Dzisiaj jest 01 mar 2025, 6:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam.
Po kilku kopach motorek odpalił i postanowilem na pierwszy rzut, rzucic go na głęboką wode i przejechać się nim do pracy 2 x 30km.Tradycyjne dzwonienie w tylnym kole opisane w innym poście starszym(luźny wałek) ale poza tym zero problemów,poza jazdą nocą!!! Gdy wrcałem nocą to myślałem,że sie zabije,bo z przodu zero widocznosci.Jaka jest możliwosc na zmiane tego stanu rzeczy na inną żarówkę lub swój jakis patent? Motorek poradzi jechać 90km/h pali przy tym dosyc mało,bo przejechałem 150km/5 litrów to uważam za niezly wynik,ale przy ludziach zwalniam,bo wstydliwe wycie z tylnego koła mnie irytuje i zawstydza http://imageshack.us/clip/my-videos/829/9cm.mp4/
Licznik pokazuje tylko prędkość...czy wskazówka z oleju i poziomu paliwa to atrapy?

Pierwszy motorek - kompletnie zielony :)

Ostatnio zmieniony 19 kwie 2012, 12:28 przez grzesjez, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Powinien wskazywać poziom oleju i paliwa sprawdz czy nie odłączył się przewód od masy przy wskaznikach

Tytuł:
*

Pojazd:
Gdyby nie odłączył sie to co moze to byc? Dodam,że Paliwo idzie do fulla i cały czas tak jest od momentu przekrecenia kluczyka do jego wygaszenia,pomimo tego,że kontrolka paliwa zaświeci rezerwe,deska pokazuje full,a poziom oleju czy temp. silnika stale jest na poziomie "0" Deske motorku widać w linku ktory wkleiłem w pierwszym poscie,tam oprócz filmiku jest zdjecie po prawej stronie deski.Obroty silnika też nie reagują :(
...ale deska to male piwo,można jezdzic,ale z takimi światłami już niestety nie :(

Ostatnio zmieniony 19 kwie 2012, 13:26 przez grzesjez, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z wyciem miałem to samo... wina przekładni . Jak wymieniałem pompę wody, zapomniałem wlać oleju do przekładni... z czasem zaczeło tak samo wyć. Kupiłem przekładnie i teraz jest git. A światła swojego czasu też tak miałem, ale się samo naprawiło.

Tytuł:
*

Pojazd:
Mam pytania:
Jak zamówić przekladnie,Piaggio NRG rocznik 1998.
Łożyska powymieniałem,wycie nadal występuje jak na filmiku,więc zostały wałki i przekładnia.Jakie to mogą być koszta i co podawać na alegro,by nie zepsuć zakupu i nie kupić czegoś innego.
Sprawa druga to wspomniane świtała oraz liczniki,co zrobić lub co kupić by widzieć coś nocą z przodu i jaki jest knif,na dostanie się do licznika i rozkręcenie go.

Tytuł:
**

Pojazd:
Mogą być to przełożenia. Zadzwoń do kogoś kto ma całego skutera na części i zapytaj ile za całość. Żeby dostać się do licznika trzeba odkręcić "nosek" na kierownicy, odłączyć kable od kierunków (2 śruby od góry, 2 od dołu w kokpicie od strony "tunelu"). Masz już wtedy na wierzchu wszystkie kostki i kable więc możesz posprawdzać.

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=70326 NRG :D

Tytuł:
*

Pojazd:
Czy w tym modelu motorka,są gdzieś usadowione bezpieczniki,oprocz jednego,który jest zaraz kolo akumulatora?
Pytanie mam może,błache dla stałych użytkowników,ale jaki jest knif,na wymiane żarówki! Kompletnie nie wiem jak tam się dostać do niej,a nie chce czegoś urwać.Jest taki uchwyt jakby na palec...ale dość twardo to siedzi

Tytuł:
**

Pojazd:
na zrób to sam jest poradnik jak przerobić soczewki na halogeny soczewkowe h3 , 50% lepsza widocznośc do tego jakiś xenon to jest juz lux, koszt samych halogenów to jakies 80-90 zl +montaż + xenon to wyjdzie cos ok 200 zł sam mam tak w swoim nrg zrobione i nie narzekam :) inna żarówka niewiele pomoże

Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, 13:33 przez dominixon1300, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]