Dzisiaj jest 04 mar 2025, 21:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Mam vivacity x 2003r prawie wszystko seryjne, przebieg 25000km i od niedawna mam z nim taki problem. jak go odpale i odrazu mu dodam gazu to gasnie. musi pochodzic tak ze 3 min ze wszystko było ok. ale problem nie tkwi w tym bo wczesniej tez tak było i było dobrze ale pisze to bo może mieć to jakieś znaczenie. przejdźmy do sedna sprawy. skuterek jak jest zimny to w miarę dobrze chodzi. ładnie wkręca się na obroty, przyspieszenie spoko ale jak sie nim troszkę pojeździ to potem już masakra. dostaje takiego muła ze aż sie jezdzić nie chce. jak już się rozpędzi do tych swoich 60-70km/h to idzie normalnie. ale jak sie zwolni na zakrecie to znowu trzeba go dlugo rozbujać. a czasami jest też tak ze raz ma muła, potem sie przejedzie troszke wolniej pare kilometrów i znowu jest dobrze, a potem znowu ma muła. jak jest dobrze to w dwie osoby poleci tyle samo co z jedna. a jak zle to w dwie nie dojdzie nawet do 60km/h. i niewiem co to może byc. z gaznikiem juz kobinowałem. iglice ustawialem chyba na wszystkie mozliwe soposoby ale to nic nie dalo., filter czyscilem, wraz nic. silnik chyba nie przytarty bo rano pali od strzala wiec niewiem. benzyna tez dobra,

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja też tak mam i wymieniłem dzwon sprzęgła, bo miałem ostro przypalony.Nie pomogło mi to do końca, ale nie ma już takiego muła.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja tez tak mialem w swojej vivce ale wsadzilem lzejsze rolki i bylo git! Pozdro

Tytuł:
**

Pojazd:
czezary dobrze mowi zebys zmienil rolki lub moze delikatnie podkrecil obroty ?

Optyka:
*ryfle
*lampa LED lexus style "Diodowa"
*przedłużacz amortyzatora IGM 40mm
*pokrywa akumulatora z napisem "Speedfight"
*nakładki na dźwignie hamulca
*manetki Revo Flame "Czerwono-Czarne"
*lusterko Revo F1 "Chrom"
*klosze "Carbon"
*naklejki "Hebo
V-max 101

Tytuł:
*

Pojazd:
wyczyściłem gażnik i popatrzyłem co się dzieje z membrana. ale wszystko było ok. założyłem nowe rolki polini. gramatura nie pamiętam bo kupiłem je dawno a nie mogłem się doczytać. i na początku było lepiej niż zawsze. bardzo dobre przyspieszenie v-max tez nie najgorszy ale moja radosc trwała tylko do zakrętu gdzie zwolniłem i potem chciałem znowu go wkrecić na obroty, ale usłyszałem tylko buczenie i znowu strasznie powoli się rozpedzał. jesli chodzi o dzwon to nie ma na nim fioletowych przebarwień wiec myślę że jest dobry. a mam jeszcze jedną sprawe. od jakiegoś czasu gdy przekraczam 45km/h z przekladni wydobywa sie dziwny dzwiek jakby jakas turbina czy cos. taki pisk. wymienialem rolki dalej to samo, inne wario (co prawda uzywane ale tez to samo. i niewiem co to może byc. mecze sie z tym bo to naprawde jest głośny pisk.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co do tego pisku to nie wiem co to moze byc ale z tym przyspieszeniem to sproboj twardsza sprezyne centralna powinno byc lepiej. :P

Tytuł:
**

Pojazd:
""[quote="maniek7752"]wyczyściłem gażnik i popatrzyłem co się dzieje z membrana. ale wszystko było ok. założyłem nowe rolki polini. gramatura nie pamiętam bo kupiłem je dawno a nie mogłem się doczytać. i na początku było lepiej niż zawsze. bardzo dobre przyspieszenie v-max tez nie najgorszy ale moja radosc trwała tylko do zakrętu gdzie zwolniłem i potem chciałem znowu go wkrecić na obroty, ale usłyszałem tylko buczenie i znowu strasznie powoli się rozpedzał. jesli chodzi o dzwon to nie ma na nim fioletowych przebarwień wiec myślę że jest dobry. a mam jeszcze jedną sprawe. od jakiegoś czasu gdy przekraczam 45km/h z przekladni wydobywa sie dziwny dzwiek jakby jakas turbina czy cos. taki pisk. wymienialem rolki dalej to samo, inne wario (co prawda uzywane ale tez to samo. i niewiem co to może byc. mecze sie z tym bo to naprawde jest głośny pisk.[/quote]""

Co do dzwonów to i rolek to ich nie wymieniałem też mam vivke ale nie muli mi tak że wolno przyśpiesza chociaż i tak jest nie najlepiej :cry: .
ale jak daje full gaz to muszę poczekać od 1-2 sek aż załapie.
A np. jak ją rano odpalę miszę poczekać ok 1 min aż będzie można jechać bo inaczej gaśnie.To pewnie paliwo tak wolno dochodzi ale nie wiem.
A i czy jak moja vivka jedzie 55 km\h to ma jeszcze jakieś blokady???
I jaki olej mam do niej wlać???
A co to tego pisku co kolega pisał 2 posty wyżej to to chodzi o pasek.
Trzeba go podciągnąć lub poprostu wymienić. :cool:
Błagam prosze o szybkie odpowiedzi na wszystkie te pytania.!!! :cry:
:? :cry: :cry: :cry:

Tytuł:
*

Pojazd:
to tez raczej nie pasek bo kiedyś mi pękł pasek, wymieniłem na kewlarowy i wraz to samo. i jeśli chodzi o twoje blokady to raczej napewno jakieś ma bo mój na serii leci ok 70km/h a mam blokadę na module jeszcze. sprawdź czy nie masz tzw ślepej kiszki na tłumiku. jak jest to utnij i dziurę po niej zaspawaj. to jest jedna z blokad. jeżeli jej nie masz to może tak być, że w wariatorze w środku oprócz zbieraka jest jeszcze taka dodatkowa blaszka, jak jest to nalżzy ja wyciągnąć. spróbuj wymienić króciec na odblokowany, daj większa dysze główną, dobrze wyreguluj gaźnik no i jak chcesz to kup odblokowany moduł. 55km/h na vivke do zdecydowanie za mało. pozdro.

Tytuł:
*

Pojazd:
hmmmmmm...... maniek7752, w peugeotach w tłumikach zwykłych jest zawirowywacz spalinn :P na wariatorze jest taka blaszka na 3 śrubki też ona trzyma podobno rolki ale i tak trochę skuter blokuje :P moduł nic Ci nie da w seryjniaku :) Problem musi być w napędzie spróbuj się rolkami pobawić i możliwe że zmiękła już sprężyna centralna (seryjna centralka szybko traci właściwości) :P a króćca nie opłaca się kupować rozblokowanego bo samemu można go wiertarką z odpowiednim filcem rozblokować :P

Ostatnio zmieniony 16 lip 2009, 18:10 przez dudu1994box, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
no wiem ze taka blaszka jest na 3 śruby. i sporo w moim przypadku blokuje bo 45km/h maks z nia idzie:) mówiąc ślepa kiszka miałem na myśli właśnie ten zawirowywacz:) po prostu dobrze się nie wysłowiłem:P a jeśli chodzi o rozwiercania to jest to bardzo precyzjna robota i tam myślę ze każdy mm ma swoje znaczenie wiec ja bym polecił kupić rozblokowany bo nie mając sprzętu i umiejętności można to tylko popsuć, wiem z doświadczenia:) hehe:P

Tytuł:
**

Pojazd:
maniek7752 pisze:
no wiem ze taka blaszka jest na 3 śruby. i sporo w moim przypadku

mam takie cos ,ale nie wiem czy to to właśnie nie wiem czy to to.
[shadow=white][/shadow]
a i jak tu sie wrzuca zdjęcia a to kiszke odciolem i jedzie 60 :mrgreen: thx.
ale nie wiem o co to chodzi z tym dodatkowym tależem czy coś takiego.
Mam pare zdjęć tego tam w śtodku tszyma się na 3 śrubkach , no ale tata mi muwił że to tszyma cały tależ.
A i jeszcze czy to jest po lewej czy po prawej.???.No i o jakii w czym kruciec chodzi?????.
Dzienki za szybkie odp. i traz też o to proszę. :< [/code]

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
tamto na trzy sruby wywal i jak bedziesz wariator wkladal to uwazaj zeby ci rolki nie powypadaly

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co do tych pisków to chyba wiem czemu tak masz.
Ślizgi na wariatorze skończyły swój żywot.

Speedfight 2 S6 Racing Modular 70cc -->Aerox Midrace 70cc, SR Midrace 70cc--> Derbi GPR 2008.

Tytuł:
**

Pojazd:
:arrow: Ok ok :? ale co z tą blokadą i jak się tu zdjęcia do postów dodaje????? :?: :?: :?:
Ubolewam nad moim małym v maxem :( :cry: :cry: :cry:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Oto zdjęcie blokady na wario:
http://img25.imageshack.us/i/bikepics1824352800.jpg/ (Kliknij w link aby wyświetlić zdjęcie)
Ta otoczka na wariatorze na 3 śróbki to blokada.
W każdym modelu inaczej wygląda ale jeśli jest na 3 śróbki to jest to napewno blokada.

Speedfight 2 S6 Racing Modular 70cc -->Aerox Midrace 70cc, SR Midrace 70cc--> Derbi GPR 2008.

Tytuł:
**

Pojazd:
Ok bardzo ci dziękuje :cool: :mrgreen: :<
A a poza tym so jeszcze jakieś blokady? :?: :?: :/

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na wydechu i tylejka między przeciwtalerzem i waria ale ta tulejka jest bardz barzdzo rzadko.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
LeXiN, to co pokazałeś na zdjęciu to nie jest blokada!! Pod tym powinna być jeszcze inna blaszka która blokuje.
Foto blokady
Obrazek

http://img25.imageshack.u...1824352800.jpg
Ten dekielek to jest po to, żeby smar z wariatora nie wylatywał.
Ja mam zdjętą tą blaszkę a dekielek zostawiony i jakoś 80 km/h idzie.

Peugeot Vivacity
Tecnigas Next R Chrom
Moja vivka --> http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=35026

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Peu ... city/78244

Ostatnio zmieniony 15 lis 2009, 9:36 przez hubertus2, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Lol ja tej blaszki nie miałem.
Ale jak zdjęłem tamtą z waria to zauważyłem już że vivka ma lepszy start.
Więc może to zależy od rocznika albo coś?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Podepnę się do wypowiedzi hubertusa2.To nie jest blokada. To co wstawił hubertus2 to owszem. To co LeXiN pokazałeś to jest blacha, która wskazuje na wario mokre, czyli że się smaruje rolki. Ja też jeżdżę z nią 80km/h (bez setupu) jak hubertus2

Polska Jazda - http://polskajazda.pl/Profil/65541

Był:
- TKR 1998r.
- RUNNER 2000r.
- SR 2001r.
- SPEEDFIGHT 2 2004r.
- RIEJU RR SM 2007r.

Obecnie:
- Szukam...

Jazda !! xD

Ostatnio zmieniony 16 lis 2009, 20:41 przez David95Tkr, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna