżej ciągle stał w miejscu a skuter miał bardzo duże obroty dopiero gdy jeszcze bardziej zwiększyłem obroty dopiero pasek na samą góre wszedł....
I jak myślicie co może byc powodem ze pasek wgl nie chce wyżej wchodzić? ? On wchodz ale jak bd miał strasznie duże obroty.
Moj aktualny setup
Wariator stage6 z rolkami z zestawu 5g
Przeciwtalerz stage6
Sprzęgło Tec z pomaranczowymi sprężynkami stage6 i centralka stage6 medium
Dzwon tec cnc
Czy może być powód tego taki ze częsci są nowe i jeszcze tak płynnie nie chodza?? Czy może sprężynki za twarde bo mam jeszcze białe stage6 albo że pasek za ciasno siedzi miedzy wariatorem a przeciwtalerzem?
Jak myślicie co moze byc za powód? Bo kurde strasznie dużo kasy na to wszystko wydałem i martwi mnie to że nie chodzi tak jak powinien...

Ostatnio zmieniony 16 kwie 2012, 20:01 przez dudek1015, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
wyreguluj gaźnik, wydaje mi się że napęd nie ma nic wspólnego z twoim problemem :wink:

F12--->HRR--->TGB--->cross 125 czajna power :]--->radiowóz E36--->sportowy fiat cc 900--->126p 900cc

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 17#2021017

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Golf Mk1 GTD
wsadź centralkę, która jest w zestawie z wariatorem i regulacja gaźnika się kłania;d a pasek rozciągnie się :cool:

Tytuł:
**

Pojazd:
tylko ze wy mnie zle zrozumieliscie mi chodzi o to ze dajeeee gazu a kolo sie nie kreci pasek mimo duzych obrotow kreci sie na tulei i wyzej nie wchodzi dopier az naprawde mocno przygazuje to dopiero pasek blyskawicznie znajdzie sie na gorze

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
centralka

Sprzedam Apke ;)

Moja maszynka:)http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=168384

Tytuł:
**

Pojazd:
Wymieniłem sprężynki sprzęgła na białe stage 6 i teraz jest lepiej... Ale pojawił się następny problem... Wczoraj męczyłem się żeby go odpalić iskra była paliwo było świeca ciągle mokra i nie mogłem go odpalić kopałem kopałem aż wkońcu odpalił lecz dzisiaj rano przychodze i znowu nie chce odpalić świeca zalana śruba od mieszanki wykręcona o 3obroty i nie wiem dlaczego ciagle zalewa świece i czemu nie moge go odpalić..
A te śruby od mieszanki wycieka paliwo.... Możecie mi coś na to poradzić ?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

skoro wycieka paliwo to może, zawór poszedł i puszcza cały czas benzynę, sprawdź to

Tytuł:
**

Pojazd:
A jaki zawór masz na myśli ?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

ten w baku, na podciśnienie. i jeszcze na Twoim miejscu rozebrałbym gaźnik sprawdzić czemu z niego cieknie

Tytuł:
**

Pojazd:
Ale ten zawór co jest w baku to dopiero co wstawiłem nowy Bo on mi przepuszczał już kiedyś i na nowy wymieniłem także to nie może być jego wina. Kurde bo nie moge za chiny dojść czmu nie chce mi odpalić świeca mokra...iskra jest... nie mam pojecia... gąbkę filtra ostatnio wymieniłem na polini to może być od tego filtra? albo że za mało powietrza dostaje?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]