Dzisiaj jest 19 lip 2025, 5:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Witam, mój polega na tym że skuter start ma bardzo dobry i vmax tez tylko chodzi o to że jak puszcze manetke gazu do skuter zwalnia i to dosyć mocno że jak z górki puszcze gaz to on zwalnia i słysze jakieś takie tarcie z pokrywy przekładni i trzyma wysokie obroty.. Dopiero jak wyhamuje skuter że prawie stoi w miejscu to dopiero przechodzi na bieg jalowy.. Wie może ktoś czemu tak sie dzieje?

Ja myśle że skuter ma wysokie obroty i gdy puszcze gaz to pasek znajduje się jeszcze na górze wariatora i gdy pasek zwalnia a wał kręci wariatorem to pasek poprostu się slizga na tym wariatorze i skuter hamuje gdy puszcze gaz..Tylko tak przypuszczam

Ale może ktoś ma inne pomysły czemu tak się dzieje i jak temu zaradzić ?
Please help :(

Ostatnio zmieniony 25 kwie 2012, 18:35 przez dudek1015, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Hm, nie jestem znawcą, ale wydaje mi się naturalne, że jak puścisz gaz, to skuter traci obroty i hamuje ...

Sam z siebie nie powinien trzymać obrotów - to byłoby trochę niebezpieczne.

Nawet w samochodzie jak nie ciśniesz gazu to samochód zwalnia ... no chyba że jest tempomat :wink:

Tytuł:
**

Pojazd:
Tak tylko że jak kiedyś miałem seryjny skuter i puściłem gaz to obroty spadały i on normalnie na jałowym sobie z górki lekko elegancko zjeżdżał a teraz jak puszcze gaż to obroty troche spadną ale ciągle sa takie same i skuter strasznie szybko hamuje i słysze takie tarcie jakby pasek się ślizgał czy co... Bo zamontowany mam nowy wariator s6 przeciwtalerz s6 sprzęgło Tec i dzwon sprzęgłą nowy tec cnc i może pasek za ciasno siedzi?

Kurde już sam nie wiem co tu może być grane... Bo jak skuter całkowicie wyhamuje to wysokie obroty gwałtownie spadaja i skuter przechodzi na bieg jałowy i lekko sobie jedzie...

Ale jak się rozpędze i puszcze gaz z górki to obroty są troszkę mniejsze lecz nie są to wolne obroty i z pokrywy przekładni słyszę takie tarcie jakby i skuter oczywiscie lekko sobie nie zjeżdża tylko hamuje...

Ostatnio zmieniony 25 kwie 2012, 20:18 przez dudek1015, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
Odświeżam..

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Target
Zmień sprężynki sprzęgła bo nie mają siły odciągnąć sprzęgła od dzwonu i przez to hamuje , też tak mam , jak zjeżdżałem z górki i mi zgasł to tak jakby na biegu był ciągle , dopiero jak się prawie zatrzymałem to te sprężyny się zacisneły. W końcu 22k km już moje sprężynki przeżyły :P

Tytuł:
**

Pojazd:
Czyli jak bym dał twardsze to by było lepiej?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]