Dzisiaj jest 26 lis 2024, 15:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Gb street
[center]Witam wszystkich [/center]

[center]Czytając wszystkie tematy z różnych for , zrobił mi się mętlik w głowie . Chodzi o motory o poj. 125ccm3 zarejestrowane na motorower . Jedni ludzie piszą , że przekichane , Zabiorą ci motor i tak dalej ( według mnie to jest niedorzeczne ) inni że do 500 zł mandatu , innni że po wypadku motor idzie na badanie techniczne i prze...ane , natomiast ostatnio rozmawiałem z kolegą który jeździł na takim motorku zarejestrowany na 50 ccm3 i powiedział mi że miał wypadek i nic nie było wysyłane na badanie .

Prosze was o powiedzienie jak to na prawde jest - najlepiej jakby udzielił się ktoś kto miał z tym do czynienia . Jakie są konsekwencje podczas kontroli policji , podczas wypadku oraz jak to jest z blokadami " na guzik " , oraz jeszcze jakieś ciekawe rzeczy o 125/50 . Z góry DZIĘKUJE I POZDRAWIAM :)

Ps: Jeśli jest coś nie tak prosze o nie usuwanie tematu tylko przeniesienie go do off topic , z góry dzieki wielkie :)[/center]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Ogólnie jeżdżenie takim moto to taka "jazda bez trzymanki". Jeżeli będziesz miał wypadek nie z twojej winy i przyjedzie rzeczoznawca i zorientuje się że to 125 to nie dostaniesz odszkodowania. Jak Policja by cię złapała to z jakiej okazji 500zł mandatu? Tyle jest na nieposiadanie uprawnień, a w dowodzie jest motorower, więc to podchodzi pod oszustwo. Na przeglądzie może Ci przejść a nie musi, zależy od diagnosty.

Obrazek
Speedfight 307 WRC http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=310945

Tytuł:
**

Pojazd:
Każdy mający trochę większe pojęcie o motorach pozna czy jest to 125 czy 50 bo różnice dostrzec bardzo łatwo . Min w Aprilce Rs 50 tłumik masz z prawej strony i napęd z lewej a w rs 125 jest odwrotnie ;)

Ale wracając do tematu ... Wg mnie gdyby złapali Cię od tak na 125 bez prawka i łapneli się że faktycznie jest to nie ta pojemność to za pierwszym razem płacisz 500 zl mandatu ( ewentualnie laweta po motor )

W razie wypadku ma się to wszystko inaczej . Tutaj jesteś w totalnej dupie bo oficjalnie nie masz uprawień żeby jeździć 125 , ubezpieczenie w tym przypadku jest nie ważne i słyszałem że nawet kary są za takie akcje

I to chyba tyle . Napisałem to co wiedziałem :)

Pozdrawiam

Lot RS'ką po mieście
http://www.youtube.com/watch?v=9jsb5pWq1Mo

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

kurcze , moze ktoś latał na takim czymś i miał wypadek ? Fajnie by było jak by się udzielił .
Dzieki za odp :-)

mój sprzęt ; rich-sport-shark-50-72-t358142.html

Tytuł:
Last Chance

Pojazd:
Myśle że już było dużo takich tematów i nie ma potrzeby zakładać następnego tylko przeczytać inne ze zrozumieniem :)

Minejtor pisze:
Grozisz mi ? zaraz zadzwonie na policje i pojdziesz do zakladu poprawczego.

Używajcie Polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE :D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Piczanowski, i ty mówisz o czytaniu ze zrozumieniem :D
Cytuj:
Czytając wszystkie tematy z różnych for , zrobił mi się mętlik w głowie
czytałem strasznie dużo tematów ale wszędzie zdania były podzielone i nie wiadomo komu wierzyc:) , pozdrawiam ;P

Tytuł:
Last Chance

Pojazd:
No to tak . Jak cię złapią to dupaka , a jak nie będziesz się rzucał w oczy to będziesz jeździł z fartem

Minejtor pisze:
Grozisz mi ? zaraz zadzwonie na policje i pojdziesz do zakladu poprawczego.

Używajcie Polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE :D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Piczanowski, założyłem oddzielny temat o blokadach bo ten raczej do zamknięcia. jak wiesz coś więcej na ten temat to cieszyłbym się bardzo jak byś się tam wypowiedział
:)

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ]