Cześć wam, jestem tu nowy i sobie czytałem sporo postów na temat tego skutera. Wszystko jest tak rozsypane że ciężko jest znaleźć informacje jakich poszukuje, więc tutaj bym zapytał się jak to tak naprawdę jest z tymi wszystkimi blokadami.
Kymco Agility RS 50 4t rok 2010:
Jakie ma blokady i gdzie?
Byłem w serwisie, wróciłem z odblokowanym "wszystkim".
Tak, dostałem informacje że odblokowano mi w serwisie: dyszę, tuleję wariatora, i wydech. [zapytałem się o wydech, skoro to 4t, no ale twierdził że jakaś blokada tam jest].
Skuter v-max 70km/h.
Wygląda nienajgorzej, ale przeczytałem że moduł ludzie sobie odblokowują poprzez przecięcie różowego kabelka [on jako jedyny jest połączony od pinu do pinu poniżej] więc go wyciągnąłem z izolacji i przeciąłem. Odpalam i: brzmienie to samo, v-max ten sam, przyspieszenie to samo, dobra myślę że coś nie tak, składam spowrotem kabelki i nadal to samo, moduł jest standardowy kymco. Jak to jest, w końcu on ma blokadę na module czy jej nie ma? Ludzie pisali wszędzie że v-max się powiększyła o ok 5-12km/h, że niektórzy zamykają licznik na 80km/h a mi nic się nie zmienia, nawet dźwięk nie ulega zmianie, a moduł jest taki sam od początku na 100%.
Ponadto jaki byłby zysk mocy jakbym cylinder zmienił na airsal 80ccm, słyszałem że wariator warto zostawić bez zmian, ale rolki wypada wymienić.
Chciałbym tym skuterkiem tak z 80km/h wyciskać oraz jakieś w miarę sensowne przyspieszenie : )
Oraz jeden problem: Skuter wrócił po wczorajszym przeglądzie, v-max 72km/h, regulowany był gaźnik, zmieniany pasek. Dzisiaj odpalam i tak jakby go troche dławiło i raz 55 jedzie [identycznie jak zablokowany] raz 70. Nie mam pojęcia co się z nim dzieje. Jakieś pomysły? [Nie chce wracać do serwisu bo za ponowne zrobienie 220zł sobie liczą, a gwarancje na cokolwiek można za przeproszeniem o dupe potłuc bo praktycznie nic nie obejmuje].
Ostatnio zmieniony 01 maja 2012, 20:26 przez MaXpl17, łącznie zmieniany 1 raz
|